Probiotica

De beste geteste probiotica kopen en gebruiken brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. De beste probiotica van 2023 vind je hier.

Laatste update 20 april 2023

 • Beste keuze

  Orthica Orthiflor Original Probiotica

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het eerste supplement van onze koopgids is van het Nederlands merk Orthica, de Orthica Orthiflor Original is een probiotica die in de vorm van capsules wordt verkocht. Elk potje heeft 120 capsules die gebruikt kunnen worden door volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.

  Voordelen

  Geschikt voor kinderen en volwassenen

  Relatief hoge dosering per capsule

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Orthica Orthiflor Start Probiotica

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het tweede supplement is ook van het merk Orthica, maar deze keer gaat het om de Orthica Orthiflor Start, een probiotica dat speciaal bedoeld is voor zwangere vrouwen en zuigelingen. De Orthica Orthiflor Start komt in poedervorm en elk potje bevat in totaal 40 gram.

  Voordelen

  Kan makkelijk in fles – of borstvoeding

  Makkelijk te gebruiken

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Orthica Orthiflor Plus Probiotica

  Meer informatie
  Samenvatting

  Orthica doet het erg goed als het gaat om probiotica en daarom zit er nog een product van hun in deze koopgids: de Orthica Orthiflor Plus. Waar de andere producten net een paar van de goede bacteriesoorten hebben, is de Orthica Orthiflor Plus een mix van 10 verschillende soorten, een soort multiprobiotica.

  Voordelen

  Voor zowel jong als oud

  Complete probioticum

  Nadelen

  Geen

Beste Probiotica 2023

Steeds meer mensen worden bewust van het belang van een gezonde leefstijl en proberen dan ook alles om dat te behalen. Een van de belangrijkste dingen waaraan je kan werken, is je dieet. Behalve goede voeding is het soms nodig, bepaalde ondersteunende dingen te gebruiken. We kennen ze ook wel als supplementen. Heel bekend bij vele mensen zijn probiotica kopen. Makkelijk uitgelegd zijn probiotica levende bacteriën en gisten die helpen om je gezond te houden. Hoe dat precies werkt en welke de best werkende probiotica te koop van het moment zijn, vertellen we hier in deze handige koopgids.

Best Geteste Probiotica | Beste Probiotica 2023

NaamAantal stuks in verpakking Doelgroep SubstantieMeer informatie
Orthica Orthiflor Original120Volwassenen Capsule
Orthica Orthiflor Start1Iedereen Poeder
Orthica Orthiflor Plus30Volwassenen Poeder
Bonusan Darmocare Infantis1Kinderen Poeder
Prescript Assist Pre-Probiotica60IedereenCapsules
Protectis EasyDrops1BabyVloeistof
A. Vogel Aciforce Probioticum7VolwassenenLosse poeder
Lucovitaal Probiotica30Volwassenen Tablet
Metagenics Probactiol Plus120VolwassenenCapsule
 • 1. Orthica Orthiflor Original Probiotica

  Meer informatie

  Het eerste supplement van onze koopgids is van het Nederlands merk Orthica, de Orthica Orthiflor Original is een probiotica die in de vorm van capsules wordt verkocht. Elk potje heeft 120 capsules die gebruikt kunnen worden door volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. Orthica Orthiflor is een supplement met melkzuurvormende bacterien, die beter bekend zijn als Lactobacillus. Deze bacterien ken je het best als bacterien die worden gebruikt om yogurt te maken. Onze darmflora bevat van nature ook Lactobacillus bacterien, die helpen bij de vertering en het op peil houden van ons immuunsysteem. In de capsules zitten er Lactobacillus bacterien van 9 verschillende stammen. Per tablet krijg je in totaal 1 miljard kolonievormende eenheden, oftewel levende bacterien naar binnen. De bedoeling is dat je maximaal 3 capsules per dag mag gebruiken, maar in feite heb je al genoeg aan 1 capsule per dag. Overschrijdt het maximale aantal nooit en houd er rekening mee dat ook dit supplement geen vervanging is voor een gezond en gevarieerd dieet. Omdat we hier te maken hebben met bacterien, is er een bepaalde manier om de Orthica Orthiflor in te nemen. Ten eerste moet je de capsules op lege maag drinken, zodat je maag geen verteringssappen gaan aanmaken. Dit gaat de bacterien nl. aantasten waardoor de werking van het supplement eigenlijk verloren gaat. Wacht daarna een half uur, voordat je iets gaat eten. Ook is het aangeraden om de capsules opgelost in lauw water, magere melk of yogurt te drinken. Op deze manier activeer je de bacterien, zodat ze hun werk beter kunnen doen.

