Epilator

Een goede epilator kan je veel tijd en geld besparen. De beste epilator 2023 vind je hier!

Laatste update 18 april 2023

 • Beste keuze

  Braun Silk-épil SensoSmart 9-890

  Meer informatie
  Samenvatting

  Braun behoort tot een van de bestverkopende merken als het gaat om epilators. Dit merk zul je daarom meerdere keren tegenkomen in deze top 5, gewoon omdat de Braun epilatoren echt heel goed zijn en tevreden klanten over de hele wereld hebben.

  Voordelen

  Begeleiding bij epileren

  Snoerloos

  Ook voor gevoelige zones

  Nadelen

  Prijzig

 • Beste prijsklasse

  Philips Satinelle Advanced BRE632/00

  Meer informatie
  Samenvatting

  Als het aankomt op bestverkopende epilators, doen bepaalde merken het zeer goed. Een daarvan is Philips, een merk waarvan we meerdere modellen in onze top 5 hebben. Deze eerste plek is voor de Philips Satinelle Advanced BRE632/00.

  Voordelen

  Zowel wet als dry epileren

  Met Opti – Light

  Extra opzetstukken

  Nadelen

  Herhaaldelijk epileren is noodzakelijk

 • Favoriete keuze

  Braun Silk-épil 1 1170

  Meer informatie
  Samenvatting

  Zoals we eerder aangaven, zul je het merk Braun een aantal keren tegenkomen in deze top 5. Voor deze keer, gaat het om de Braun Silk-épil 1 1170, een epilator die van dezelfde serie komt als de vorige, maar er toch behoorlijk anders uitziet.

  Voordelen

  Compact

  Makkelijk te gebruiken

  Tilt platliggende haartjes

  Nadelen

  Niet geschikt voor onder de douche

Beste Epilator

Haar in de oksels, op de benen of armen, je ziet ze het liefst niet! Het is daarom gebruikelijk dat vooral vrouwen met regelmaat lichaamshaar op bepaalde plekken verwijderen. Veelgebruikte methoden zijn waxen en scheren. Verbazend is echter, dat een heleboel vrouwen niet op de hoogte zijn van het bestaan van epilators. Een epilator is niets anders dan een elektrisch apparaatje, waarmee lichaamshaar verwijderd kan worden. Kenmerkend aan een goede epilator is, dat het haartjes met wortel eruit trekt. Hoe je een goede epilator precies gebruikt, wat de voordelen zijn en welke epilators het op dit moment erg goed doe vind je terug in deze epilator review. Lees verder om te zien welke de beste epilator te koop zijn van het moment.

Top 10 Epilators | Beste Epilator 2023

NaamScheerwijze Gebruikstijd Draadloos Meer informatie
Braun Silk-épil SensoSmart 9-890Nat scheren 50 minutenJa
Philips Satinelle Advanced BRE632/00Droog scheren 40 minutenJa
Braun Silk-épil 1 1170Droog scheren40 minuten Nee
Philips Satinelle Advanced BRP535/00Nat en droog scheren40 minutenJa
Braun FaceSpa Pro 912Droog scheren-Ja
 • 1. Braun Silk-épil SensoSmart 9-890

  Meer informatie

  Braun behoort tot een van de bestverkopende merken als het gaat om epilators. Dit merk zul je daarom meerdere keren tegenkomen in deze top 5, gewoon omdat de Braun epilatoren echt heel goed zijn en tevreden klanten over de hele wereld hebben. De allereerste epilator en goed bekeken, een van de beste, is de Braun Silk -épil SensoSmart 9-890, werelds eerste slimme epilator oftewel smart epilator.

  Waarom smart epilator? Bij het epileren is belangrijk, dat je de juiste hoeveelheid druk uitoefent, zodat je in 1 keer een grotere hoeveelheid haartjes verwijdert. Niet iedereen weet wat die juiste hoeveelheid is, vooral voor beginners is dat moeilijk in te schatten. Deze (en alle recente Braun) epilator is voorzien van SensoSmart technologie; je wordt als het ware begeleid bij het epileren. Druk je te hard, dan gaat er een rood lichtje branden. Zet je te weinig druk, dan krijg je daar ook melding van. Super handig en zeer voordelig.

  De Braun Silk -épil SensoSmart 9-890 is verder van het type Wet & Dry, je kan het apparaat dus ook in bad of onder de douche gebruiken. Voor vele mensen wordt het epileren hierdoor minder pijnlijk. De epilator werkt op batterijen, die na een oplaadduur vvan 2 uren, 50 minuten mee kunnen.

  Een ander voordeel aan het kopen van de Braun Silk -épil SensoSmart 9-890 is, dat je extra accessoires meekrijgt. Deze zijn om onder andere de gevoelige plekken, zoals je bikinilijn ook te kunnen epileren, zonder dat je last krijgt van irritatie en extra veel pijn. Het gaat specifiek om een bikinitrimmer, een opzetstuk voor het gezicht, een massageopzetstuk, enz.

