Selecteer een pagina

Als je continue en ongestoord gebruik wilt maken van internet, dan is een router een must. Draadloze routers maken het voor diverse apparaten mogelijk om met het internet in verbinding te komen. Ze komen ook wel met Ethernet kabels voor wanneer je een kabelverbinding wilt hebben. Hier hebben we 10 draadloze routers die heel populair zijn.

TP-Link Archer C7

De eerste router is afkomstig van TP-Link en het maakt gebruik van de Wireless AC.

Een voordeel van de Wireless AC, is dat het sneller is dan de Wireless N en zo een wifi snelheid van 1750 Mbps kan halen. Het is een dual band router en dat betekent dat het tegelijkertijd gebruik maakt van twee banden en dus ook van twee afzonderlijke netwerken. Dat zorgt dus voor een probleemloos connectie.

Deze router werkt op de 2,4 GHz en 5 GHz band. De 2,4 GHz band is ideaal voor het versturen van e-mails en voor het internetten terwijl de 5 GHz band beter is voor intensievere taken zoals het streamen van video’s en online gaming. De router kan wel 1300 Mbps met de 2,4 GHz halen en kan ook 450 Mbps met de 5 GHz halen.

In totaal komt de router met 6 antennes: 3 voor de 2,4 GHz band en 3 voor de 5 GHz band. Zo heb je een zo groot mogelijke dekking. De één gigabit WAN- en vier gigabit LAN-aansluitingen kan de router snelheden van wel 10x bereiken dan een standaard Ethernet aansluiting.

De 2 USB 2.0 poorten kunnen gebruikt worden om printers, bestanden en media met andere apparaten te delen. je kunt dat ook via de ftp doen wanneer je onderweg bent. De Guest Network Access zorgt voor een veilige connectie voor je gasten of klanten.

Het is een krachtige router die zonder problemen geïnstalleerd kan worden.

Het weegt 1102 gram en de afmetingen ervan zijn (dxhxb) 16,1 x 3 x 24 cm. De router heeft 1 WAN poort en 4 Ethernet poorten.

Netgear Nighthawk R700

De Netgear Nighthawk R700 is gemaakt voor zware data zoals gaming en voor het streamen van video’s. De Quality of Service (QoS) geeft hier prioriteit aan.

De 1 GHz dual-core processor en QoS orgen ervoor dat je je Playstation en Xbox games zonder haperingen kunt spelen. Netflix films en tv programma’s zullen ook zonder buffering afgespeeld worden.

Deze draadloze router kan topsnelheden van wel 1900 Mbps halen. Het komt met een beamforming+ technologie die ervoor zorgt dat het wifi signaal naar de ontvangende apparaten gestuurd wordt zodat het bereik stabieler is. Het is ook een dual band router. Op 5.0 GHz kan het een snelheid van 1300 Mbps bereiken en bij 2.4 GHz bereikt het 600 Mbps.

Ook uit een externe harddrive kun je media op je tv of computerscherm bekijken. Je kunt een harde schijf gewoon aan de Netgear ReadyCLOUD USB Access optie koppelen en je kunt aan de slag. Je kunt bestanden vanuit je Dropbox, GoogleDrive of ReadyCLOUD app afspelen.

Je kunt de Netgear Genie app gebruiken om de router te installeren. Dankzij de app kun je, zelfs wanneer je uit huis bent, veranderingen aanbrengen aan je thuisnetwerk.

De router komt met 3 externe antennes en heeft 1 WAN poort en 4 Ethernet poorten. Ook komt het met 1 USB 2.0 poort en 1 USB 3.0 poort. Het netwerk wordt ook beveiligt met een firewall. Het weegt 750 gram en de afmetingen zijn (bxdxh) 29 x 5 x 18 cm.

D-Link DIR-868L

Deze D-Link draadloze router lijkt niet op een typische router. Het heeft een cilindrische vorm.

De DIR-868L kan een topsnelheid van wel 1750 Mbps bereiken. Het kan wel 3x sneller werken dan een “N” wifi router. Verder kan het 450 Mbps op 2.4 Ghz en 1300 Mbps op 5.0 GHz bereiken. Ook deze is voorzien van Quality of Service (QoS) die ervoor zorgt dat je zonder haperingen films kunt streamen en games kunt spelen.

De AC Smartbeam herkent de apparaten van je huis en concentreert zich op diegene die Wifi het meest nodig heeft. De Gigabit Ethernet werkt wel 10x sneller dan de traditionele Ethernet. Het is zo sterk dat meerdere apparaten in huis HD films tegelijk kunnen streamen.

