Beste Luchtbevochtiger 2023

Een droge woonruimte is niet ideaal voor uw gezondheid. Een luchtbevochtiger kan daar verandering in brengen.

Laatste update 20 april 2023

 • Beste keuze

  Medisana Luchtbevochtiger UHW

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze beste luchtbevochtiger van Medisana heeft helemaal geen saaie uiterlijk. Het ziet er modern en aantrekkelijk uit en is een lust voor het oog. Je vult dit apparaat gewoon met water en laat het de rest van de werk doen.

  Voordelen

  4,5 liter inhoud

  Continu navulbaar

  Nadelen

  Geen afstandsbediening

 • Beste prijsklasse

  Philips HU4803/01

  Meer informatie
  Samenvatting

  We zijn allemaal wel bekend met het merk Phillips en de diverse apparaten die ze produceren. Philips luchtbevochtigers horen daar ook bij. Een luchtbevochtiger van het merk Philips staat bekend om zijn kwaliteit en prestaties.

  Voordelen

  Het bevat NanoCloud-technologie

  Veilige uitschakeling

  Nadelen

  Prijzig

 • Favoriete keuze

  Philips HU5930/10

  Meer informatie
  Samenvatting

  Hier hebben we weer een luchtbevochtiger van Phillips. Het heeft een simpele design vergeleken met de Medisana luchtbevochtiger. Het heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als de vorige Phillips bevochtiger.

  Voordelen

  NanoCloud-technologie

  Hygrometer

  Nadelen

  Niet verrijdbaar

Beste Luchtbevochtiger 2023

Wie wil nou niet over de beste luchtbevochtiger beschikken? Frisse lucht is immers een must in het leven, maar we kunnen niet altijd de ramen opengooien om van de wind te genieten. Wanneer het sneeuwt of wanneer we warmte nodig hebben zijn we niet zo snel geneigd om de ramen open te doen. We genieten liever van de verwarming. Maar het gevolg hiervan is dat de lucht om je heen droog begint te worden. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor je familie, je huisdieren en zelfs je meubilair. Een luchtbevochtiger is misschien wel iets wat je in huis wilt halen om dit probleem op te lossen. Vergelijk daarom de beste luchtbevochtigers te koop in deze handige review.

NaamTypeVermogen Geschikt ruimte Meer informatie
Medisana Luchtbevochtiger UHWUltrasoonbevochtiger 30 watt30 m2
Philips HU4803/01Stoombevochtiger 17 watt25 m2
Philips HU5930/10Koudwaterverdamper11 watt70 m2
Medisana AH 665Ultrasoonbevochtiger 30 watt30 m2
Philips HU4706/11Koudwaterverdamper 14 watt25 m2
Orange Donkey fresh air ballLuchtwasser300 watt19,841 m2
Duux Tag UltrasoneUltrasoonbevochtiger 12 watt30 m2
Luchtbevochtiger met ionisatorUltrasoonbevochtiger 30 watt55,556 m2
 • 1. Medisana Luchtbevochtiger UHW

  Meer informatie

  Deze beste luchtbevochtiger van Medisana heeft helemaal geen saaie uiterlijk. Het ziet er modern en aantrekkelijk uit en is een lust voor het oog.

  Je vult dit apparaat gewoon met water en laat het de rest van de werk doen. Het verandert water in een fijne nevel die door de hele ruimte verplaatst wordt en de lucht bevochtigd. Je kunt de verneveling continue regelen en is werkt zeer effectief. Het schakelt zichzelf uit wanneer de watertank leeg is. Dit reservoir kan een inhoud van 4,5 liter aan. Hierdoor één van de beste luchtbevochtigers in zijn segment.

  Je mag het plaatsen waar je het nodig hebt. Het heeft een maximale verneveling van ongeveer 230 ml/uur en kan maximaal uur lang werken. Het leuke ervan is dat het energiezuinig is en weinig geluid maakt. Als je het in je slaapkamer wilt plaatsen gaat het je slaap dus niet verstoren.

  Deze luchtbevochtiger heeft een vermogen van 30 watt en is geschikt voor ruimtes van 30 m2. Het weegt 2kg, komt met een digitale display en een veiligheidsuitschakeling. De watertank is uitneembaar.