  Behalve dat deze epilator hele kleine haartjes (0.5 mm) ook kan verwijderen, heeft een ingebouwde smartlight, zodat jij zelf geen plekken mist. Het recept voor een grondige epileerbeurt! Al met al is de Braun Silk -épil SensoSmart 9-890 een nogal luxe uitvoering van de standaard epilator en als je dat voor ogen hebt, dan is dit jouw product!

  Voordelen

  Begeleiding bij epileren

  Snoerloos

  Beste epilator voor bikinilijn

   

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Philips Satinelle Advanced BRE632/00

  Meer informatie

  Als het aankomt op bestverkopende epilators, doen bepaalde merken het zeer goed. Een daarvan is Philips, een merk waarvan we meerdere modellen in onze top 5 hebben. Deze eerste plek is voor de Philips Satinelle Advanced BRE632/00.

  Deze epilator heeft keramische schijven, werkt draadloos en heeft lithium – ion batterijen, die binnen 1,5 h opgeladen zijn. Na opladen is de epilator voor zeker 40 minuten te gebruiken. Voor welke delen van het lichaam gebruik je deze epilator het best? Dit is gelijk een van de opmerkelijke eigenschappen, de Philips Satinelle Advanced BRE632/00 is te gebruiken voor zowel gezicht, benen alsook voor je bikinilijn. Verder behoort het tot de categorie Wet & Dry, met andere woorden, je kan de epilator ook onder de douche gebruiken.

  Voor extra gebruiksgemak, krijg je bij aankoop van deze epilator een aantal extra accessoires mee. Een trimhoofd en bikinitrimkam krijg je mee om gevoelige zones wat beter te kunnen epileren. Daarnaast krijg je nog een massagekap, een kap voor het gezicht en een reinigingsborstel mee.

  Om ervoor te zorgen, dat je geen enkel haartje mis, heeft deze epilator ook een ingebouwd lichtje, de Opti – Light, zodat je tijdens het epileren goed zicht hebt op wat je doet. Al met al is de Philips Satinelle Advanced BRE632/00 een van de weinige epilatoren, die echt effectief schoonmaken. Eigenschappen zoals het epileren onder de douche en speciale opzetstukken voor gevoelige zones, maken deze epilator alleen maar beter! Zij die willen genieten van ultiem epileergemak, met een geweldig apparaat, kunnen het best de Philips Satinelle Advanced BRE632/00 aanschaffen.

  Voordelen

  Zowel wet als dry epileren

  Met Opti – Light

  Extra opzetstukken

  Beste epilator voor gezicht

  Nadelen

  Herhaaldelijk epileren is noodzakelijk

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Braun Silk-épil 1 1170

  Meer informatie

  Zoals we eerder aangaven, zul je het merk Braun een aantal keren tegenkomen in deze top 5. Voor deze keer, gaat het om de Braun Silk-épil 1 1170, een epilator die van dezelfde serie komt als de vorige, maar er toch behoorlijk anders uitziet.

  Op het eerste gezicht merk je al, dat de Braun Silk-épil 1 1170 er heel eenvoudig, maar toch degelijk uitziet. In tegenstelling tot de vorige Braun epilator, komt deze wel met een snoer, wat betekent dat je de epilator constant kan gebruiken, zolang het aangesloten is op het electriciteitsnet. Minpuntje is wel dat je de Braun Silk-épil 1 1170 dan niet onder de douche of in bad kan gebruiken, het is slechts bedoeld voor droog epileren.

  Andere eigenschappen komen overeen met de overige Braun epilatoren. Zo is de Braun Silk-épil 1 1170 ook instaat de kleinste haartjes te verwijderen en blijft het resultaat tot zeker 4 weken zichtbaar. Uniek aan deze epilator, zijn de SoftLift tips, een functie waarmee platliggende haartjes weer rechtgezet worden, zodat je bij het epileren geen haartjes mist.

  Bij aankoop van deze epilator, krijg je behalve het apparaat, nog een opzetstuk voor contact met de huid en 2 jaar fabrieksgarantie. We kunnen met gemak zeggen dat de Braun Silk-épil 1 1170 een goed budget model is, goed voor regelmatige epileerbehandelingen aan onder andere de benen, zonder al teveel features en extra accessoires.

  Voordelen

  Compact

  Makkelijk te gebruiken

  Tilt platliggende haartjes

  Beste epilator benen

  Nadelen

  Niet geschikt voor onder de douche

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Philips Satinelle Advanced BRP535/00

  Meer informatie

  Een ander merk waarvan we ook meerdere producten in deze top 5 hebben, is Philips, nog steeds uit de Satinelle Advanced serie, maar deze keer een iets geavanceerd model, nl. de Philips Satinelle Advanced BRP535/00.