  Voordelen

  Geschikt voor kinderen en volwassenen

  Relatief hoge dosering per capsule

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Orthica Orthiflor Start Probiotica

  Meer informatie

  Het tweede supplement is ook van het merk Orthica, maar deze keer gaat het om de Orthica Orthiflor Start, een probiotica dat speciaal bedoeld is voor zwangere vrouwen en zuigelingen. De Orthica Orthiflor Start komt in poedervorm en elk potje bevat in totaal 40 gram. Orthica Orthiflor Start bestaat uit rijstzetmeel, maltodextrine en bacteriecultuur. Hier gaat het specifiek om de Bifidobacterium en de Lactococcus lactis bacterien. De bedoeling is dat je als aanstaande moeder, Orthica Orthiflor Start in de laatste 6 weken van je zwangerschap gebruikt, door 3 gram poeder op te lossen in een glas lauw water. Laat dit voor 15 minuten staan, zodat de bacterien geactiveerd worden en drink het dan op. Orthica Orthiflor Start gebruik je het liefst op lege maag, voordat je gaat slapen. Ook voor zuigelingen tot 1 jaar is de Orthica Orthiflor Start te gebruiken. Hiervoor los je ook 3 gram poeder (2 maatschepjes) op in opgewarmde flesvoeding of water op en laat je het voor maximaal 5 minuten staan. De Orthica Orthiflor Start maakt dat je met 1 product zowel moeder als kind gezond houdt in die laatste, zware dagen van de zwangerschap of juist na de bevalling, wanneer moeder en kind wat extra weerstand kunnen gebruiken. Zorg er wel voor dat je bij babies jonger dan 6 weken of anderen zuigelingen die onder medische behandeling zijn, eerst advies vraagt aan je huisarts.

  Voordelen

  Kan makkelijk in fles – of borstvoeding

  Makkelijk te gebruiken

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Orthica Orthiflor Plus Probiotica

  Meer informatie

  Orthica doet het erg goed als het gaat om probiotica en daarom zit er nog een product van hun in deze koopgids: de Orthica Orthiflor Plus. Waar de andere producten net een paar van de goede bacteriesoorten hebben, is de Orthica Orthiflor Plus een mix van 10 verschillende soorten, een soort multiprobiotica. Dit probioticum kan door iedereen gebruikt worden, ook door kinderen vanaf 4 jaar. De bedoeling is dat je met dit supplement je immuunsysteem en vertering gezond en de microflora in het lichaam op peil houdt. Enkele van de goede bacterien die in de Orthica Orthiflor Plus zitten zijn de Bifidobacterium, Enterococcus faecium en een aantal verschillende Lactobacillus soorten. Ook zitten er fructo – oligosacchariden, maïszetmeel en maltodextrine in. De Orthica Orthiflor Plus komt in poedervorm en is vooraf in aparte zakjes (sachets) van 3 gram verpakt. De bedoeling is dat je als volwassene maximaal 2 pakjes per dag gebruikt, deze oplost in lauw water, magere melk, yogurt of siroop. Laat het voor 15 minuten staan en drink het op lege maag. Kinderen tussen 4 en 12 mogen maximaal 1 pakje per dag gebruiken en als volwassene heb je eigenlijk ook al genoeg aan 1 pak. Het oplossen is nodig om de bacterien te activeren en de voorwaarde voor lege maag, zodat de bacterien niet aangetast worden door maagsappen. Let er wel op dat de Orthica Orthiflor Plus net als andere supplementen, geen vervanging is van een gezond dieet. Blijf dus optimaal eten en bewegen.

