Baardtrimmer

Een goede baardtrimmer is de ideale tool voor wanneer je geen tijd hebt om je baard te scheren. De beste baardtrimmer 2023 vind je hier!

Laatste update 6 april 2023

 • Baardtrimmer beste koop

  Philips OneBlade QP2520/30

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze modern ogende trimmer heeft de mogelijkheid om te trimmen, scheren en te stylen. En multifunctioneel apparaat dus dat zeker wel thuis hoort in de badkamer. Het apparaat heeft een unieke optie welke ervoor zorgt dat het scheermesje nooit de gezichtshuid raakt.

  Voordelen

  Het kan alle gezichtscontouren moeiteloos volgen

  Het is mogelijk om in ieder willekeurig richting te scheren

  Nadelen

  Er blijft altijd een zichtbaar stoppelbaardje achter

 • Goede baardtrimmer

  Philips 3000 serie QT4005/15

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een eenvoudig apparaat dat heel handig kan worden gebruikt om je stoppelbaard op dezelfde hoogte houden. De term stoppelbaard is misschien wel verkeerd gekozen omdat het haren tot een lengte van 10mm kan trimmen.

  Voordelen

  Het beschadigd de huid niet

  Eenvoudig te verschonen

  Nadelen

  Niet onder de douche gebruiken

 • Baardtrimmer beste koop consumentenbond

  Philips OneBlade Pro QP6520/30

  Meer informatie
  Samenvatting

  Altijd al op zoek geweest naar een multifunctionele trimmer waarmee je ook nog kan scheren en je haar mee kan stylen? Met de Philips OneBlade Pro QP6520/30 vindt je al deze functies in een apparaat en heb je direct alles in huis om er altijd piekfijn uit te zien, of het nu gaat om je baard of gewoon jouw kapsel.

  Voordelen

  Ideaal voor mensen met een gevoelige huid

  Trimkop volgt alle gezichtscontouren

  Nadelen

  Geen

Beste Baardtrimmer 2023

Wat is nou de beste baardtrimmer? Bekijk onze baardtrimmer review om antwoord te krijgen op deze vraag. Welke man wil er nu niet goed verzorgt uitzien? Een verzorgt uiterlijk voelt niet alleen prettig aan voor de persoon zelf, maar heeft op de mensen om hem heen zeker ook een positieve uitstraling en maakt vaker poorten open die anders gesloten zouden blijven. Een goed verzorgde man straalt immers ook zelfverzekerdheid en netheid uit en zal hierdoor ook eerder serieus worden genomen dan een man die het niet zo nauw neemt met zijn uiterlijk. Een baardtrimmer is dus onmisbaar voor de moderne goed onderhouden man en hebben de meeste fabrikanten ook diverse modellen op de markt gebracht die allemaal beweren het beste te zijn. Een baardtrimmer is speciaal bedoeld om de baardharen af te kunnen korten op diverse lengtes. Verwar het dus niet met een elektrisch scheerapparaat hoewel bepaalde baardtrimmers ook de optie hebben ermee te kunnen scheren.

Er zijn dus diverse baardtrimmers beschikbaar, maar wat is nou de beste baardtrimmer 2023? Die vind je in de volgende baardtrimmer review met top 10.

Beste Baartrimmer Top 10

Baardtrimmer naamaccuduurtrimlengtescheeroptiemeer informatie
Philips One Blade
45 min1mm, 3mm en 5mmja
Philips-3000-serie45 min0,5 tot 10 mmnee
philips-oneblade-pro-qp6520-3090 min0,4 tot 10 mmja
braun-bt3040-baardtrimmer60 min0,5 tot 20 mmnee
braun-bt5070-baardtrimmer60 min1 tot 20 mmnee
babyliss-for-men-e846e-baardtrimmer40 min0,5 tot 15 mmnee
remington-mb4125-beard-boss-styler-netvoeding90 min1,5 tot 18 mmnee
philips-stylexpert-9000-serie-bt9290-32-baardtrimmer60 min0,4 tot 7 mmnee
braun-bt5090-baardtrimmer50 min1 tot 20 mmnee
tristar-baard-trimmer45 min0,5 tot 10 mmnee
 • 1. Philips OneBlade QP2520/30