  Opmerkelijk is, dat deze epilator nogal lijkt op de Braun SensoSmart en dat zie je ook aan de features. De Philips Satinelle Advanced BRP535/00 is een snoerloze epilator en kan dus ook onder de douche gebruikt worden. De oplaadtijd is ongeveer 90 minuten, waarna de epilator voor zeker 40 minuten te gebruiken is.

  Wat deze epilator verder erg gewild maakt, is het extra brede epileerhoofd, waarmee je in 1 keer meer haartjes kunt weghalen. Effectief en minder pijnlijk! De Philips Satinelle Advanced BRP535/00 moet het ook hebben van gepatenteerde epileertechnologie; tijdens het epileren worden platliggende haartjes getild, zodat je geen plekken mist. Om daarbij te helpen, is er een ingebouwd lichtje, voor scherper kunnen zien.

  Ook voordelig zijn de extra opzetstukken om gevoelige zones op het lichaam te kunnen epileren. Dit zijn dat kapjes voor het gezicht, de bikinilijn en de oksels. Het geheel komt met een gezichtstrimmer, zodat je je algehele lichaamsverzorging gewoon thuis kan doen. Je krijgt er een reisetui en reinigingsborstel bij.

  Concluderend kunnen we zeggen, dat de Philips Satinelle Advanced BRP535/00 een goed alternatief kan zijn voor wanneer je de luxe van de Braun SensoSmart wilt ervaren, maar dan tegen een lagere prijs. Extra’s zoals begeleiding bij het epileren, krijg je dan niet.

  Voordelen

  Snoerloos

  Ingebouwd lichtje

  Extra accessoires voor gevoelige zones

  De beste epilady

  Nadelen

  Behandelingen moeten herhaald worden

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Braun FaceSpa Pro 912

  Meer informatie

  De top 5 sluiten we af met nog een Braun epilator, deze keer vanuit een andere serie, nl. de Braun Face. Deze epilator, de Braun FaceSpa Pro 912 is in vergelijking met de overige epilatoren uit de top 5 uniek, omdat het speciaal bedoeld is voor epilatie aan het gezicht, vandaar ook de naam Braun Face.

  Het gezicht is gevoeliger dan bijvoorbeeld de armen of benen. Bij epileren moet je daar ook rekening mee houden en dat is precies wat deze epilator doet. De Braun FaceSpa Pro 912 komt namelijk met een 3 – in – 1 werking van epileren, reinigen en verstevigen. Het epileren zelf wordt zo effectief en pijnloos mogelijk gedaan, waarbij zelfs de meest kleinste haartjes worden verwijderd.

  Voor een frisse uistraling, heb je echter meer nodig. Daarom heeft deze epilator extra opzetstukken. Een daarvan is voor schoonmaak van je gezicht. Dit is eigenlijk een gevoelige reinigingsborstel, om het gezicht schoon te maken. Zacht en toch effectief. Deze borstel is tevens dermatalogisch getest.

  Om het geheel nu compleet te maken, heeft de epilator nog een microvibratie-kop. Het is de bedoeling dat je deze, samen met een gezichtscreme of serum gebruikt. Door de vibrerende bewegingen wordt de crème of serum goed ingemasseerd en ziet je huid er na een tijdje weer steviger uit. Om je hierin te helpen, zit er een behandeltimer aan het apparaat; elk stukje huid moet 20 sec behandelt worden, na verloop daarvan, pulseert het apparaat, zodat je weet dat je verder kan.

  De Braun FaceSpa Pro 912 is snoerloos, het moet dus na gebruik aan de oplader. Met de epilator krijg je een reisetui mee. Al met al een zeer handig apparaat, vooral omdat je meer krijgt dan alleen het epileren. Ga je voor complete gezichtsverzorging, dan is de Braun FaceSpa Pro 912 zeker iets voor jouw.

  Voordelen

  Multifunctioneel

  Snoerloos

  Goede kwaliteit

  Nadelen

  Opladen kan niet in de houder

  Verkrijgbaar bij:

Epilator beste getest

Ontharen met een epilator is een tijdelijke oplossing, omdat het haar na ongeveer 4 weken weer is aangegroeid. Omdat lichaamshaar op verschillende plekken groeit, heb je voor elke plek weer andere eisen als het aankomt op ontharen. De meeste moderne epilators hebben daarom meerdere functies en mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld:

 • Dat epilators meerdere snelheden kennen, zodat je zelf controleert hoe hard het ontharen gaat.
 • Andere modellen met meerdere scheerkoppen, zodat je bijvoorbeeld voor je bikinilijn een andere aanpak gebruikt en voor de benen weer een andere. Je bikinilijn is namelijk gevoeliger.
 • Andere epilators hebben features die het epileren minder pijnlijk moeten maken. Denk maar aan een massagefunctie of haarlift, waardoor het haar makkelijker vastgegrepen kan worden.

