De auto pakken is vaak de gemakkelijkste manier om van a naar b te reizen, maar het is niet altijd goedkoop. Wij zetten de tien beste tips voor je op een rij die je helpen bij het besparen op je autokosten.

Tip 1: koop een tweedehands auto

Koop een occasion voor een mooie prijs. Kies een klein, licht autootje om op de wegenbelasting te besparen.

Tip 2: koop een zuinige auto

Een auto kan er prachtig uitzien, maar hoeveel gaat hij je per kilometer kosten? Kijk naar het verbruik. Hoe lager, hoe goedkoper, hoe beter!

Tip 3: vergelijk de autoverzekering

De autoverzekering vergelijken helpt je op je vaste lasten te besparen. Heb je echt die allrisk verzekering nodig, of is een WA- of WA+-verzekering voldoende? Bij welke verzekeraar ben je het goedkoopste uit?

Tip 4: maak gebruik van een deelauto

Is een auto kopen of een auto onderhouden je aan de dure kant? Kijk of je gebruik kunt maken van een deelauto, ook wel een leen- of buurtauto genoemd.

Tip 5: carpoolen

Ga je altijd met je auto naar werk en heb je collega’s die in de buurt wonen? Kies ervoor te gaan carpoolen. Niet alleen deel je op deze manier de benzinekosten, maar het is ook nog eens heel gezellig!

Tip 6: vraag je baas om een reiskostenvergoeding

Krijg jij nog geen reiskostenvergoeding? Wellicht is het iets dat bespreekbaar kan worden gemaakt. Vooral als je wat verder weg van werk woont, maakt dit extraatje een groot verschil!

Tip 7: tank goedkoop

Tanken langs de snelweg is wel gemakkelijk, maar niet goedkoop! Probeer als het mogelijk is in een dorp te tanken of eventueel in de stad. Lees daarnaast deze tips voor goedkoop tanken.

Tip 8: rij zuinig

Rij jij het liefst 130 km/h op de snelweg? Overweeg dan wat vroeger van huis te vertrekken en een snelheid van 90 km/h aan te houden. Zo rij je veel zuiniger! Probeer ook minder te remmen. Beter laat je, wanneer mogelijk, eerder het gaspedaal los.

Tip 9: onderhoud je auto goed

Je auto onderhouden kost je wat geld, maar op de lange termijn bespaar je een hoop. Door regelmatig de olie te verversen en onderdelen te vervangen voor ze helemaal versleten zijn, voorkom je hoge reparatiekosten.

Tip 10: ga vaker op de fiets

Wellicht niet de populairste tip, maar wel één van de effectiefste. Als je vaker op de fiets gaat, bespaar je op benzinekosten. Bovendien is het heel gezond!