Het kantoor is tijdens een werkdag een ruimte, waarin je veel tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk een fijne werkomgeving te creëren. Uiteraard is het ideaal als het kantoor praktisch en efficiënt is ingericht. Daarnaast is het van belang om ook aan de sfeer en uitstraling te denken. Zo maken moderne watercoolers al sinds jaar en dag deel uit van veel kantoren om in de behoefte van gekoeld en lekker drinkwater te voorzien. Wat dat betreft zijn er meerdere stijlvolle producten die niet mogen ontbreken op kantoor.

1. Planten voor de luchtkwaliteit en sfeer
Planten voorzien in een stijlvolle uitstraling op kantoor en brengen sfeer met zich mee. Een saai kantoor knapt zienderogen op als je er een paar planten neerzet. Bovendien zijn er speciale kantoorplanten die een goede invloed hebben op de luchtkwaliteit. Bijvoorbeeld de areca palm net als scindapsus. Verder wijst onderzoek uit dat planten op kantoor de productiviteit stimuleren en je de concentratie beter laten vasthouden. In aanvulling op planten is het ook mogelijk om iedere week een verse bos bloemen neer te zetten, zoals gerbera’s.

2. Koffie/thee machine
Naast dat het belangrijk is in lekker en koel drinkwater te voorzien, zoals via Watercooler-online.nl zijn koffie en thee dat eveneens. Het hangt van de grootte en situatie in je kantoor af welke optie voor koffie en thee het beste is. Zit je in je eentje in het kantoor dan volstaat een waterkoker en koffiezetapparaat. Is het kantoor groter en zijn er meer mensen aanwezig dan is het handig om een grotere koffieautomaat te hebben staan. Wat dat betreft zijn er uiteraard verschillende opties om een keuze uit te maken.

3. Comfortabel kantoormeubilair
Je brengt het grootste deel van de tijd op kantoor vaak zittend achter je bureau door. Daarom is het van groot belang dat het kantoormeubilair comfortabel is. Daarbij is er rekening te houden met de ergonomische uitvoering van bureaustoelen en bureaus. Heb je een groot kantoor en moet je veel informatie doornemen voor je werk dan is een aparte zithoek een stijlvolle optie. Denk daarbij aan het neerzetten van een luxe bank of van een riante relaxfauteuil om documentatie op een ontspannende manier door te nemen. Overigens geldt in het kader van beweging op kantoor dat het tegenwoordig een trend is om een deel van de werkruimte sportief in te richten. In grote kantoren zie je dan ook steeds vaker tafeltennistafels staan net als tafelvoetbalspellen.