  Meer informatie

  Deze modern ogende trimmer heeft de mogelijkheid om te trimmen, scheren en te stylen. En multifunctioneel apparaat dus dat zeker wel thuis hoort in de badkamer. Het apparaat heeft een unieke optie welke ervoor zorgt dat het scheermesje nooit de gezichtshuid raakt. Zo kan het scheren met de Philips OneBlade QP2520/30 dus nooit voor huidirritatie zorgen. Ook worden de haartjes moeiteloos door het mesje gesneden die 200 keer per seconden heen en weer wordt bewogen. Er wordt nooit aan het haar getrokken door een bot mesje en zorgt dit er ook voor dat elke scheerbeurt geen irritaties te weeg brengt.
  De vorm van de trimkop is zodanig weergegeven dat het mesje alle gezichtscontouren moeiteloos kan volgen en het scheren op de moeilijkste plekken zoals bovenaan de lippen of bij de kaaklijnen toch binnen een keer het gewenst resultaat oplevert. Ook is het mogelijk met de Philips OneBlade in ieder willekeurig richting te scheren. Zo heb je ook altijd zicht op de plekken waar je scheert en kan je bovendien de randen heel scherp afwerken.

  Het nadeel van het niet raken van de huid door het mesje is dat er altijd een nauwelijks zichtbaar stoppelbaardje achterblijft. Bij het aanraken van het gezicht voelt de huid dus niet glad aan. Dit is misschien wel de beste baardtrimmer voor jou, bekijk hieronder de prijzen en bestel voordelig online.

  Voordelen

  Het kan alle gezichtscontouren moeiteloos volgen

  Het is mogelijk om in ieder willekeurig richting te scheren

  Nadelen

  Er blijft altijd een zichtbaar stoppelbaardje achter

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Philips 3000 serie QT4005/15

  Meer informatie

  Een eenvoudig apparaat dat heel handig kan worden gebruikt om je stoppelbaard op dezelfde hoogte houden. De term stoppelbaard is misschien wel verkeerd gekozen omdat het haren tot een lengte van 10mm kan trimmen. Ook kunnen de trimintervallen voor elke 0.5mm worden geregeld zodat je baard altijd met de grootste nauwkeurigheid getrimd kan worden. Hier gaat het om een baardtrimmer van topkwaliteit.

  Over huidirritatie hoef jij je geen zorgen meer te maken omdat de mesjes over speciale afgeronde uiteindes beschikken waardoor ze de huid niet beschadigen. Ook blijven de mesjes scherp en krijg je er een garantie van 2 jaren op.DePhilips 3000 serie wordt geleverd met een goed handgreep die het mogelijk maakt het apparaat tijdens het scheren goed vast te houden.
  Na het gebruik is het schoonmaken heel eenvoudig te verrichten door het mondstuk te verwijderen en onder de kraan af te spoelen. Een baardtrimmer kopen is dus een verstandige keuze, gezien de voordelen.

  Met een opgeladen batterij kan je 45 minuten lang gebruik maken van het apparaat en is dat zeker voldoende voor een paar dagen aan scheertijd. De Philips 3000 serie QT4005/15 kan je wel niet onder de douche gebruiken en is dus uitsluitend geschikt voor droogscheren.

  Voordelen

  Het beschadigd de huid niet

  Eenvoudig te verschonen

  Nadelen

  Niet onder de douche gebruiken

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Philips OneBlade Pro QP6520/30

  Meer informatie

  Altijd al op zoek geweest naar een multifunctionele trimmer waarmee je ook nog kan scheren en je haar mee kan stylen? Met de Philips OneBlade Pro QP6520/30 vindt je al deze functies in een apparaat en heb je direct alles in huis om er altijd piekfijn uit te zien, of het nu gaat om je baard of gewoon jouw kapsel. Voor het gladscheren wordt ook nog gebruik gemaakt van de technologie om de mesjes de huid nog net niet aan te laten raken. Na een scheerbeurt vertoont het gezicht dan het gewenste glas resultaat zonder dat je huid door de scheermesjes geïrriteerd is geraakt. Heel geschikt dus voor mensen met een gevoelige huid. Een voordelige baardtrimmer.