  Voordelen

  4,5 liter inhoud

  Continu navulbaar

  Nadelen

  Geen afstandbediening

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Philips HU4803/01

  Meer informatie

  We zijn allemaal wel bekend met het merk Phillips en de diverse apparaten die ze produceren. Philips luchtbevochtigers horen daar ook bij. Een luchtbevochtiger van het merk Philips staat bekend om zijn kwaliteit en prestaties.

  Het bevat een Nano-technologie die ervoor zorgt dat er 99% minder bacteriën door de lucht verspreidt wordt. We zien dat dit technologie minder water en energie verbruikt wanneer we het et andere luchtbevochtigers vergelijken. Verder heeft het een automatische luchtbevochtigingsmodus die de apparaat in staat stelt zelf te bepalen wanneer het moet werken.

  Tevens komt het met een ingebouwde hydrometer die aangeeft wat de luchtvochtigheidsgraad is en je dit gemakkelijk kunt aflezen. Het maakt wel geluid, maar daarom komt het ook met een slaapmodus zodat je het gewoon in je kamer kunt plaatsen wanneer je slaap en geen last ervan zal krijgen.

  Dit apparaat is een stoombevochtiger en kan gemakkelijk verplaatst worden. De watertank kan 2 liter water houden. Het heeft een bevochtigingsgraad van 220 ml/u en kan maximaal 8 uren lang werken. Het heeft een vermogen van 14 watt en is ideaal voor ruimtes die een afmeting van 25 m2 hebben. Verder kan het zichzelf uitschakelen, komt het met een timer en is het kindvriendelijk.

  Jammer genoeg heeft het geen luchtreinigingsfunctie en moet de filter om de 3 maanden vervangen worden.

  Voordelen

  Het bevat NanoCloud-technologie

  Veilige uitschakeling

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Philips HU5930/10

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een luchtbevochtiger van Phillips. Het heeft een simpele design vergeleken met de Medisana luchtbevochtiger.

  Het heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als de vorige Phillips bevochtiger. Het komt met een Nanotechnologie die 99% minder bacteriën in de lucht verspreidt. Daarnaast heeft he ook nog een automatische bevochtiger zodat dit apparaat zelf kan peilen wanneer het zijn werk moet doen. Wat wel anders, is dat deze Phillips bevochtiger met 4 bevochtingingsniveaus en 4 verschillende ventilatorsnelheden komt.

  Verder heeft het ook een kinderslot en is het ook nog voorzien van een hygrometer zodat je zelf ook kunt nagaan wat de luchtvochtigheids graad is. Tevens bevat het een slaapmodus zodat zodat je de bevochtiger in je slaapkamer kunt plaatsen en het je niet stoort wanneer je slaapt.

  Het is een koudwaterverdamper. Je kunt de wattage instellen van 6 tot 11 watt. Het heeft een bevochtigingsgraad van 500 ml/h en komt ook nog met een speciale optie voor sigarettenrook van 140 m3/h. Een ruimte van 70 m2 is de ideale werkgebied en het kan tot maximaal 8 uur werken. Ook heeft het een touchscreen scherm. De waterreservoir heeft een inhoud van 4 liter en het is ook nog uitneembaar. Ook hier moet de filter om de 3 maanden vervangen worden.

  Voordelen

  NanoCloud-technologie

  Hygrometer

  Nadelen

  Niet verrijdbaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Medisana AH 665

  Meer informatie

  Als je naar een unieke design zoekt, dan is deze van Medisana misschien wel wat voor jou.

  Deze luchtbevochtiger is de eerste van Medisana die automatisch de lucht in je huis bevochtigd. Jij hoeft alleen de gewenste luchtvochtigheid aan te geven en de apparaat doet de rest. Tevens bevat het een ionisatiefunctie die de gebruikte lucht reinigt en dus een gezonde leefomgeving geeft.

  De ultrazone verneveling is niet alleen energiezuinig, maar ook zeer efficiënt en geruisloos te werk gaat. Het komt ook met een timer, vier intensiteitsniveaus en een uitneembare watertank. Je kunt de luchtvochtigheidsgraad van de hygrometer aflezen. Dit is een populaire functie van de Medisana luchtbevochtiger.

  Het schakelt zichzelf automatisch uit wanneer de 4.5 liter watertank leeg raakt. Het heeft een LED display en LED licht die aangaat om je te waarschuwen wanneer de tank leeg is geraakt. Het is ideaal voor ruimtes die een grootte van 30 m² hebben. Het is een Ultrasoonbevochtiger, heeft een vermogen van 30 watt, is gemakkelijk te verplaatsen en is ook kind veilig.