Hoe werkt een epilator?

Dat een epilator een elektrisch apparaat is, weten we intussen, maar wat moet je je daar precies bij voorstellen? In feite lijkt een epilator op een scheerapparaat en heeft het ook een kop, die langzaam over de huid bewogen moet worden. Aan deze kop zitten er een aantal ingebouwde pincetten vast, die afwisselend open en dicht gaan. Wanneer de epilator aanstaat, grijpen de pincetten de haartjes vast en door de ronddraaiende bewegingen wordt het haar met wortel uitgetrokken. Het resultaat is een gladde huid, precies zoals wanneer je onthaart met een pincet of met harsen.

Waarom epilator gebruiken?

Van epileren weten we dat het, vooral bij de eerste keer, nogal pijnlijk kan zijn. Vele mensen zijn om deze reden bang om een epilator te gebruiken. Desondanks raden we je toch aan, zo een apparaatje aan te schaffen, omdat het behoorlijk wat voordelen heeft.

Ten eerste blijven haartjes bij het epileren, lang weg. Scheren is makkelijk, snel en pijnloos, maar de haartjes zijn vaak al binnen een week terug. Bij een epilator duurt dat zeker 3 weken. Heb je geluk en gebruik je regelmatig de epilator, dan kan het zelfs voorkomen dat bepaalde haartjes helemaal niet meer groeien, omdat de haarzakjes uitgeput raken.

Een ander voordeel aan het gebruik van een epilator is, dat haartjes bij het teruggroeien minder hard, stug en donker zijn. Bij scheren horen we vaak dat de huid na een tijdje erg grof aanvoelt, dat is bij een epilator niet zo.

Voor wat betreft het pijnlijke gedeelte, dat blijft helaas wel zo. Toch zou je dit enigzins kunnen verminderen, door bij het epileren, de volgende tips te gebruiken.

Epilator tips

Epileren is pijnlijk, maar geloof ons, het resultaat mag er echt wezen. Om je te helpen over die vrees voor de pijn te stappen, geven we hier een aantal handige tips, die het epileren wat minder pijnlijk kunnen maken.

Geef niet op!

Dit geldt echt voor de beginners, de eerste keer dat je een epilator gebruikt, zul je behoorlijk wat voelen, voornamelijk omdat je huid daar niet aan gewend is. Maar haak niet af, naarmate je deze epileerbehandelingen herhaalt, wordt de pijn dragelijk en ben je ook wat handiger, zodat een behandeling veel sneller gaat.

Epileer tijdens of na het douchen

De reden hiervoor is, dat je huid dan nog soepel en zacht is. Ook staan bepaalde pories nog open, wat helpt bij het sneller wegtrekken van de haartjes. Een ander voordeel aan het epileren onder de douche is, dat de haartjes dan gelijk wegspoelen. Van epileren onder de douche wordt gezegd dat het minder pijnlijk is.

Scrubben

Deze tip geven we eigenlijk bij elke onthaarmethode. Het lastige aan ontharen is, dat je te maken kan krijgen met ingegroeide haartjes. Om dat te voorkomen is het aangeraden om enkele dagen voor en na het epileren, de huid goed te scrubben. Hiermee voorkom je heel wat ongemak en blijft je huid lekker glad.

Speel met de epilator

Dit bedoelen we natuurlijk niet letterlijk, een epilator is nog steeds iets waar je voorzichting mee moet omgaan. Wat we hiermee willen zeggen, is dat de epilator zo nu en dan van richting verandert moet worden, om alle plekken te kunnen bereiken. Ook is het beter om de epilator onder een hoek van 90 graden tegen je huid te houden en er een beetje druk op te zetten. De haartjes worden dan makkelijker vastgepakt.

Epilator kopen

Het goede nieuws in deze is, dat een epilator behalve handig en effectief, ook niet al te duur is. Epilators vind je in verschillende prijsklassen, meestal bepaald het aantal functies de prijs. Een budget model vind je al voor ongeveer €40, terwijl de iets geavanceerdere modellen rond de €100 – 120 kosten. Deze prijs moet je echter niet afschrikken, omdat je bij goed gebruik van de epilator zeker 3 jaren ervan kan genieten. Op lange termijn geef je dus veel minder uit, dan wanneer je scheermesjes of harsstrips moet kopen. Bekende epilatormerken zijn onder meer Braun, Phillips, Carmen, Babyliss en Remington. Welke uit onze top 10 epilator review vindt je leuk?

Welke epilator is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over epilator?

De epilator consumentenbond opinie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website van de consumentenbond gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen epilator top 10. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.