Via een USB stick kun je het ook aan je router verbinden zodat je al je bestanden op de Cloud kunt plaatsen. Hiervoor heb je ook de gratis SharePort App nodig. Wanneer je smartphone geen vrije geheugen meer heeft, is dit een goede oplossing.

De router is snel en gemakkelijk op te zetten dankzij de app. De Mydlink app is handig voor wanneer je bestanden van een afstand wilt bewaken.

Het blijkt wel dat de apps een beetje teleurstellend zijn en niet met functionaliteiten komt die je zou willen.

De router heeft 6 sterke antennes, 4 Ethernet poorten en 1 USB 2.0 poort. De afmetingen ervan zijn (bxdxh) 13 x 10,3 x 22 cm.

TP-Link Archer C2

Hier hebben we weer een router van TP-Link. Je kunt duidelijke verschillen zien tussen de 2 Archer routers.

Deze router is 3x sneller dan de draadloze N. Het kan een maximale wifi snelheid van 750 Mbps bereiken. Daarnaast bereikt het 450 Mbps op 5.0 GHz en 300 Mpbs op 2.4 GHz. Het heeft in totaal 2 antennes en geeft daardoor een sterk signaal die door het hele huis gaat en diverse apparaten wifi dekking geeft.

De 2.4 GHz is meer bedoelt voor je e-mails en voor het internetten, terwijl de 5.0 GHz beter werkt om je een feilloze streaming van films te geven en voor online gaming. De één gigabit WAN- en vier gigabit LAN-aansluitingen zijn wel 10x sneller dan standaard internetaansluitingen.

Dankzijde USB aansluiting kun je bestanden eenvoudig delen en opslaan. De Guest Network Access biedt een veilige wifi connectie aan gasten en klanten. Je hoeft hierdoor geen privé toegangswoorden vrij te geven.

Het komt ook met Parental Control die ouders de mogelijkheid geeft om toegangsbeleid van kinderen te beperken. Het is een energiezuinige en robuuste apparaat die je op diverse manieren tot dienst kan zijn.

Sommige mensen houden ervan om hun routers aan de wand te plaatsen, maar dat is niet mogelijk met deze router.

De router weegt 769 gram en de afmetingen ervan zijn (bxdxh) 23 x 14,4 x 4 cm. Naast de WAN en Ethernet poort heeft het ook nog 1 USB 2.0 poort.

TP-Link Archer C3200

Elk router van TP-Link heeft een ander design en dat zien we weer bij de Archer C3200.

Dit is de eerste router op de lijst die van 3 wifi kanalen gebruik maakt. Het heeft één netwerk op de 2.4 GHz en 2 netwerken op de 5 GHz wifi band. Dit zorgt voor een betere prestatie vooral wanneer diverse apparaten gebruik ervan maken. De Smart Connect functie zorgt ervoor dat apparaten sneller verbonden worden met het meest geschikte netwerk.

Het kan snelheden van wel 3200 Mbps halen en het is sterk genoeg om online games en 4K video’s tegelijkertijd te streamen. Dit komt ook vanwege de 6 externe antennes. Het bereik van de router wordt verbetert door de Beamforming technologie.

De 1 GHz dual-core CPU en drie co-processoren maken het mogelijk dat je al je apparaten tegelijk erop kunt gebruiken. Het is ook mogelijk om een externe disk aan de router vast te maken zodat diverse media over het netwerk verdeeld kunnen worden. Verder komt de router ook met vier Gigabit Ethernet poorten die 10x sneller zijn dan Ethernet poorten.

Natuurlijk komt het ook met een handige app die je met de installatie helpt en je de mogelijkheid geeft om media te delen en ouderlijk toezicht te hebben.

Het heeft jammer genoeg best wel een hoge prijskaartje eraan hangen.

Met de 2.4 GHz kun je wel een snelheid van 300 Mbps halen en met de dubbele 5.0 GHz kun je een snelheid van 1300 Mbps halen. Daarnaast heeft het 1 USB 2.0 poort en 1 USB 3.0 poort. Het weegt 1757 gram en de afmetingen ervan zijn (bxdxh) 20 x 20 x 4 cm.

Asus RT-AC68U

Ook Asus komt met zijn eigen draadloze routers. De RT-AC68U kan een wifi snelheid van wel 1900 Mbps bereiken.

