De zomer is, ondanks de soms hoge temperaturen, het perfecte seizoen om te beginnen met het bewandelen van diverse looproutes. Of je nu een ervaren loper-, of een beginner bent, door rekening te houden met een aantal aspecten, zal het wandelen je een stuk gemakkelijker afgaan. Ben je van plan op vakantie looproutes te doen? Denk hier dan aan.

Schaf goed schoeisel aan

Waar veel beginnende wandelaars de conditie als de eerste prioriteit achten, zijn in feite de schoenen waarop gewandeld wordt het belangrijkste aspect. Schoenen bieden namelijk de belangrijkste basis voor een goede wandeling, omdat blaren en andere onprettigheden hierdoor voorkomen worden. De Teva sandalen bieden, vooral in de zomer, een goede basis om op te wandelen. Daarnaast worden ook de schoenen van Lowa als zeer prettig ervaren tijdens menig wandeling.

Begin niet groot, maar klein

Indien je in de vakantie looproutes wenst te doen, hoef je geen volledige marathon te lopen om voldoende bezig te zijn. Een wandeling van een half uurtje kan al een positieve invloed op de lichaam en geest hebben, en maken van je rustige vakantie, een ware bezigheid. Het is zelfs beter om elke dag een kort stukje te wandelen, dan enkele keren per jaar een enorme tocht te ondernemen. Door te beginnen met korte wandelingen is de kans groter dat het wandelen een gewoonte wordt, en dat is wellicht het uiteindelijke doel.

Maak van wandelen een gewoonte

Van wandelen een gewoonte maken, is een belangrijk aspect voor wanneer je uiteindelijk, of misschien zelfs deze zomer al, een ietwat langere looproute wenst af te leggen. Probeer dus, door regelmatig een korte wandeling af te leggen, van wandelen een gewoonte te maken, zodat de bewegingen in je systeem komen te zitten. Plan elke dag een kort tijdsbestek in om te wandelen, bijvoorbeeld in de vroege ochtend of voor het avondeten. Plan ieder weekend vervolgens een wat langere route, en je zal deze zomer al snel grote(re) looproutes af kunnen leggen.

Wandel zoals je eet

Het klinkt misschien raar, maar probeer daarnaast te wandelen, zoals je eet. Het voedsel waarmee je je lichaam voelt, dient namelijk als een brandstof voor de benenwagen. Een kostbare auto zou je ook niet volgooien met een willekeurige vloeistof, dus probeer precies dat ook te voorkomen als het op je eigen lichaam aankomt. Probeer toegevoegde suikers, samengestelde voedingsproducten en alcohol te mijden, en eet geen grote maaltijd voor het wandelen, om maagpijn tijdens de wandeling te voorkomen.