Boxspring

Een goede boxspring kopen zorgt voor een goede nachtrust. Op zoek naar de beste boxspring aanbieding? Neem dan eens een kijkje in onze top 10 boxsprings

Laatste update 7 april 2023

 • Beste keuze

  Boxspring Bravo

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het eerste model dat we in deze box spring koopgids gaan bespreken is van het merk Beddenbriljant. Omdat Beddenbriljant het momenteel erg goed doet, zul je hem een aantal keren tegenkomen in onze top 10. Deze keer gaat het om de Boxspring Bravo.

  Voordelen

  Compleet pakket

  Betaalbaar

  Ruim

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Boxspring Sienna

  Meer informatie
  Samenvatting

  De volgende geweldige boxspring, die binnenkort misschien bij jouw in de kamer staat is de Boxspring Sienna van het merk Kiesjekoopje. Het kan doorgaan voor een 2 persoonsbed en is net als ons vorig model, een compleet pakket.

  Voordelen

  Makkelijk samen te stellen

  Comfortabel en functioneel

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Basic box Ambra

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een van de merken waarover er vaak erg goed wordt gesproken, is Basic. Er zit daarom ook een product van Basic in onze koopgids en dat is de Basic box Ambra. Op het eerste gezicht is de Ambra een prachtmodel en staat het goed in elke kamer.

  Voordelen

  Elegant

  Makkelijk in elkaar te zetten

  Nadelen

  Geen

Beste Boxspring 2023

In de afgelopen jaren is men steeds meer gaan werken aan slaaptechnologie en het beter kunnen slapen op je matras. Hiervoor worden er een heleboel verschillende accessoires ontwikkeld. Een daarvan is de boxspring. De naam is een beetje verwarrend, maar een box spring is niets anders dan een soort fundering of basis voor onder het matras. Een box spring plaats je dus op het frame van je bed en op de box spring komt dan het matras. Zowel jij als je matras hebben kennelijk een aantal voordelen aan de box spring. Er zijn daarom heel wat bedrijven die deze dingen verkopen, waardoor je op den duur niet meer weet wat wel of niet deugt. Om te voorkomen dat je een verkeerde boxspring kopen gaat, hebben we hier onze koopgids met de beste boxspring aanbieding van het moment.

Top 10 Boxsprings | Beste Boxspring Kopen

NaamMaatvoering Max. belastbaar gewichtLigcomfort Meer informatie
Boxspring BravoTweepersoons120 kgGemiddeld
Boxspring SiennaTweepersoons 85 kg Gemiddeld
Basic box AmbraEenpersoons -Gemiddeld
Sleeptime - Comfort Boxspring - Lits-JumeauxLits-jumeaux 110 kg Gemiddeld
Boxspring HOTELTweepersoons 140 kg Gemiddeld
Boxspring Elektrisch KingTweepersoons110 kg Gemiddeld
Elektrische Boxspring PresidentTweepersoons 125 kg Gemiddeld
 • 1. Boxspring Bravo

  Meer informatie

  Het eerste model dat we in deze box spring koopgids gaan bespreken is van het merk Beddenbriljant. Omdat Beddenbriljant het momenteel erg goed doet, zul je hem een aantal keren tegenkomen in onze top 10. Deze keer gaat het om de Boxspring Bravo.

  De Boxspring Bravo is een voordelig combinatie pakket van het pocketvering matras (de boxspring) een topmatras (om op te liggen), harde boxen, een hoofdbord en poten. Eigenlijk krijg je gewoon een compleet 2 – persoonsbed geleverd die behalve elegant, ook erg functioneel is.

  Het pocketveringmatras heeft 9 comfortzones, is goed instaat schokken op te vangen en is geschikt voor gewichten van maximaal 120 kg. Ook voor iets zwaardere personen is dit dus een goede optie.

  Wat we verder nog kunnen vertellen, is dat het topmatras, waar je dus op ligt, ongeveer 4 cm dik is en gemaakt is van comfortschuim. Er worden 12 poten standaard meegegeven, zodat je je bed nog wat hoger kan zetten. Behalve dat het erg mooi staat, is het ook comfortabeler om in en uit bed te stappen.

  Voor een elegante uitstraling, comfortabel liggen en niet teveel geloop om alle onderdelen van je bed bij elkaar te halen, kies je voor de Boxspring Bravo van Beddenbriljant.