  Voor liefhebbers van een baard kan de speciale trimoptie worden gebruikt om haar tot een lengte van 10mm op maat te trimmen. Ook zorgt het speciaal ontwerp van de trimkop ervoor dat alle gezichtscontouren moeiteloos worden gevolgd en er overal sprake is van dezelfde baardlengte.
  Als bekroning van dit alles kan je met de Philips OneBlade ook nog je haar mee stylen. Natuurlijk moet je daar wel handig in zijn, maar dankzij de beschikbare optie is het nu mogelijk om je haar goed weer in zijn vorm te krijgen. Om dit te bereiken wordt er een speciaal hulpstuk bijgeleverd.

  Voordelen

  Ideaal voor mensen met een gevoelige huid

  Trimkop volgt alle gezichtscontouren

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Braun BT3040

  Meer informatie

  Dit apparaat is nou echt ontworpen voor de liefhebbers van een baard die weleens willen variëren met de lengte ervan. De Braun BT3040 – Baardtrimmer biedt namelijk een groot aantal instellingen op de haarlengtes die getrimd kunnen worden waarbij er tot zelfs 20mm lengte aan baardharen getrimd kan worden. De kortste haren die met dit apparaat kunnen worden verkregen zijn 0.5 mm en kan de lengte vervolgens stapsgewijs worden vergroot door gebruik te maken van de speciale afstelknop. Baardtrimmers van dit kaliber hebben de benodigde power voor iedere baard.

  Voor het bereiken van een grote precisie bij het trimmen van de baard worden er twee kammen bijgeleverd die ervoor zorgen dat geen haartje wordt gemist. Deze kammen zorgen er ook voor dat de Braun BT3040 heel makkelijk onder de kraan schoon te maken is.

  En is de batterij leeg gelopen dan zorgt de snellaad functie ervoor dat de trimmer binnen korte tijd weer goed is om voor 60 minuten te werken.

  Alle bovenstaande functies gecombineerd met een mooie vormgeving en kleur maken de Braun BT3040 tot een handig apparaat dat zeker door de baardliefhebbers geapprecieerd zal worden.
  De relatief hoge prijs kan wel een drempel vormen voor de aanschaf van dit apparaat, maar krijg je daarvoor in de plaats wel een kwalitatief hoge en mooi vormgegeven trimmer.

  Voordelen

  Het heeft een snellaad functie

  Je krijgt 2 kammen mee

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Braun BT5070

  Meer informatie

  Van de bekende Duitse fabricant Braun is er nu ook de BT5070 – Baardtrimmer op de markt gebracht. Deze trimmer beschikt over maar liefst 25 verschillende lengte-instellingen waarbij zelfs een baard van 20mm zonder moeite kan worden getrimd. Speciaal hiervoor worden er 2 kammen bijgeleverd waarmee de verschillende baardlengtes kunnen worden verkregen. Misschien wel de beste baardtrimmer voor jou.

  Nadat de baardharen op de gewenste lengte zijn getrimd kan de afwerking van de randen heel netjes plaatsvinden dankzij de uitschuifbare detailtrimmer. Hiermee krijg je het strakke resultaat met keurig afgewerkte randen. Dit keurig resultaat wordt ook bereikt dankzij de speciale mesjes die ook de dikste haren moeiteloos wegtrimmen. Met zo een baard zal je dus zeker heel wat goedkeurende opmerkingen te horen krijgen.

  De Braun BT5070 – Baardtrimmer is verder te gebruiken met gebruikmaking van een snoer of batterijen. Je bent hierdoor altijd ervan verzekert het apparaat te kunnen gebruiken, ook wanneer de batterij dus leeggelopen is. En zelfs dan hoef je niet te wachten voordat die opgeladen is: met een speciale snellaadfunctie van 60 minuten beschik je snel weer over opgeladen trimmer.