  Voordelen

  Luchtvochtigheid automatisch instelbaar

  Afneembare tank

  Nadelen

  Waterhoeveelheid is niet te zien

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Philips HU4706/11

  Meer informatie

  Tot nu toe hebben we gezien dat alle luchtbevochtigers een ander look hebben en dat geldt ook voor deze Phillips luchtbevochtiger.

  Net als de andere Phillips bevochtigers komt deze ook met een Nanotechnologie die de verspreiding van bacteriën voor 99% tegenwerkt. Het heeft 2 bestanden in totaal: normale en stille bevochtiging.

  Tot nu toe heeft deze de minste eigenschappen van de Phillips bevochtigers. Het werkt niet automatisch, het heeft geen slaapmodus dus het is niet helemaal geruisloos en kan je storen tijdens het slapen, het heeft geen ingebouwde hygrometer en de filter moet om de 3 maanden vervangen worden. Het heeft geen scherm of kindslot.

  Het is een koudwaterverdamper, heeft een vermogen van 14 watt en een bevochtigingsgraad van 150 ml/u en kan 8 uren lang werken. De watertank is uitneembaar en kan 1.3 liter water dragen. Het is ideaal voor ruimtes van 25 m2. Het schakelt zichzelf uit en is gemakkelijk te verplaatsen.

  Voordelen

  NanoCloud-technologie

  Het komt met 2 standen

  Nadelen

  Geen luchtreinigingsfunctie

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Orange Donkey fresh air ball

  Meer informatie

  Deze luchtverdamper van Orange Donkey is tot nu toe de kleinste op de lijst. Het heeft een diameter van 20 cm en kan gewoon op je bureau of nachtkast geplaatst worden.

  Het is een luchtbevochtiger en ook een luchtverfrisser. Het kan dus de luchtvochtigheid verhogen en frisse lucht aanvoeren. Het kan schadelijke bacteriën, schimmelsporen en stofdeeltjes uit de lucht halen. Dat niet alleen. Het geeft ook een lekker geur af die jij zelf met etherische oliën moet bijvullen.

  Nog een leuke eigenschap, is dat het van kleur kan veranderen. Het is voorzien van ingebouwde LED lampen die automatisch van kleur veranderen. Het is een luchtwasser die minder dan 1 liter water kan huizen.

  Het heeft een vermogen van 300 watt en is ideaal voor ruimtes die een grootte van 19,841 m2 hebben. De watertank is wel afneembaar, maar het kan zichzelf niet automatisch uitschakelen. Tevens heeft het geen andere eigenschappen zoals een hygrometer of nachtmodus.

  Voordelen

  Ingebouwde LED-lampen

  Afneembaar waterreservoir

  Nadelen

  Het is klein

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Duux Tag Ultrasone

  Meer informatie

  Deze goede luchtbevochtiger van Duux komt met kleine pootjes en heeft een moderne look die helemaal bij een moderne setting met neutrale kleuren zal passen. Het is best klein en kan op tafels en bureaus geplaatst worden.

  Het is een ultrasoonbevochtiger die nevel in de lucht spuit om de vochtigheid tot de juiste niveau te brengen. Het wordt opgewekt door ultrasone geluidstrillingen die jij als mens niet zal horen. De bevochtiger zelf is ook geruisloos en energiezuinig. Het verbruikt 80% minder stroom dan andere voordelige luchtbevochtigers.

  De nevel is zichtbaar en voelt lekker koud aan. Het zal geen negatief effect hebben op kinderen of huisdieren. Het komt met een vervangbare cartridge die aan de binnenkant van het waterreservoir zit en die kalkaanslag voorkomt. Het is dus gemakkelijk te onderhouden.

  Het heeft een vermogen van 12 watt, een maximale neveluitstoot van 250ml/uur en kan hooguit 10 uur werken. Ideaal voor ruimtes tot 30m². De verneveling is instelbaar en het apparaat komt met ledverlichting. Het heeft een 2.5 liter uitneembare waterreservoir en het geeft je een melding wanneer die bijgevuld moet worden.