  Voordelen

  Compleet pakket

  Betaalbaar

  Ruim

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Boxspring Sienna

  Meer informatie

  De volgende geweldige boxspring, die binnenkort misschien bij jouw in de kamer staat is de Boxspring Sienna van het merk Kiesjekoopje. Het kan doorgaan voor een 2 persoonsbed en is net als ons vorig model, een compleet pakket. Wat zit er nu in dit pakket? De Boxspring Sienna is een combinatie pakket van 2 harde onderboxen, een gestoffeerd hoofdbord, bonellmatrassen en 12 zilverkleurige blokpoten. Hiermee stel je een complete setting van bedframe, boxpspring en matrass amen. Staat ook erg mooi en elegant in de kamer. Over het matras kunnen we zeggen, dat het thermische geharde veren heeft, waardoor het matras erg lang mee gaat en je lekker comfortabel ligt. Er komt bijvoorbeeld geen kuilvorming voor tijdens het liggen. De matrassen worden standaard in een bepaalde formaat geleverd, die geschikt zijn voor slapers met een maximaal gewicht van 85 kg. Heb je een andere vereiste, dan moet je dat bij de bestelling aangeven. Behalve deze belangrijke onderdelen, kan je bij de bestelling ook kiezen om een gestoffeerde hocker oftwel poef mee te leveren. Deze is meestal in de kleur van het bed en kan gebruikt worden als nachtkast of extra zitruimte voor bij het bed. Na een lange dag in een comfortabel en elegant bed stappen, zonder bang te zijn dat het niet goed ligt of dat de kwaliteit van je matras achteruitgaat? Kies dan voor de Boxspring Sienna.

  Voordelen

  Makkelijk samen te stellen

  Comfortabel en functioneel

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Basic box Ambra

  Meer informatie

  Een van de merken waarover er vaak erg goed wordt gesproken, is Basic. Er zit daarom ook een product van Basic in onze koopgids en dat is de Basic box Ambra. Op het eerste gezicht is de Ambra een prachtmodel en staat het goed in elke kamer. Het model dat we in onze koopgids bespreken is van het formaat 1 persoons en dus erg handig voor een vrijgezel of voor een kinderkamer. Natuurlijk zijn er ook andere formaten, maar voor nu kijken we naar dit 1 – persoonsbed. Bed, omdat de Basic box Ambra net als onze vorige modellen, een compleet pakket is. Dit pakket heeft behalve de box spring, een matras, topmatras en hoofdbord. Deze relatief goedkope boxspring is gemaakt van verende latjes waardoor je zowel comfort als flexibiliteit meekrijgt. Dit is een van de meest ideale combinaties voor een boxspring. De bedoeling van het topmatras of oplegmatras is, om het boven het gestoffeerde matras te zetten, zodat het geheel snel op te maken is en binnen korte tijd er weer netjes uitziet. Extra comfort in je vrijgezellenflat of wil je wat meer ruimte in de kinderkamer, zonder dat het lig comfort eraan gaat? Zoek je naar een compleet pakket om zowel de slaper als je matras te ondersteunen en moet het ook betaalbaar blijven? Kies dan voor de Basic box Ambra. Een voordeel is dat deze boxspring goedkoop is in verhouding met andere boxsprings

  Voordelen

  Elegant

  Makkelijk in elkaar te zetten

  Goedkope boxspring

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Sleeptime - Comfort Boxspring - Lits-Jumeaux

  Meer informatie

  Comfortabel slapen is een must en dat weten de fabrikanten van het merk Sleeptime. In onze koopgids staat er daarom ook een product van Sleeptime, namelijk de Sleeptime Comfort Boxspring.

  Ook hier gaat het om een boxspringcombinatie van houten bosxpring, matras en hoofdbord, die allemaal in dezelfde kleur gestoffeerd zijn, zodat het een mooi geheel vormt en heel stijlvol staat bij jouw in de kamer. Zoals we hebben aangegeven, is de boxspring van hout gemaakt en bekleed met een laag stof. Bovenop de boxspring komt een pocketveren matras en een matrastopper die gemaakt is van comfortschuim met een dikte van ongeveer 5 cm. Omdat deze extra laag aan beide zijden van het matras zijn aangebracht, kan je aan beide kanten liggen, waardoor de matrassen veel langer meegaan. Verder kunnen 2 mensen met gemak op dit bed liggen.

  Wat we tenslotte nog kunnen vertellen over de Sleeptime Comfort Boxspring is, dat het een maximaal gewicht van 110 kg per persoon kan dragen. Ook zit je met de boxspring nogal hoog wat prettig is om in en uit bed te stappen. Ook hou je ongedierte uit je bed.

  Voor comfortabel en stijlvol slapen hoef je dus heel veel uit te geven. Dankzij de Sleeptime Comfort Boxspring heb je in 1 aankoop een boxpspring, matras en hoofdbord, waarmee je binnen no time een elegant bed in elkaar gezet hebt in je kamer.