Op 2.4 GHz bereikt het 600 Mbps en op 5.0 GHz bereikt het 1300 Mbps. Dankzij de dual-core processor ben je altijd van een sterk wifi signaal gegarandeerd. Het streamen van HD films en online gaming verloopt soepel. Ook bij het downloaden zul je geen vertraging krijgen. Het komt met QoS zodat films en games geprioriteerd worden.

De ASUS AiRadar zorgt voor een uitgebreidere dekking, dynamische toename in datasnelheid en verbeterde stabiliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt met behulp van beamforming technologie, een hoog vermogen versterking en exclusieve ASUS RF afstemming.

De dual USB poorten zijn ideaal voor printers en voor bestandsoverdracht. Het is ook mogelijk om via de ASUS AiCloud bestanden tussen diverse apparaten te delen. Door middel van de Router-to-router sync kun je bestanden synchroniseren met andere ASUS routers.

De router heeft 3 externe antennes. Het komt met 1 WAN en 4 Ethernet poorten. Ook het heft 1 USB 2.0 poort en 1 USB 3.0 poort. Het weegt 1200 gram en de afmetingen ervan zijn (bxdxh) 8 x 22 x 16 cm. Het netwerk wordt goed beveiligt met een firewall.

TP-Link TL-WR1043ND

TP-Link komt weer met een router die een unieke design heeft.

Deze TP-Link router is jammer genoeg geen dual band, maar een single band router. Het kan een snelheid van hooguit 450 Mbps op 2.4 GHz bereiken, maar het is toch sterk genoeg om HD video’s te streamen, grote bestanden te delen en online games te spelen. Het helpt dat de router een sterke ingebouwde gigabit ethernet switch heeft.

De QoS functie zorgt ervoor dat de bandbreedte goed benut wordt en dat er geen misbruik ervan gemaakt kan worden.

De multifunctionele USB aansluitingen helpen je om printers tussen meerdere computers te delen en je kunt ook diverse bestanden en media delen. Of je nou thuis of bent of niet. De Wi-Fi Protected Setup (WPS) beschermt je router met het indrukken van een toets. Een beveiligde WPA2 verbinding wordt meteen tot stand gebracht. Het is veiliger dan een WEP versleuteling. Het beveiligen gaat hierdoor niet alleen sneller, maar je hoeft geen passwords meer te onthouden.

Het is wel jammer dat het geen dual band router is.

De router komt met 3 antennes. Het heeft 1 WAN en 4 Ethernet poorten. Verder heeft het 1 USB 2.0 poort, maar geen USB 3.0 poorten. Het heeft een gewicht van 835 gram en de afmetingen zijn (bxdxh) 23 x 14,1 x 3 cm.

TP-Link Archer C2600

De laatste TP-Link op de lijst is wel een dual band router.

Het werkt zowel op oude als nieuwe apparaten. De router kan verschillende mobiele apparaten accommoderen dankzij de nieuwe Wireless AC wifi-standaard en Multi-User MIMO technologie met tot wel 3x hogere snelheden voor alle apparaten in het netwerk. Samen met de Qualcomm MU | EFX kun je zonder problemen 4K video’s streamen en online games spelen.

Deze router kan een wifi topsnelheid van wel 2600 Mbps bereiken. Op 2.4 GH kan het 800 Mbps bereiken en op 5.0 GHz kan het 1733 Mbps bereiken. De Archer C2600 maakt gebruik van Quad-Stream technologie om een betere wifi signaal te creëren.

De 1.4 Ghz dual-core processor is sterk genoeg om diverse personen van sterk wifi te voorzien. Of ze nou tegelijkertijd bestanden aan het downloaden zijn, tv programma’s aan het streamen zijn of games aan het spelen zijn. De 4 antennes zijn ook een grote hulp daarbij.

De router weegt 1664 gram en de afmetingen ervan zijn (bxdxh) 20 x 26,4 x 4 cm. Het heeft geen USB 2.0 poorten maar wel 2 USB 3.0 poorten. Het komt met 1 Wan en 4 Ethernet poorten. Het is ook voorzien van QoS.

Netgear Nighthawk X6 R8000

Als op zoek bent naar een tri-band router dan is deze misschien wel iets voor jou. Deze heeft 2 netwerken op de 5.0 GHz band.

Langzame en snelle apparaten worden over de 2 banden verdeelt zodat de langzame apparaten de andere niet hinderen of haperingen veroorzaken. Het heeft een maximale wifi snelheid van 3200 Mbps. Op de 2.4 GHz heeft het een bereik van 1000 Mbps en de dubbele 5.0 GHz hebben een bereik van 2167 Mbps.