  Voordelen

  Voor zowel jong als oud

  Complete probioticum

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Bonusan Darmocare Infantis

  Meer informatie

  Kinderen zijn vaak veel gevoeliger voor ziekten en andere aandoeningen. Het is daarom belangrijk hun immuunsysteem een helpende hand te bieden en dat kan op een gezonde manier, namelijk met de Bonusan Darmocare Infantis. Bonusan Darmocare Infantis is een probioticum, speciaal ontworpen voor zuigelingen en kinderen. Het komt in de vorm van poeder en is voorverpakt in sachets van ongeveer 2 gram. Kinderen en zuigelingen hebben al genoeg aan 1 pakje per dag. In zo een pakje vind je ongeveer 2 miljard van levende, goede bacterien waaronder de Lactobacillus rhamnosus en de Bifidobacterium. Hoe gebruik je dit supplement? Om de bacterien te activeren, los je 1 sachet op in lauw water, handwarme vruchtensap of afgekolfde moedermelk. Laat dit voor ongeveer 15 minuten staan en drink dan op lege maag. Op lege maag, zodat de bacterien niet te lang in de maag blijven en dus niet aangetast worden door maagsappen. Goed om te weten is, dat je tijdens de eerste dagen van gebruik last kan krijgen van bijwerkingen als gasvorming of krampen. Na een week zijn deze klachten meestal verdwenen, omdat je lichaam tijd moet krijgen om aan te passen aan het probioticum. Bonusan Darmocare Infantis is vrij van lactose en melkeiwit en is van humane oorsprong.

  Voordelen

  Handig voorverpakt

  Te gebruiken met sap, water en moedermelk

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Prescript Assist Pre-Probiotica

  Meer informatie

  Het volgende supplement van deze koopgids is een mondvol: de Prescript Assist Pre-Probiotica is van het merk Paleo4you. Zoals je waarschijnlijk van het merk verwacht, is met di supplement geprobeerd echte, oervoeding ondersteuning oftewel paleo – dieet ondersteuning te geven. Daarmee is dit supplement uniek in deze top 10.

  De Prescript Assist Pre-Probiotica is namelijk een samenwerkend mengsel van zowel probiotica als prebiotica. Probiotica zijn de nuttige, levende bacterien, waaronder de Bacillus subtilus en Prebiotica zijn stoffen zoals humus- en fulvinezuren die de bacterien nodig hebben om goed te kunnen functioneren. In feite is het dus een perfecte combinatie. Behalve de Bacillus subtilus zijn er nog 28 andere bacteriestammen in dit middel.

  Een groot voordeel aan de Prescript Assist Pre-Probiotica is, dat ze bestand zijn tegen maagsappen, je kan ze dus ook voor of na het eten gebruiken. Ook goed om te weten is dat de Prescript Assist Pre-Probiotica vrij is van zuivel en gluten en geschikt is voor veganisten.

  Hoe gebruik je Prescript Assist Pre-Probiotica? Deze mix van pre – en probiotica komt in de vorm van capsules, elk potje heeft er 60. Aanbevolen wordt om per dag 1 – 2 capsules te gebruiken. Overschrijdt deze dosis niet en gebruik de Prescript Assist Pre-Probiotica niet als vervanging voor een maaltijd. Gezond en gevarieerd eten is nog steeds belangrijk.

