De online datingwereld is groter en meer sociaal geaccepteerd dan ooit tevoren. Veel datingsites zijn echter vrij algemeen. Maar bij dating is het altijd belangrijk om met de andere te matchen op verschillende fronten. Ben je bijvoorbeeld hoger opgeleid, dan wil je natuurlijk ook iemand daten die hoger opgeleid is. Welke datingsites zijn er specifiek voor hoger opgeleiden? In dit artikel bespreken we de sites die zeer populair zijn en het goed doen.

EliteDating

Het voordeel van deze website is dat je eerst een wetenschappelijke persoonlijkheidstest moet ondergaan, voordat jij je kunt aanmelden. Op die manier wordt er dus al een handige filter ingezet. Deze test kan wel even duren, dus je moet er wel even tijd voor uittrekken. Maar uiteindelijk krijg je er veel voor terug, want de kans is groot dat jij niet je tijd gaat verdoen met matches die toch niet bij je passen. De verhouding tussen man en vrouw is ook uitstekend. Meer dan 85% van de leden op Elitedating heeft een hoge opleiding genoten.

Parship

Parship is een zeer bekende datingsite waarbij er gebruik wordt gemaakt van een wetenschappelijke matchingmethode. Dat wil zeggen dat ze echt academische artikelen hebben gebruikt over liefdesrelaties tussen mensen. Het is dus echt gegrond en omwille van die reden weet je dus ook zeker dat je juist wordt gematcht. Je kunt snel in contact worden gebracht met andere matches. De website is zeer populair dus er zijn ook veel mensen actief, waardoor jij je dus nooit hoeft te vervelen. Een nadeel is wel dat het even duurt voordat je gehele profiel is ingevuld.

Smartsingles

Deze datingsite, zoals de naam al doet vermoeden, is ook gericht op hoger opgeleiden die nog single zijn. Het is dus ideaal voor singles die wat meer slimme gesprekken willen voeren. Het probleem is wel dat iedereen zich kan aanmelden en dat er ook geen test is. Het kan dus zijn dat er ook niet-hoogopgeleide mensen op deze website zitten. Het punt is natuurlijk dat die er gemakkelijk uit kunnen worden gefilterd en deze ook niet zo actief zijn. Die hebben er namelijk niet zoveel op te zoeken. De verhouding tussen man en vrouw is prima op deze datingsite, zodat er geen onvrede ontstaat bij één van beide partijen.

Hopelijk kun jij er nu op uit en een goede keuze maken in je beslissing. Mocht je nog twijfelen, bekijk dan de website van Beste Dating Voor om een goede afweging te maken.