  Voordelen

  Dubbelzijdig te beslapen

  Groot belastbaar gewicht per persoon

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Boxspring HOTEL

  Meer informatie

  Om goed te kunnen slapen, heb je een comfortabel bed nodig, maar ook dat bed heeft wat ondersteuning nodig om je elke avond een goede nachtrust te bezorgen. En daar weten de mensen bij Nero boxspring alles over. Daarom zitten ze ook in onze koopgids met de Boxspring HOTEL.

  De Boxspring HOTEL is een complete boxspring combinatieset, bestaande uit een boxspring, matras, matrastopper en hoofdbord. Met de gestoffeerde bekleding op alle delen, krijgt het geheel een chique uitstraling. De boxspring heeft de welbekende pocketvering en het matras is op maat voor 2 personen. Verder zit er koudschuim in de toplaag van het matras, zodat niet alleen je matras profiteert, maar ook jij erg lekker ligt. Houd er wel rekening mee dat de Boxspring HOTEL gemaakt is voor een maximaal gewicht van 140 kg.

  Behalve de losse boxen (boxspring), het matras en hoofdbord, krijg je ook de pootjes voor het bed mee, zodat het een mooi geheel vormt. Natuurlijk kan je de boxspring ook zonder pootjes opzetten, het is dan al hoog genoeg, maar voor wat extra comfort en stijl, zet je ook de pootjes erop. Dit maakt het bed direct wat hoger.

  Al met al mag je met de Boxspring HOTEL uitkijken naar een heerlijke nachtrust en zal je matras daar ook niet onder lijden. Zo geniet je nog lang van deze en andere matrassen, omdat je de boxspring gewoon ook met een ander, volgend matras kan gebruiken.

  Voordelen

  Chique en toch comfortabel

  Nadelen

  Geen opzethandleiding

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Boxspring Elektrisch King – Beddenbriljant

  Meer informatie

  Beddenbriljant komt weer voor in deze top 10, maar deze keer met een ander prachtproduct, de elektrische Boxspring King. Zoals de naam al zegt, is dit een boxspring die de optie heeft om elektrisch gesteld te worden. Ook Boxspring King is een compleet pakket met een aantal onderdelen: de losse boxen, 2 matrassen, het topmatras, hoofdbord met knopen, de pootjes en 2 matrasremmen. De knop om de boxspring te stellen, vind je aan de boxen zelf, maar dit is goed verwerkt in het ontwerp, zodat het niet opvalt. Zoals we dat gewend zijn, zijn ook deze boxen bekleed, deze keer met een laag schuim, zodat het matras daarboven goed kan ademen. Het matras dat je met deze boxspring meekrijgt, heeft de bekende pocketveren en 7 comfortzones. Dit zorgt voor stevigheid en comfort bij het liggen. Tenslotte zit er nog een toplaag bij die gemaakt is van koudschuim. Hiermee wordt geprobeerd de ventilatie, veerkracht en vochtregulatie van het matras op peil te houden, zodat jij lekker ligt en het matras niet achteruit gaat in kwaliteit. Houd er natuurlijk wel rekening mee, dat dit matras gemaakt is voor een maximaal gewicht van 100 kg. Tenslotte krijg je nog de pootjes en het hoofdbord mee. Dit hoofdbord is voorzien van knopen en ziet er erg strak en modieus uit. Uiteindelijk sta je voor een prachtig uitziend bed, compleet met verstelbare boxen en slaap je daar nog heerlijk in.

  Voordelen

  Verstelbaar

  Modieuze uitstraling

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Elektrische Boxspring President

  Meer informatie

  Beddenbriljant komt nog een laatste keer voor in deze koopgids en dan met een van haar beste producten, de Elektrische Boxspring President. Net als de vorige elektrisch verstelbare boxspring van Beddenbriljant, is dit een boxspring combinatie, maar dan iets luxer uitgevoerd. De Elektrische Boxspring President bestaat uit de boxen, een pocketveren matras, topmatras, hoofdbord, matrasremmen en poten. Zoals we dat gewend zijn, zijn al deze onderdelen in een dezelfde kleur bekleed, waardoor het geheel erg strak en elegant oogt. De boxen hebben de optie om elektrisch te stellen, maar dit is weggewerkt, evenals het frame, zodat je daar niets van terugziet. Ook zijn deze boxen van het type met pocketveren. De pocketveren zie je weer terug in de 2 matrassen, die ongeveer 21 cm hoog zijn en 7 comfortzones hebben. Het topmatras is van koudschuim en ongeveer 6 cm dik. De matrassen zijn erop gemaakt, een maximaal gewicht van 100 kg te dragen. Tenslotte zit er nog een hoofdbord bij, die iets breder is dan de boxspring zelf. Natuurlijk krijg je de poten mee, zodat het helemaal compleet is. Het in elkaar zetten van deze boxpspring combinatie is ook niet moeilijk en is heel snel gedaan. Zodoende kan je nog dezelfde dag genieten van de elegantie en comfort van de Elektrische Boxspring President.

