Bezoek aan huis wordt door het geluid van de deurbel aangekondigd en is dit daarom ook het eerste waar een ieder die langs wil komen mee in aanraking komt. Het is echter ook de voordeur die de laatste barrière vormt voor eventueel kwaadwilligen en is een deurbel met camera de beste manier om zonder de deur open te maken eerst te kunnen zien wie aangebeld heeft. Er zijn ook meer mogelijkheden die zo een deurbel met camera biedt en vindt je die hieronder:

  1. Eenvoudig te installeren: denk niet aan een ingewikkelde installatie bij het moeten plaatsen van een deurbel met camera omdat er genoeg modellen te vinden zijn die hun voeding uit een batterij halen. Dit betekent dus geen installatie waar er kabels bij komen kijken en kan een ieder gewoon zelf de deurbel plaatsen. Alleen de houder dient wel stevig bevestigd te worden en dienen er daartoe meestal wel wat gaten geboord te worden. bij het plaatsen dient de deurbel in een positie gezet te worden van waaruit het zicht op niet alleen de persoon die aanbelt duidelijk zal zijn, maar ook de omgeving.
  2. Ook mogelijkheid om je smartphone aan te sluiten: de handige deurbel met camera kan met elke smartphone verbonden worden en heb je overal gelijk toegang tot de beelden die door de camera worden gemaakt. Dat betekent dat je dus niet speciaal thuis hoeft te zijn om te zien wie aangebeld heeft en is het mogelijk overal waar jij jouw telefoon meeneemt controle uit te oefenen op de omgeving van het huis. Ook wanneer de kinderen alleen thuis zijn kan je gelijk meekijken wie er aangebeld heeft.
  3. Kan de beelden ook opslaan: het is altijd een goed idee om bij te kunnen houden wie er allemaal aangebeld heeft en kunnen de beelden voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Ook bedrijven kunnen zo gebruik maken van de beelden om een idee te hebben van wie er allemaal aangebeld heeft. Voordat je de deurbel met camera aanschaft doe je er wel goed aan om te informeren of er wel een Cloudservice aangeboden wordt door de fabrikant. Zo raak je de beelden nooit kwijt, ook niet na diefstal of beschadiging van de bel.
  4. Een intercomsysteem kan er op aangesloten worden: gelijk de voordeur open doen om de persoon te spreken nadat je de beelden wel eerst bekeken hebt hoeft ook niet omdat je zelfs via jouw smartphone de persoon kunt spreken. De persoon die aanbelt, heeft dan ook geen idee waar jij je bevindt en verhoogt dit zeker ook het veiligheidsaspect. Zelfs op vakantie kan je gelijk zien wie er aan de deur staat!
  5. Combinatie met bewegingsdetector mogelijk: er hoeft niet eens aangebeld te worden om te zien wie zich in de buurt van de deur bevindt wanneer er ook een bewegingsdetector gekoppeld is aan de deurbel. De camera wordt gelijk ingeschakeld wanneer er iets in de buurt van de deur komt en krijg je ook een melding op jouw telefoon.

Er zijn dus vele voordelen verbonden aan het gebruik van een deurbel met camera en zorgt de eenvoudige installatie en het verbruikersgemak ervoor dat een ieder er wel van gebruik kan maken. De camera is draadloos te verbinden met een smartphone en kunnen de beelden daarom ook vanuit elke locatie bekeken worden. Dit maakt controle op elk tijdstip mogelijk en kan je vanuit een veilige afstand bekijken wat er zich in de buurt van de deur afspeelt. Voor het kunnen communiceren met de persoon aan de deur kan ook gebruik worden gemaakt van de smartphone of maak je gebruik van de intercom.