  Voordelen

  Functioneel

  Bestand tegen maagsappen

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Protectis EasyDrops

  Meer informatie

  Een ander probioticum dat we ook aanbevelen en daarom opnemen in deze koopgids, is de Protectis EasyDrops, een supplement van het merk Neocare. Het is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar.

  Bij de geboorte is de microflora van babies nog niet helemaal ontwikkeld, waardoor ze gevoelig zijn voor ziekten. Met de Protectis EasyDrops zorg je ervoor dat je baby in de eerste plaats, goede, nuttige bacterien binnenkrijgt en daardoor zijn immuunsysteem kan versterken. Protectis EasyDrops bestaat namelijk uit een combinatie van bacterien en vitamine D3. Bij de bacterien gaat het om de Lactobacillus reuteri, een bacterie die normaal in ons verteringsstelsel zit. Vitamine D3 ondersteunt het immuunsysteem. Een groot pluspunt is, dat de Protectis EasyDrops wetenschappelijk getest is op effectiviteit en veiligheid. Hierdoor wordt het vaak voorgeschreven door artsen.

  Hoe gebruik je dit middel. Protectis EasyDrops komt in stroopvorm, waarvan je je baby elke dag 5 druppels mag geven. Dit mag aan melk, water en andere dranken of voedingsmiddelen worden toegevoegd, zolang ze niet warm zijn. Dat kan de bacterien namelijk vernietigen. Met 5 druppels per dag, gaat een flesje dan 25 dagen mee.

  De Protectis EasyDrops bevat verder geen lactose en kan ook tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding gebruikt worden.

  Voordelen

  Verandert de smaak van voeding en drank niet

  Wetenschappelijk getest

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. A. Vogel Aciforce Probioticum

  Meer informatie

  Het volgende probioticum dat we gaan bespreken is van merk, dat erg bekend is. De Aciforce Probioticum van het merk A.Vogel is bedoeld om je darmflora te versterken. Simpel uitgelegd bevat het supplement bacterien die helpen om de goede bacterien in je darmen weer op peil te krijgen. Dit is onder andere goed voor het versterken van je immuunsysteem.

  De Aciforce Probioticum komt in poedervorm en is voorverpakt in sachets van 3 gram. In zo een sachet vind je ongeveer 3 miljard bacterien van stammen als Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis, Enterococcus faecium, Bifidobacterium bifidum, enz. Ook zit er maiszetmeel en maltodextrine in.

  Hoe gebruik je de Aciforce Probioticum? Dit middel is voorverpakt, omdat je aan een sachet van 3 gram per dag al genoeg hebt. Handig zo. Los de inhoud van zo een sachet op in lauwwarm water en drink voor de maaltijd op. Het liefts doe je dit in de ochtend, op lege maag, zodat de bacterien niet te lang in je maag blijven en er dus minder kans is dat ze door maagsappen aangetast worden. Gebeurd dat toch, dan zal je weinig tot niets merken van dit probioticum.

  De Aciforce Probioticum is bedoeld voor volwassenen, houd het dus buiten bereik van kinderen en bewaar de pakjes op een droge plek, bij een temperatuur van 25 graden en minder. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosering en houd er rekening mee, dat dit supplement geen vervanging is voor een gezonde maaltijd.

  Voordelen

  Versterkt het immuunsysteem

  Handige verpakking

  Nadelen

  Moet op lege maag gebruikt worden

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Lucovitaal Probiotica

  Meer informatie

  Als we het hebben over probiotica, dan mag het merk Lucovitaal natuurlijk niet ontbreken. De Lucovitaal Probiotica is een supplement bedoeld voor volwassenen en komt in de vorm van kauwtabletten. Een potje heeft er 30 stuks.

  Het eerste dat we je over de Lucovitaal Probiotica kunnen vertellen is, dat het een krachtig mengsel van 6 verschillende bacteriestammen is. Het gaat hier om bacterien als Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, enz. De bedoeling is dat deze levende bacterien in je darmen terecht komen en daar gaan vermeerderen, zodat er een goede balans komt tussen nuttige en slechte bacterien.

