Een productieve werkomgeving draagt bij aan de prestaties van medewerkers. Of je nu thuis werkt of een kantoorruimte deelt met je collega’s, een werkomgeving moet motiverend zijn. Zo zijn er een aantal essentiële meubelstukken voor een productieve werkomgeving. Hier volgen 10 tips!

1. Een ergonomische bureaustoel

Een kantoorstoel moet lekker zitten en flexibel zijn. Ergonomische stoelen zijn zo ontworpen om je rug, nek, schouders en armen ondersteuning te bieden tijdens je werkdag. Op deze manier werk je comfortabeler en ervaar je minder fysieke inspanning. Als je een bureaustoel gaat uitzoeken zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Zo is het handig als de bureaustoel verstelbare armleuningen en rugleuning heeft. Ook is het belangrijk dat de stoel de kromming van je rug volgt. Een lekker zittende stoel bevordert je productiviteit en zorgt ervoor dat je door de dag heen nergens last van hebt. Dit is één van de belangrijkste meubelstukken voor een productieve werkomgeving.

Lees hier meer over de beste bureaustoelen.

2. Een verstelbaar bureau

Als kantoormedewerker snappen we dat het vermoeiend kan zijn om de hele dag achter je bureau te moeten zitten. Een verstelbaar bureau biedt hier dé oplossing voor. Deze bureaus kun je namelijk makkelijk met de hand of met een ingebouwde knop in hoogte verstellen. Op deze manier kan je je stoel af en toe even aan de kant zetten en je werk staand uitvoeren. Zo bevorder je ook je bloedsomloop en zorg je ervoor dat je meer energie krijgt.

3. Monitorstandaard

Een monitorstandaard zorgt ervoor dat je je computer op ooghoogte kunt neerzetten. Op deze manier heb je minder last van je nek en schouders. Een goede houding bevordert de productiviteit en zorgt ervoor dat je minder snel wordt afgeleid door deze klachten. Je werk efficiënter en zult merken dat je aan het einde van de dag meer werk hebt afgekregen.

4. Whiteboard of prikbord

Een whiteboard of prikbord zorgt ervoor dat taken, belangrijke notities en eventuele deadlines overzichtelijk op een centraal punt in de kantoorruimte overzichtelijk staan opgeschreven. Als team ben je dan allemaal bewust van de prioriteiten. Daarnaast kan het ook handig zijn voor brainstormsessies.

meubelstukken voor een productieve werkomgeving

5. Licht

Hoewel verlichting technisch gezien geen meubelstuk is, is het wel belangrijk om aan je werkruimte toe te voegen. Oogvermoeidheid ontstaat vaak door een bepaald soort verlichting. Je kunt je in dimlicht bijvoorbeeld sneller slaperig voelen. Een goede combinatie van natuurlijk licht en een eventueel verstelbare bureaulamp zorgt voor de ideale werkplek.

6. Een bank of zithoek voor ontspanning

Een rustplek met comfortabele zitgelegenheid voor in de pauze is een ontspannend alternatief voor de bureaustoel. Kom even tot rust en geniet van je pauze. Af en toe is het fijn om door de dag heen even op een andere plek te zitten. Dit zorgt ervoor dat je na een korte pauze weer frisse energie hebt en er tegenaan kan.

7. Planten en groen

Om de productiviteit in een ruimte te optimaliseren moet je ervoor zorgen dat er voldoende planten in de ruimte staan. Planten zorgen namelijk voor zuurstof en bevorderen de focus en het doorzettingsvermogen. Daarnaast werken planten ontspannend en zorgen ze voor een relaxte sfeer.

Meubelstukken voor een productieve werkomgeving

8. Vergadertafel en stoelen

Als team of projectgroep is het ook wel fijn als je je af en toe even kunt terugtrekken of aan een gezamenlijke tafel kunt zitten. Zorg voor comfortabele stoelen en een tafel die groot genoeg is voor het hele team. De stoelen moeten genoeg ondersteuning bieden voor de langere vergaderingen.

9. Opbergrekken en kasten

Een opgeruimd en overzichtelijk kantoor is een essentieel onderdeel van een kantoorruimte. Opbergruimtes, zoals rekken en kasten zorgen ervoor dat je documenten, boeken en andere kantoor benodigdheden opgeruimd zijn maar alsnog binnen handbereik hebt. Een opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat je minder snel wordt afgeleid door spullen om je heen en bevordert je productiviteit.

10. Voetensteun

Na een aantal uur achter een bureau kan het voorkomen dat je je benen niet meer in een comfortabele positie krijgt. Hier biedt een voetensteun dé oplossing. Deze zorgt er namelijk voor dat je door de dag heen even in een andere positie kan gaan zitten, waardoor je weer in een comfortabele houding terecht komt. Dit zorgt voor een betere lichaamshouden en voorkomt vermoeidheid.

Het kiezen van de juiste meubelstukken heeft dus grote invloed op de productiviteit van medewerkers en zoals je ziet zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden als je een kantoorruimte gaat inrichten. Ergonomische bureaustoelen, een verstelbaar bureau en veel planten zijn belangrijke meubelstukken voor een productieve werkomgeving. Met behulp van deze tien tips weet je zeker dat je niks vergeet. Daarnaast kan een professioneel bedrijf je hier ook bij helpen. Een projectinrichting van Conceptual Furniture kan je bijvoorbeeld helpen met het creëren van een fijne sfeer binnen je werkplek en richt de ruimte voor je in.

Een airco nodig voor op kantoor tijdens de warme zomerdagen? Lees hier de beste mobiele airco’s van dit moment!