  Met alle opties die de Braun BT5070 biedt is het toch niet mogelijk je ermee glad te kunnen scheren en zal je daarvoor weer een apart apparaat moeten gebruiken. Een baardtrimmer bestellen door je hieronder.

  Voordelen

  Het kan de dikste haren moeiteloos wegtrimmen

  Het bevat een snellaadfunctie

  Nadelen

  Het scheert niet helemaal glad

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. BaByliss For Men E846E

  Meer informatie

  Met een naam als BaByliss zou je eerder een apparaat verwachten welke alleen geschikt zou zijn voor lichte baarden en het zware werk dus niet aan zou kunnen. Niets is echter minder waar en is de BaByliss For Men E846E een volwaardige trimmer waar baardharen tot een lengte van 15mm moeiteloos mee kunnen worden getrimd. Door gebruik te maken van RVS materiaal voor het vervaardigen van de messen en ook nog een speciaal systeem dat ervoor zorgt dat de messen automatisch gesmeerd worden blijven ze scherp en zorgen ervoor dat het haar moeiteloos wordt weggesneden. Dit alles is dus ook gelijk de reden waarom dit apparaat is opgenomen in onze baardtrimmer review.

  De lengte van de getrimde baardharen kan met 30 verschillende hoogtes worden bepaald waardoor je zeker ook niet altijd met hetzelfde type baard hoeft rond te lopen. Ook de kop is makkelijk afspoelbaar en dient de BaByliss For Men E846E uitsluitend voor droog gebruik.

  De maximale trimlengte van 15mm kan soms wel niet toereikend zijn voor de liefhebbers van een wat grotere baard en kan er ook niet mee worden geschoren. Dit beperkt de gebruiksmogelijkheden van de BaByliss For Men E846E.

  Ook is er geen snoer beschikbaar om het apparaat te gebruiken wanneer de batterijen zijn leeggelopen. Deze baardtrimmer bestellen? Bekijk de prijzen.

  Voordelen

  Lengte kan in 30 verschillende hoogtes verandert worden

  Het werkt op batterijen

  Nadelen

  Niet ideaal voor te grote baarden

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Remington MB4125 Beard Boss Styler

  Meer informatie

  Het merk Remington is geen onbekende binnen de wereld van apparaten voor het onderhoud van haren. Zo is de Remington MB4125 Beard Boss Styler een trimmer die met een batterijduur van 40 min alle baardharen tot een lengte van 18 mm kan trimmen. Dit kan met 11 verschillende standen zodat er keuze zat is voor welke baardlengte je nou zal gaan kiezen. De twee kammen die bij het apparaat horen en de trimkop zijn allemaal afspoelbaar en krijg je bij de aankoop ook nog een handig borsteltje erbij. Misschien wel de beste baardtrimmer voor jou.

  Met de oplaadindicator ben je ook altijd op de hoogte van de restanttijd die er is om de batterij helemaal vol te laden. Eenmaal volgeladen is de batterij voor 40 minuten aan trimtijd.

  Het opladen duurt echter ook vrij lang (16 uren) en biedt het apparaat geen snellaadoptie aan. Zorg er dus altijd voor om de batterij op tijd op te laden, vooral wanneer je van plan bent het apparaat elke dag te gebruiken.

  Voor de rest is de Remington MB4125 Beard Boss Styler een stijlvol ogende trimmer die verder ook nog huidirritaties vermindert omdat de mesje speciaal afgerond zijn en ze huid dus niet kunnen beschadigen.

