De tijd dat een step beschouwt kon worden als een stuk kinderspeelgoed is al lang voorbij en kan een step tegenwoordig als een serieus vervoersmiddel worden gezien. Zo is de elektrische uitvoering ervan populair en zoef je er moeiteloos mee over straat. Dat laatste is echter wel niet letterlijk bedoeld omdat het voor de meeste steps verboden is om op de openbare weg te komen tenzij het model door de RDW goedgekeurd is. Er zijn gelukkig nog tal van andere mogelijkheden over en is een elektrische step ook geschikt voor tal van andere doeleinden. Naast het kunnen gebruiken voor verschillende doeleinden beidt zo een elektrische step ook nog de volgende voordelen:

  • Het is binnen een handomdraai “startklaar”: de elektrische motor behoefd geen onderhoud en is ook altijd gelijk te gebruiken. Geen gerommel meer dus met benzine en zorg je er alleen wel voor dat de batterij met een druppeloplader op spanning wordt gehouden. Dit groot gemak zorgt ervoor dat de elektrische step zich goed leent als alternatief vervoersmiddel en helpt het handzaam formaat daar zeker ook bij.
  • Ze zijn overal naartoe mee te nemen: een elektrische step neemt niet veel ruimte in beslag en zijn er ook een aantal uitvoeringen te verkrijgen die opklapbaar zijn. Met de bijgeleverde draagtas kan zo een step zelfs gratis met de trein mee in het bagagerek en is er altijd wel een plek voor te vinden in de kofferbak van de auto. Het handig formaat zorgt er ook voor dat de step eenvoudig mee te nemen is naar het appartement en is de kans op diefstal daarom ook veel kleiner.
  • Je hebt er geen rijbewijs voor nodig: voor steps die een RDW goedkeuring hebben is een minimumleeftijd van 16 jaar vereist, maar kan er dan wel mee op de weg gereden worden. voor veel jongeren is een elektrische step daarom ook een alternatief voor een brommer of scooter. Niet alleen voor jongeren is zo een step handig, maar ook voor zij die wat slecht ter been zijn en graag wat hulp bij het verplaatsen kunnen gebruiken. Speciaal hiervoor worden er ook elektrische steps op de markt gebracht waarop er ook een zitting kan worden gemonteerd.
  • Na de aanschaf heb je er nauwelijks omkijken meer naar: het voordeel van een elektrische step blijft niet alleen maar beperkt tot het gebruikersgemak, maar is ook het onderhoud een sterk punt dat niet vergeten mag worden. De vrij eenvoudige constructie met de elektrische motor, regelunit en de batterij zorgt ervoor dat er nauwelijks tot geen onderhoud vereist is en alleen de batterij op tijd opgeladen dient te worden.
  • Het milieu wordt er niet door belast: het is in deze tijd al helemaal uit den boze om het milieu extra te belasten en is een elektrische step daarom wel een goed alternatief voor het pakken van een scooter of de auto. Vooral korte afstanden kunnen moeiteloos met de step afgelegd worden en bespaar je daarmee niet alleen de brandstofkosten, maar ook het milieu.

Met een elektrische step in huis zal je dus altijd de beschikking hebben over een betrouwbaar vervoer waarmee jij je ook nog geen zorgen zal hoeven te maken over het onderhoud. Door het kleine en handig formaat kan de step bovendien ook overal naartoe worden meegenomen en kan er ook in de vakantie flink van worden genoten. Niet alleen voor de kinderen is de step dan een leuk speeltje, maar kunnen ook volwassenen zich prima ermee verplaatsen. Speciaal voor het gebruik op ongebaande wegen zoals bospaadjes zijn er ook elektrische steps te verkrijgen die wat steviger uitgevoerd zijn en meer bescherming bieden tegen opspattend water en vuil.