  Een groot pluspunt aan de Lucovitaal Probiotica kauwtabletten is, dat ze een dubbele beschermlaag hebben. Hierdoor zijn ze bestand tegen maagsappen en kunnen ze ongestoord de darmen bereiken. Dit maakt dat je de tabletten op elk moment van de dag kan gebruiken, het hoeft dus niet perse op lege maag te zijn. Aanbevolen wordt om maximaal 1 tablet per dag te gebruiken. De tabletten moet droog en bij een temperatuur van 15 – 25 graden bewaard worden.

  Wat je wel moet weten, is dat de tabletten ook soya en melk (lactose) bevatten. Ben je daar allergisch voor, dan zou je het gebruik van Lucovitaal Probiotica toch even moeten natrekken bij je huisarts.

  Voordelen

  Makkelijk te gebruiken

  Bestand tegen maagzuur

  Nadelen

  Bevat soya en lactose

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Metagenics Probactiol Plus

  Meer informatie

  Een merk dat ook in onze koopgids zit, is Metagenics. Van de Metagenics gaan we hier de Probactiol Plus bespreken. De Probactiol Plus is een probioticum bestemd voor volwassenen. Het komt in de vorm van capsules, waarbij 1 pakje 120 capsules heeft. Kijken we naar de samenstelling van dit probioticum, dan zien we 2 bekende bacteriestammen: de Lactobacillus acidophilus en de Bifidobacterium lactis. In totaal krijg je per capsule 25 miljard levende bacterien van deze 2 soorten naar binnen. Deze bacterien zijn vooral goed om de darmflora in balans te krijgen. Behalve de bacterien, heeft een capsule ook vitamine D, wat goed is voor het immuunsysteem. Probactiol Plus heeft als een van de weinigen het kwaliteitslabel van de Europese Wetenschappelijke Liga gehad, een bewijs dat de kwaliteit van dit probioticum erg goed is. Aanbevolen wordt om 1 capsule per dag met water in te nemen. In feite heb je aan 1 capsule al genoeg. De capsule kan op elk moment van de dag ingenomen worden. Ook goed om te weten is, dat Probactiol Plus geschikt is voor vegetaries. Zoals je ziet is de Probactiol Plus een prima probioticum dat behalve de nuttige bacterien, ook een bepaalde hoeveelheid aan vitamine D bevat, om het immuunsysteem te ondersteunen. Makkelijk om in te nemen, en op elk moment van de dag.

  Voordelen

  Krachtige probioticum

  Geschikt voor vegetaries

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste probiotica

Ons lichaam heeft altijd een bepaald aantal microorganismen, levende bacterien en gisten. Sommige van deze bacterien zijn schadelijk voor ons en maken ons ziek, terwijl andere juist helpen ons verteringsstelsel en immuunsysteem op peil te houden. Deze groep wordt ook wel de goede of nuttige bacterien genoemd. In vaktermen heten ze probiotica. Probiotica vind je in een aantal producten die we eten, zoals yogurt, zuurkool, kefir, tempeh, enz. Zoals je ziet zijn het etenswaren die volgens fermentatieprocessen, dus met behulp van bacterien, gisten en schimmels worden gemaakt. Behalve in etenswaren, vind je probiotica ook in de vorm van supplementen: tabletten, capsules, drankjes, enz.

Voordelen van de best geteste probiotica kopen en gebruiken

De best geteste probiotica kopen en gebruiken brengt vele voordelen met zich mee. We hebben er een aantal opgesteld om hier een idee van te geven:

 • Helpt bij voedselvertering. Probiotica zorgen voor meer goede bacteriën in het maag – darmstelsel, zodat klachten als constipatie, diarree, buikpijn, colitis, enz. voorkomen/verminderd worden.
 • Ondersteunt het immuunsysteem. Probiotica zorgen ervoor dat de microflora in ons lichaam op peil wordt gehouden, zodat we minder gevoelig zijn voor ziekte.
 • Verhelpt eczeem en andere huidaandoeningen. De microflora hebben effect op de toestand van de huid. Houd je het op peil met probiotica, dan blijft de huid ook gezond.
 • Ondersteunt atletisch vermogen. Probiotica helpen bij de opname van nutriënten, zodat spiercellen beter functioneren en je prestaties beter worden.