  Voordelen

  Stelbaar

  Past in elke slaapkamer setting

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Wat is een boxspring?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, is de naam Box Spring eigenlijk een beetje verwarrend. Een boxspring is niets anders dan een groot, houten frame, welke de vorm van je matras heeft en waarop je je matras neerlegt. Het frame van een box spring is ook bekleed. De box spring zit dus tussen het frame van je bed en het matras. Simpel uitgelegd is een box spring een soort extra ondersteuning voor jezelf als slaper en voor het matras zelf. Kijken we ernaar in detail, dan zorgt een box spring eigenlijk voor de volgende 3 dingen:

 • Het verhoogt je matras, zodat je makkelijker in en uit bed kan stappen. De combinatie van bed – box spring – matras staat ook bijzonder mooi en je voorkomt dat ongedierte in bed kan kruipen.
 • Het absorbeert schokken. Wanneer je een onrustige slaper bent en vaak beweegt, moet je matras vaak alle schokken opvangen, wat ervoor zorgt dat het sneller achteruit gaat in kwaliteit. Met een box spring worden deze schokken niet meer opgevangen door het matras, maar door de box spring zelf.
 • Het creeert een vlak en stevig oppervlak voor het matras om op te rusten. Dit is beter voor jouw als slaper en voor de kwaliteit van het matras zelf.

Natuurlijk heeft een box spring ook enkele kleine nadelen. Zo moet een box spring regelmatig omgedraaid worden, omdat ze anders hun stevigheid verliezen, waardoor je ingezakte plekken kan krijgen in je matras. Gebruik je een box spring, dan heb je weing ruimte over om onder bed spullen op te slaan.

Voordelen van een goede boxspring kopen

Een goede boxspring kopen brengt vele voordelen met zich mee. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet om je hier een idee van te geven:

 • Verbeterde slaapkwaliteit. Een box spring vangt schokken en andere storende dingen op, wanneer je partner bijvoorbeeld een onrustige slaper is. Hierdoor heb jij daar geen last van.
 • Minder slijtage. Door een box spring onder het matras te plaatsen, krijgt het matras ondersteuning en wordt het lichaamsgewicht van de slaper gelijkmatig over het hele matras verdeeld. Hierdoor gaat het matras minder snel achteruit in kwaliteit.
 • Gemak. Heb je geen ruimte of budget voor een bed, dan kun je het matras ook gewoon op een box spring plaatsen.
 • Decoratief. Het geheel van bed, box spring en matras staan erg mooi en geven een kamer altijd een elegante uitstraling.

Soorten box springs

In vergelijking met matrassen heb je bij box springs niet heel veel variatie, maar er zijn toch 3 soorten box springs te onderscheiden:

 1. Box spring met springveren. Dit type komt waarschijnlijk het dichtst bij de naam box spring en wordt gezien als de meest flexibele soort. Het vervelende is dat je niet teveel steun mag verwachten en dat de springveren na een tijdje uitrekken.
 2. Box spring met houten latjes. Dit is precies het tegenovergestelde van de box spring met springveren, omdat dit type volledig bestaat uit houten latjes met metaaldraad als ondersteuning. Deze boxsprings worden tegenwoordig het meest verkocht en zijn goed geschikt voor zware matrassen.
 3. Semi-flex grid box spring. Dit type box spring combineren een houten frame met metaaldraad. Hierdoor heb je een perfecte combinatie van flexibiliteit en ondersteuning. Deze box springs zijn ook de duurste van allemaal.

Heeft mijn matras een boxspring nodig?

Extra ondersteuning voor jezelf en je matras is natuurlijk meegenomen, maar je moet je ook afvragen of je matras die ondersteuning wel nodig heeft. Als je slaapt op de ouderwetse, tweezijdige matrassen, dan heb je zeker een boxspring nodig, omdat deze matrassen ontworpen zijn om met een box spring te gebruiken. Latex matrassen aan de andere kant, zijn ontworpen om zonder enige ondersteuning gebruikt te worden. Daar zou je dus liever geen box spring voor kopen. Maar dan komt er een lastig onderwerp, de garantie op je matras. Bij het kopen van een matras krijg je er heel vaak een garantie op. Maar als je de voorwaarden goed gaat lezen, dan zie je dat de meeste bedrijven als voorwaarde hebben, dat je het matras met een box spring moet gebruiken om nog recht te hebben op de garantie. Je zult dan voor jezelf moeten nagaan of het het waard is een box spring te kopen en de garantie te behouden of juist niet. Hoe vond je onze top 10 boxspring review?

Welke box spring is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over box springs?

De consumentenbond beste koop box spring is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.