  Voordelen

  Het werkt 10 uur lang

  LED sfeerverlichting

  Nadelen

  Klein waterreservoir

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Luchtbevochtiger met ionisator

  Meer informatie

  Deze populaire luchtbevochtiger is voorzien van een ionisator die zoel je lucht kan bevochtigen en reinigen.  Het kan ook nog met warme als koude verneveling de kamers bevochtigen. Het kan vanzelf de juiste luchtvochtigheid instellen en het komt met een hygrostaat zodat je die ook kunt aflezen. Het is ook handmatig in te stellen van 45 tot 90%.

  De ionisator heeft een capaciteit van > 3.000.000 negatieve ionen/cm³. Het komt met 4 programma’s en dit is de eerste en misschien wel beste luchtbevochtiger op de lijst die met een afstandsbediening komen. De lcd-display is goed te lezen en het kan zichzelf automatisch uitschakelen. Tevens is het voorzien van een timer die tot 12 uur kan gaan.

  Het is een ultrasoonbevochtiger die een vermogen van 30 watt heeft. Het heeft een afneembaar waterreservoir van 6 liter. Het kan gemakkelijk verplaatst worden en is ook energiezuinig.

  Voordelen

  Lucht bevochtigen en reinigen

  4 programma’s

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste luchtbevochtiger

Het lijkt misschien niet iets dat je nodig zou hebben, maar een luchtbevochtiger is de ideale oplossing voor vele kwalen die je last van zult hebben. Het zou je misschien nooit t binnen schieten dat de lucht in huis de oorzaak zou kunnen zijn. Misschien heb je last van hooikoorts, concentratieproblemen, droge huid, geïrriteerde luchtwegen, verstopte neus, vermoeidheid of prikkelende ogen. Als je niet weet waarom je constant last hebt, is het misschien mogelijk dat de lucht in huis te droog is.

Jij bent niet de enige die voordeel hieruit kunt halen. Je woning kan er ook onder lijden. Zo kunnen je huisdieren en zelfs je planten slecht beïnvloed worden door droge lucht. Ook kunnen houten vloeren krimpen of scheuren en kunnen leren meubels scheuren en uitdrogen. Een luchtbevochtiger kan misschien de juiste oplossing voor je zijn.

Er zijn een aantal soorten luchtbevochtigers waar je uit kunt kiezen. Op de lijst komen deze 2 voor:

 • Stoombevochtiger

Zo een bevochtiger maakt gebruik van stoom. Water in het reservoir moet eerst gekookt worden alvorens de apparaat stoom uitblaast om de lucht te bevochtigen. Een nadeel hiervan is dat het veel energie kan verbruiken.

 • Ultrasoonbevochtiger

Het maakt gebruik van hoogfrequente trillingen om water tot microfijne vezels te transformeren. Je voelt zelf niets van deze trillingen en het maakt ook geen geluid. Het komt met een voorverwarmingselement die ervoor zorgt dat er geen bacteriën in het water komen en het verbruikt minder energie. Een ultrasoonbevochtiger is daarom uitermate populaire bij de meeste huishoudens.

Om de juiste te kiezen moet je eerst nagaan hoe groot de ruimtes zijn en dan een passende luchtbevochtiger uitkiezen. Als een ruimte groter dan 50m2 is, dan is een bevochtiger die maar 30 m2 kan bevochtigen niet de juiste keus. Tevens moet je nagaan wat de andere kenmerken zijn: bijvoorbeeld of je filters moet vervangen, of het met een slaapmodus/timer/automatische uitschakeling heeft. Het is ook handig wanneer het reservoir uitneembaar is en wanneer je een melding krijgt voor wanneer de tank weer gevuld moet worden.

Luchtbevochtiger aanbiedingen

Er zijn diverse aanbiedingen te vinden als het gaat om luchtbevochtigers. Denk hierbij aan kortingen, maar ook aan cashback acties. Deze vind je gewoon eenvoudig online bij de meeste webwinkels. Echter bieden ook fysieke winkels leuke luchtbevochtiger aanbiedingen aan, bijvoorbeeld de Blokker of Aldi.

Geen bevochtiger uit onze top 10 luchtbevochtiger lijst kunnen vinden? Dan raden wij aan om toch nog eens grondig, de door ons gekozen luchtbevochtigers, met elkaar te vergelijken. Mocht je toch op zoek zijn naar iets anders? Dan raden wij de volgende pagina’s aan:

Welke luchtbevochtiger is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over luchtbevochtigers?

De consumentenbond beste koop luchtbevochtiger is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.