Het zijn rare tijden, die ook nog eens continu veranderen. Goed om ervoor te zorgen dat je je financiële zaken op orde hebt. Met deze tips helpen we je graag op weg.

  1. Ongebruikte voorwerpen zijn geld waard

Je kent ze wel, spullen die je bewaard omdat je ze misschien ooit nodig hebt. Een tweede fiets, een oude laptop of meubilair dat op zolder staat. Meestal ga je er ook nooit echt meer gebruik van maken en verliezen ze je waarde door ze weg te stoppen in je huis. Daarnaast nemen ze ook vaak ontzettend veel ruimte in. Zet ze op Marktplaats, dat ruimt op en levert je ook nog een leuk centje op. Mocht je later toch echt nog een extra fiets nodig hebben, dan heb je op diezelfde Marktplaats ook zo een nieuwe tweedehandse.

  • Vaste lasten voor de laagste prijs

Je vaste lasten zijn die kosten die altijd terugkomen, denk aan je energie, je verzekeringen, je abonnementen en zelf je boodschappen. Op veel van deze kosten kan je eenvoudig besparen door goed te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan je autoverzekering, past die nog wel bij je auto? Want met het ouder worden van je auto, verandert ook de dekking van je verzekering. Of weet je al welke zorgverzekering bij je past in 2021? Vergelijk, zorg voor de beste dekking in combinatie met de beste prijs.

  • Zoek de korting

Ken je die vakjes bij bestelformulieren met de woorden kortingscode? Dit zijn kansen voor jou om te kijken of je ergens nog een code hebt in je mailbox of kunt vinden online. Kleine moeite, want als het lukt heb je dat mooi meegenomen. Kortingscode websites bieden ze namelijk gretig aan en jij hoeft ze maar te proberen. Als je vaak bestelt bij dezelfde website is de kans groot dat je ooit een nieuwsbrief hebt ontvangen met een code erin. Zoek dus ook even snel in je mailbox.

  • De juiste wisselkoers

Koop je wel eens iets in het buitenland, controleer dan zeker ook de wisselkoers. Want die kan wel eens in je nadeel worden berekend. Een makkelijke site om dat te checken is www.wisselkoersberekenen.nl. Op deze site kun je eenvoudig en snel de koersen berekenen van tientallen valuta.  

Zoals je ziet, het is heel eenvoudig om geld te besparen in 2021, je moet er echter wel wat moeite voor doen.