Tandhygiene vormt een belangrijk deel voor het behoud van onze gezondheid en is het daarom wel belangrijk dat alle mogelijkheden benut zullen worden om het gebit optimaal te kunnen verzorgen. Een elektrische tandenborstel is de beste manier om in te komen voor het poetsen waar een normale dat minder goed zal kunnen doen en wordt het gebruik ook door tal van tandartsen aanbevolen. De voordelen van een elektrische tandenborstel worden daarom hieronder wel even genoemd:

  1. Een poetsbeurt duurt minder lang: door de manier waarop de borsteltjes op de kop bewegen wordt tandplak moeiteloos verwijderd en heb je binnen een paar minuten een sprankelend gebit. Naast een draaiende beweging is er ook sprake van een oscillerende en zorgt die beweging voor het verwijderen van vuil dat zich tussen de tanden bevindt. Drukken op de borstel is helemaal niet nodig en wordt alle werk door de bewegingen van de kop gedaan. Vermoeide handen krijg je er dus ook niet van en dien je er alleen maar voor te zorgen dat de borstel langs alle delen van het gebit wordt gebracht.
  2. Eenvoudig te gebruiken door ouderen en kinderen: ondanks de ingewikkelde constructie van een elektrische tandenborstel is het de verrassende eenvoud waarmee het te gebruiken is die het zo ideaal maakt voor ouderen en kinderen. Die zijn er immers gebaat bij dat een poetsbeurt niet al te lang duurt en is het concentratievermogen soms onvoldoende om ervoor te zorgen dat er wel op elke plek lang genoeg wordt gepoetst. De elektrische tandenborstel neemt al het werk uit handen en zal elke poetsbeurt wel het beoogd resultaat bereiken.
  3. Meerdere instellingen mogelijk: het blijft bij het poetsen met zo een elektrische tandenborstel natuurlijk niet alleen bij maar één instelling en kan er bijvoorbeeld ook voor worden gekozen om de borstel een masserende beweging te laten maken om de doorbloeding van het tandvlees te bevorderen of kan de beweging van de kop worden ingesteld om rekening te houden met gevoelige tanden.
  4. Borstelkop eenvoudig te vervangen: het is gelukkig niet nodig om de hele borstel te vervangen wanneer die niet meer naar behoren functioneert en kan eenvoudig alleen maar een andere kop worden geplaatst. De rest van het mechanisme is altijd duurzaam uitgevoerd en kan moeiteloos vele jaren meegaan. Het kunnen vervangen van de kop alleen heeft ook het voordeel dat er voor eentje met een aparte bouw gekozen kan worden. Een ieder is zo in staat voor een kop te kiesen die het best past bij het gebit en kan één elektrische tandenborstel dus door meerdere personen gebruikt worden.
  5. Assistentie bij het poetsen: bij controle krijg je altijd wel te horen wat er gedaan moet worden om jouw poetsgedrag te verbeteren en zijn er geavanceerde elektrische borstels te verkrijgen die tijdens het poetsen aangeven hoe het poetsen aangepast dient te worden. zo kan per gebitsdeel de tijdsduur aangegeven worden en wordt ook aangegeven wanneer je te hard op de borstel drukt. Zo een assistentie tijdens het poetsen zorgt in combinatie met de borstelbewegingen ervoor dat de poetsresultaten van een elektrische tandenborstel ongeёvenaard zijn.

Een goed gebit begint bij een goed onderhoud en maakt een elektrische tandenborstel dat zeker tot een eenvoudige taak. De manier van bedienen en de assisterende opties maken het mogelijk om zelfs kinderen zelfstandig hun tanden weer sprankelend schoon te krijgen. Het groot aantal mogelijkheden wordt ook mogelijk gemaakt door de verschillende borstelkoppen die gebruikt kunnen worden en zijn er ook elektrische tandenborstels te verkrijgen die ook tijdens het poetsen aangeven waar er meer aandacht besteed moet worden.