Wat is probiotica?

Het is voor onderzoekers nog niet helemaal duidelijk hoe probiotica precies werken, maar het komt erop neer dat ze ervoor zorgen dat het aantal goede of nuttige bacteriën en gisten in je lichaam op peil wordt gehouden. Probiotica supplementen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt nadat je van een antibiotica kuur af bent, natuurlijk in afstemming met de huisarts. Ook zouden probiotica de zenuwen in het maag-darmstelsel helpen in hun werking, zodat voedsel op de juiste manier door je lichaam kan. Bepaalde ziektebeelden waarvan gezegd wordt dat ze door probiotica verholpen kunnen worden, zijn:

 • Besmettelijke diarree veroorzaakt door virussen, bacteriën en parasieten
 • Prikkelbare darm syndroom
 • Huidaandoeningen zoals eczeem
 • Voorkomen van allergie en verkoudheid
 • Orale gezondheid

Welke probiotica kopen?

Probiotica producten komen van nature voor in bepaalde, gefermenteerde etenswaren. Wil je echter een grotere hoeveelheid naar binnen krijgen, dan zijn supplementen een betere optie. Natuurlijk ga je niet van de ene op de andere dag probiotica supplementen gebruiken, het is goed om eerst wat onderzoek te doen en na te gaan, wat je precies nodig hebt en in welke probiotica deze bacteriën en/of gisten voorkomen. Verder zijn er een aantal belangrijke dingen waarop je moet letten, voor je besluit een bepaald merk te gaan gebruiken.

Probiotica veilig gebruiken

Probiotica zijn over het algemeen niet al te gevaarlijk voor je gezondheid, maar als je bijvoorbeeld een verzwakt immuunsysteem hebt of een andere ernstige ziekte, dan is het toch beter om eerst te overleggen met een arts voor eventuele bijwerkingen.

Kies voor goede probiotica

Probiotica worden niet getest door instanties zoals het FDA. Dat betekent dat je zelf op onderzoek moet gaan. Wanneer je op zoek gaat naar goede probiotica. Kijk dan vooral naar klantervaringen, vraag je huisarts om advies en kijk of er wetenschappelijk onderzoek is gedaan met de betreffende probiotica.

Check de kolonie vormende eenheden (CFU)

Kolonie vormende eenheden staat voor het aantal bacteriën of gisten die je naar binnen krijgt. Je kunt het zien als de dosis, zoals bij medicijnen. Er is geen vaste regel over het aantal dat je moet gebruiken, omdat dit per persoon verschilt. Je moet ook rekening houden met de reden waarvoor je de probiotica gebruikt, wat wil je behandelen. Vraag ook hier advies aan een diëtist of huisarts. Een goede detox kuur kan soms ook helpen om jouw lichaam weer op orde te krijgen.

Probiotica zijn levende bacteriën, gisten en schimmels die van nature voorkomen in bepaalde levensmiddelen zoals yoghurt en kefir. Maar probiotica kuur vind je ook in de vorm van supplementen. Deze supplementen zijn goed te gebruiken voor bepaalde ziekten en aandoeningen, maar ook als je de microflora in je lichaam op peil wilt houden. Niet alle supplementen zijn even goed, onze top 10 probiotica koopgids komt dan van te pas bij het helpen zoeken naar eentje die geschikt is voor jouw.

 

Welke probiotica is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over probiotica?

De consumentenbond beste koop probiotica is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.