Onze huid staat nu bekend als het grootste orgaan en staan we er vaker niet bij stil, hoeveel het allemaal niet te doorstaan heeft. Gelukkig bezit ons lichaam over de nodige veerkracht om de huid snel te laten herstellen. Met een nachtcrème wordt daar een schepje bovenop gedaan en ziet de huid er na een tijdje weer stralend uit. Door de crème in de avond aan te brengen, wordt ook de invloed van het zonlicht minimaal gemaakt. De werking op de huid is daardoor ook een stuk effectiever.

De huid wil graag wat geholpen worden

Van nature bezit onze huid de eigenschap dat het zich in de avonduren zal gaan herstellen. Dit gebeurt door het aanmaken van nieuwe cellen en reparatie van beschadigde. Daarvoor is een optimale doorstroming van het bloed in de huid nodig en moet de huid ook soepel gehouden worden door het vettig te houden. De vele klieren produceren talg en is dat de redden waarom bij een gezonde huid het gezicht na een avond wat vettig aanvoelt. Niet bij iedereen vindt de aanmaak van dit vet echter zo vlot plaats (droge huid) en zal een simpele nachtcrème daar wel verandering in brengen. Een dun laagje is al voldoende om de huid te hydrateren en zo de hele avond soepel te houden. Ook de dunne huid rond de ogen en de mond zal deze “bevochtiging” weten te waarderen en minder snel de neiging hebben om donker uit te slaan. Met toevoeging van wat extra elementen zoals vitaminen, is de werking van zo een nachtcrème dan compleet.

Aan te brengen na het genomen hebben van het bad en kan er in de ochtend voor gekozen worden om door te gaan met een passende dagcrème. Afhankelijk van het huidtype, zal het wel nodig zijn om regelmatig de huid extra te reinigen om verstopping van de poriën te voorkomen.