  Voordelen

  Het bevat 11 verschillende standen

  Je krijgt een borsteltje erbij

  Nadelen

  Opladen duurt lang

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Philips StyleXpert 9000 serie BT9290/32

  Meer informatie

  Weer een baardtrimmer van het welbekende Philips. Deze beschikt echter over een unieke optie: een richtlaser. Een laser wordt meestal gebruikt om met de grootste precisie te werk te kunnen gaan. Dit geldt natuurlijk ook met de richtlaser van de Philips StyleXpert 9000 serie BT9290/32 . Met de laser kunnen er resultaten worden bereikt die voorheen door proffesionele kappers konden worden neergezet. De trimkop is verder heel klein uitgevoerd zodat je altijd zicht hebt en ook op moeilijk bereikbare plekken een goed resultaat kan bereiken. Voor de lastigste plekken beschikt de kop ook over een tweedelige kop met een brede en smalle zijde. De smalle zijde is speciaal vervaardigd om de lastige plekken te bereiken en kan je gewoon tijdens het trimmen van stand verwisselen.

  Met 17 instelbare standen tot een lengte van 7mm kan de gemiddelde baardliefhebber zeker met dit apparaat geholpen worden. Verder is het apparaat altijd beschikbaar vanwege de korte oplaadtijd van 60 min. Indien je dat ook te lang vindt heeft de Philips StyleXpert 9000 serie BT9290/32 ook nog de optie om gewoon met een snoer te gebruiken.

  Het nadeel van dit apparaat is wel dat het een beperkte keuze heeft als het gaat om de trimlengte van de baard. Ook de prijs is aan de hoge kant en zullen personen met een grotere baard een ander model moeten gaan kiezen. Een voordelige baardtrimmer, welke je hieronder kunt bestellen.

  Voordelen

  Het bevat een tweedelige kop

  Korte oplaadtijd

  Nadelen

  Beperkt keuze als het gaat om trimlengte

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Braun BT5090

  Meer informatie

  Met deze baardtrimmer in huis hoef jij je nooit zorgen te maken over het verwisselen van mesjes. De roestvrijstalen mesjes zijn zodanig ontworpen dat ze altijd scherp blijven. Hierdoor hoef je ze ook nooit te verwisselen en blijft het trimresultaat altijd perfect. Huidirritaties als gevolg van botte mesjes wordt ook zo voorkomen.

  Voor het trimmen van je baard beschikt de Braun BT5090 over een tweetal kammen waarmee er respectievelijk van 1 tot 10 mm en van 10 tot 20mm kan worden getrimd. Hierna vormt de schoonmaak van het apparaat zeker geen probleem omdat die geheel afwasbaar is. Ook de bijhorende kammen kunnen worden verwijderd en schoongespoeld.

  De speciale constructie met dubbele batterijen zorgt ervoor dat je tot ongeveer 50 min probleemloos kan werken met het apparaat. En mocht de batterij toch leeggelopen zijn is er nog de optie om de Braun BT5090 met een snoer aan te sluiten op het stroomnet.

  Alle opties ten spijt kan dit apparaat niet worden gebruikt om je er helemaal glad mee te kunnen scheren. Ook dien je alert te zijn en op tijd wat olie op de mesjes te doen. Eén van de beste baardtrimmers die er zijn.

  Deze mogen de pret echter niet drukken en blijft het apparaat functioneel met de optie tot dubbele voeding.

  Voordelen

  Het komt met 2 kammen

  Werkt op batterij en snoer

  Nadelen

  Het scheert niet helemaal glad

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Tristar Baard trimmer

  Meer informatie

  Van het merk Tristar komt deze baardtrimmer die heel eenvoudig is uitgevoerd, maar wel het nodige werk kan verrichten. Zo beschikt het uit meer liefst 20 standen met een baardtrimlengte tussen de 0.5 en 10 mm. Ook blijven de mesjes altijd scherp, mits op tijd geserviced met wat olie. Die wordt trouwens meegeleverd evenals een snoer voor het opladen. Helemaal opgeladen kan de Tristar Baard trimmer voor maar liefst 45 minuten worden gebruikt. Een voordelige baardtrimmer, welke je eenvoudig online kunt kopen.

  Het schoonmaken kan vrij eenvoudig door het kammetje met het bijgeleverd borsteltje van alle haren te ontdoen. Wil je het hele apparaat schoonmaken dan kan het ook onder de kraan worden gehouden om het van alle haartjes te ontdoen.

