Als je al jaren dezelfde autoverzekering hebt dan loop je kans dat de autoverzekering niet meer bij jouw auto past. De dagwaarde van de auto verandert en een andere dekking sluit dus beter aan. Je kunt dus een verzekering laten aansluiten bij een andere autoverzekeraar. Autoverzekeringen zijn een must voor eenieder die deelneemt aan het verkeer. Alhoewel ze een uitgebreide dekking bieden zijn ze niet altijd goedkoop. Het beste kun je dus je autoverzekering vergelijken. Hieronder volgen er enkele tips hoe je een goedkope autoverzekering kunt vinden.

De nieuwwaarde

Heb je een nieuwe auto gekocht dan moet je letten op de nieuwwaarde. Autoverzekeraars noemen dit ook wel de nieuwwaarde regeling. Kom je terecht in een verkeersongeluk en heeft jouw auto schade opgelopen? Dan gaat de verzekeraar bij schadeontwikkeling uit van de nieuwwaarde van je auto. Bij een flinke schade kan het een groot verschil maken hoe hoog de waarde van de auto wordt ingeschat. Sommige verzekeraars bieden de nieuwwaarderegeling aan voor een periode van één jaar. Maar bij andere verzekeraars gaat dit tot wel drie jaar. Na deze periode gaat men dan uit van de dagwaarde. Sommige verzekeraars keren een extra bedrag uit boven de dagwaarde. Het is dus belangrijk dat je de nieuwwaarde kent en voor hoelang jouw verzekeraar dat aanbiedt.

Schadevrije jaren

Voor ieder schadevrij jaar dat je rijdt krijg je een korting op je premie. Kom je terecht in een ongeluk met blikschade en ga je claimen dan kan dit resulteren in een hogere premie. Je zakt dan een aantal treden terug in hun systeem. Dit kan heel erg verschillen per verzekeraar.  Zo komt het bijvoorbeeld voor dat een autoverzekering met een zeer goedkope premie, een enorme terugval heeft wanneer er schade wordt geclaimd. Ook wordt er rekening gehouden met de waarde van je auto bij het uitkeren van een vergoeding. Als je auto al wat ouder is, zul je waarschijnlijk weinig terugkrijgen, terwijl je veel premie betaalt. Je kunt in dit geval beter kiezen voor een goedkope autoverzekering met een lage premie. Wil je zelf voor je schade opdraaien, dan heet dit eigen risico. Als de schade meevalt dan wil je het uit je eigen zak betalen. Verzekeraars hanteren verschillende bedragen aan eigen risico en sommige verzekeraars zelfs helemaal niets. Dit is iets om rekening mee te houden.  Kies niet zomaar voor de hoogste dekking.

Dubbele verzekeringen

Verzekeraars kiezen er steeds vaker voor om pechhulp aanvullend mee te verzekeren. Heb je al pechhulp ergens anders afgesloten let er dan op dat je je niet dubbel verzekerd. Houd er ook rekening mee dat je dit opzegt als je van plan bent om elders een nieuwe autoverzekering af te sluiten. De nieuwe verzekeraar zegt de oude autoverzekering namelijk niet automatisch voor je op. Verzekeraars kunnen soms een opzegtermijn van één maand aanhouden. Check na een jaar of jouw verzekering nog steeds de goedkoopste autoverzekering is. Laat het contract dus niet ongemerkt verlengen.