Er kunnen diverse apparaten gebruik maken van de router en allemaal zullen ze van een sterk wifi signaal voorzien zijn. samen met Smart Connect worden ze naar de snelst mogelijke wifi verbinding verwezen. De 6 externe antennes zorgen ervoor dat er overal in huis een sterk signaal gestuurd worden. De 1GHz dual core processor helpt ook om de prestaties te verhogen.

Als je wilt kun je de ReadyShare Vault pc-software downloaden om een back-up voor al je bestanden te creëren. Het is gratis en kan zonde problemen met de router verbonden worden.

Het is best wel een dure router en heeft best wel een grote formaat.

Het weegt 2428 gram en de afmetingen zijn (bxdxh) 23 x 29,5 x 5 cm. Het komt met 1 WAN poort en 5 Ethernet poorten. Het komt met 2 USB poorten: 1 USB 2.0 en 1 USB 3.0 poort. Het netwerk wordt goed beveiligt met een firewall.

Draytek Vigor 2132ac

De laatste draadloze router op de lijst en deze is afkomstig van Draytek.

Dankzij een 802.11ac WLAN en Gigabit WAN poort kun je een supersnelle snelle breedbandverbindingen van deze router verwachten. Het kan een topsnelheid van wel 1600 Mbps halen. Het kan 300 Mbps op 2,4 GHz en 1300 Mbps op 5 GHz behalen.

Met deze router kunnen er 2 VPN tunnels naar een netwerk gemaakt worden. Via de router wordt er een veilige connectie met een andere router gemaakt. Dit is ideaal voor thuiswerkers die vanuit huis een bedrijfsnetwerk willen benaderen.

Natuurlijk kan een goede router geen QoS missen en deze komt gelukkig ook met een bandbreedte management. Belangrijke dataverkeer zal niet gehinderd worden en er zal prioriteit aan ze gegeven worden. De Parental Control is er om beperkingen te plaatsen zodat kinderen bepaalde websites niet kunnen bezoeken.

De 4 Gigabit LAN poorten zijn er zodat je diverse apparaten eraan kunt vastmaken. De router is goed beveiligt door een ingebouwde firewall. Voor gasten kan er een aparte netwerk gemaakt worden die ook goed beveiligt is.

De router komt met diverse andere leuke opties die je zeker wel leuk zult vinden. Het betekent ook dat het een router is die duur kost. Het ondersteunt geen 3G of 4G als back up.

Het komt met 2 USB poorten die je kunt gebruiken om een externe hardschijf te accommoderen. Daarnaast komt het met 3 antennes.

Draadloze routers Top 10 conclusie

Er zijn diverse routers te krijgen. Ze verschillen niet alleen in hun design, maar hebben ook diverse kenmerken die je misschien niet meteen in een router zou verwachten. Een router helpt je aan wifi zodat je probleemloos kunt internetten en naar films kunt kijken, maar de routers van tegenwoordig geven je nog een manier om bestanden op te slaan en te delen. Wanneer je een router gaat kopen, dan moet je eerst nagaan of het bij je past. Wat doe je het meest wanneer je gebruik maakt van het internet? Misschien hou je ervan om constant naar leuke films te kijken of ben je iemand die houdt van “binge watchen”. Je bent dan achter elkaar tv series aan het kijken. Het kan ook zijn dat je je meer bezighoudt met e-mails en dat je meer internet aan het surfen bent op zoek naar informatie voor je studie. Er zijn routers die zich meer op de een of op de ander concentreren. Als je een binge watcher bent, kun je liever een router nemen die specifiek aangeeft dat het media streaming niet hindert. Routers komen ook met leuke opties en eentje kiezen die je op andere manieren van dienst kunnen zijn is natuurlijk meegenomen.

De antennes van routers staan er niet zomaar. Hoe meer antennes een router heeft, hoe sterker de wifi verbinding zal zijn. Sommige routers hebben antennes die verwijdert kunnen worden. Je kunt dan andere antennes aanschaffen die het bereik in huis kunnen verbeteren. Verder komen routers met meerder Ethernet aansluitingen waar je veel mee kunt doen. Ook zijn routers voorzien van encrypties zodat je pc en andere apparaten beschermt zijn tegen hackers. Er zijn ook routers die URL’s filtreren en zo websites kunnen blokkeren. Routers komen dus met diverse opties en het uitzoeken naar een goede zal misschien even duren. Maar als je het eenmaal hebt zul je nog lang genieten van de mogelijkheden.