  De Tristar Baard trimmer biedt echter wel een beperkte keuze als gekeken wordt naar de trimlengte. Er worden ook geen kammen bijgeleverd waardoor het soms ook moeilijk is om de gezichtscontouren te volgen. Scheren en het stylen van jouw haar behoren hierdoor natuurlijk ook niet tot de mogelijkheden en dien je daarvoor aparte apparaten aan te schaffen.

  Deze baardtrimmer is echter een “no-nonsens” optie voor degende die snel en goedkoop wil beschikken over een eenvoudige trimmer.

  Voordelen

  Het komt met 20 standen

  Je krijgt een kam mee

  Nadelen

  Voordelig geprijsd

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste baardtrimmer

De bovenstaande baardtrimmers zijn allemaal geschikt om baarden te kunnen trimmen met een haarlengte tussen de 1 en 10mm. De duurdere modellen zoals de Braun BT3040 kunnen haren tot een lengte van zelfs 20mm aan en zijn dus meer geschikt voor degenen met een vrij lange baard. Wie naast het kunnen trimmen van zijn baard ook nog wil kunnen scheren met de trimmer kan het best kiezen voor de Philips OneBlade QP2520/30 of de Philips OneBlade Pro QP6520/30. Met deze twee modellen is het trouwens ook mogelijk om je haar ermee te kunnen stylen. Een complete combinatie dus waardoor je met 1 apparaat alle mogelijkheden met betrekking tot het trimmen of knippen van haar in huis hebt.

Wie zelf een proffesioneel uitziende baard wilt neerzetten kan kiezen voor de Philips StyleXpert 9000 serie BT9290/32 . Met de ingebouwde richtlaser en kleine trimkop kan je hiermee de scherpste randen mee krijgen, zelfs op de meest moeilijk te bereiken plekjes. En ook voor de eenvoudige man die er gewoon netjes wilt uitzien met een nette korte baard is er een ruime keuze waarbij de Tristar Baard trimmer de absolute kampioen is met zijn lage prijs en voldoende capaciteit en opties.

Er zijn diverse top 10 baardtrimmer aanbiedingen te vinden, welke je het leven nog eenvoudiger zullen maken. Bespaar dus op jouw beste baardtrimmer. Een baardtrimmer aanbieding vinden, doe je dus gewoon online.

Scheren onder de douche met een scheerapparaatje is geen onbekend verschijnsel en heeft menigeen zeker weleens gedaan. Met een elektrisch apparaat is het wel oppassen geblazen en dien je een model uit te kiezen dat waterbestendig is.Door onder de douche je baard te trimmen bespaar je vaker ook nog wat tijd en is het de ideale methode om snel je baard te trimmen voordat je naar het werk vertrekt. Een goede baardtrimmer is dus ontzettend belangrijk voor iedere man. De beste baardtrimmers met elkaar vergelijken? Lees dan snel verder in onze baardtrimmer top 10

Welke soorten baardtrimmers zijn er?

Bij het maken van een keuze uit de verschillende baardtrimmers is het altijd belangrijk te weten welk type baard je nou ambieert. Er zijn namelijk baardtrimmers te koop die uitsluitend ervoor zorgen dat je een korte baard (stoppelbaard) kan kweken. Deze trimmers korten het haar op gemiddeld 3mm af en beschikken vaker ook niet over de nodige hulpstukken om ook de randen netjes af te werken. Voor een complete set waarbij alle hulpstukken aanwezig zijn om je baard ook in elke gewenste vorm te kunnen trimmen zijn er baardtrimmers aanwezig die ook nog glad kunnen scheren. Met deze kan je alle mogelijke effecten creëren op je gezicht en zo steeds voor een andere look zorgen. Voor de complete verzorging van alle lichaamshaar zijn er de zogeheten multigrooms welke ook gebruikt kunnen worden om het hoofdhaar mee te kunnen trimmen.

Relevante pagina’s:

Welke baardtrimmer is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat is de baardtrimmer beste koop consumentenbond opinie?

De baardtrimmer beste koop consumentenbond opinie, is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.