Liefdesverdriet kan behoorlijk heftig en emotioneel zijn. Soms is het zelfs verstandiger om je verliefdheid maar te stoppen. Veel mensen met ernstig liefdesverdriet kunnen zelfs een poosje niet goed meer functioneren. Dit kan dagen, weken, soms maanden duren. Ze voelen zich geestelijk en lichamelijk een wrak, kunnen zich slecht focussen en zijn snel afgeleid of afwezig. Niet verwonderlijk dat je dus eigenlijk zo snel mogelijk van je liefdesverdriet af wilt zijn. Gelukkig zijn hier manieren voor, we hebben de 10 beste voor je hieronder opgesomd.

  1. Sta in je eigen kracht

Als je een krachtig persoon bent, die gelooft in zichzelf en onafhankelijk is, dan zal je liefdesverdriet sneller over zijn. Immers, je hebt niet per se een ander nodig om gelukkig te zijn. Je bent goed zoals je bent en je zelfvertrouwen hoeft geen deuk op te lopen door het beëindigen van jullie relatie. Het moest gewoon zo zijn, jullie pasten niet goed bij elkaar. So be it, je hebt nu weer tijd voor je solo avonturen!

  1. Spreek meer af met je beste vrienden of vriendinnen

Dit is niet alleen leuk, het helpt je ook sneller bij het verwerken van je liefdesverdriet. Je kan je ei kwijt en je krijgt veel steun. 

  1. Dwing jezelf positief te zijn

Ook al heb je een grafstemming, toch is het belangrijk jezelf te dwingen positief te zijn. Onderzoek toont namelijk aan dat ook al meen je het niet echt, het je toch helpt om jezelf beter te voelen. Als jij positief bent naar andere mensen, reageren ze vaak ook positief terug, waardoor jullie beiden je beter gaan voelen! 

  1. Ban je ex uit

In het begin lijkt dit niet te doen, want je kan alleen maar aan je ex denken. Bij iedere foto die je ziet, of liedje dat je hoort die met je ex te maken hebben, stort jij weer in het ravijn. Hier ligt dus ook meteen de oplossing. Vermijd en verban alles in je leven die je aan je ex doet denken. Vakantiefoto’s en dergelijke stop je in een fotoalbum en die leg je ver in de hoek op zolder. 

  1. Sluit je relatie goed af

Sommige mensen gaan niet bepaald harmonieus uit elkaar. Er blijft soms wrok achter wat beiden blijft achtervolgen. Als je wraakgevoelens of nog woede hebt, zorg dan dat je hiervan af komt. Met of zonder de medewerking van de ander. Zet bijvoorbeeld nog 1x op papier wat je dwarszit en sluit het af, zeg ook dat je het afsluit en handel ernaar. Daarna kan je het beter loslaten. Verspil je kostbare tijd en energie niet langer aan een ex die het niet waard was.

  1. Accepteer dat het is zoals het is

Het leven is niet altijd eerlijk, daar verandert niemand iets aan. Op sommige zaken heb je simpelweg geen invloed. Accepteer de situatie zoals die is en ga verder met je leven.

  1. Ga weer flirten

Dit werkt echt. Ga weer de hort op, ontmoet nieuwe mensen en flirt erop los. Natuurlijk wel eerlijk zijn tegen de ander als het voor jou momenteel voor de lol is.

  1. Relativeer

Relativeren helpt. Hoe goed/ bijzonder was die ex nou eigenlijk? Bekijk de hele situatie eens van een afstandje en je zal zien dat het allemaal minder erg is dan het lijkt. Je bent nog steeds gezond, je ziet er nog steeds goed uit en je krijgt nog steeds genoeg aandacht van anderen.

  1. Vrijwel iedereen heeft het meegemaakt

Op zich koop je hier niks voor, behalve dat je steun kan geven dat heel veel mensen dit hebben meegemaakt en er ook uiteindelijk weer bovenop zijn gekomen. Sommigen zijn zelfs blij dat hun relatie was gestrand, want nu zijn ze veel gelukkiger met een andere partner.

  1. Geen seks met je ex

Seks met je ex is echt het ergste wat je jezelf kunt aandoen. De relatie is niet voor niets beëindigt en door opnieuw te seksen met elkaar krijg je weer gevoelens en houden jullie elkaar aan het lijntje. Je kan vaak niet meer openstaan voor een andere leuke man/ vrouw hierdoor. Je staat stil of gaat je zelfs weer rotter voelen. Niet doen dus!

Lees nog meer tips om liefdesverdriet te verwerken.