De nieuwste generatie robotstofzuigers staat nu voor jou klaar in de winkel. Met jouw eigen robot assistent zal jouw huis moeiteloos stralen. Je krijgt weer vrije tijd om te genieten van je favoriete bezigheden, en zelfs dat stof onder de bank en boekenkast behoort tot het verleden. De stilte van de robotstofzuiger draagt bij aan de harmonie in jouw huis. Voor mensen met allergieën is dit dé manier om balans te vinden in hun gezondheid en van hun klachten af te komen.

Welke robotstofzuigers zijn er?

Robotstofzuigers zijn duurder dan normale stofzuigers. Maar welke komt het beste uit de robot stofzuiger test? De Roomba i7158 heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Blaupunkt Bluebot Extreme komt het beste uit de bus qua dweilfunctie. Eufy Robovak G10 wordt genoemd als de beste meest goedkope stofzuiger in deze klasse. Eziclean Aqua Connect X650 kan mensen met hooikoorts goed helpen. Wie van stilte houdt is blij met de aankoop van de stofzuiger genaamd: Roborock S6Pure.

De kenmerken van een goede robotzuiger

Bij het kiezen van een robotstofzuiger zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De robotstofzuiger moet geschikt zijn voor de soort vloeren in je huis, of het nu hout, tegels of tapijt is. Het is ook handig als hij slimme sensoren heeft om obstakels te herkennen en te ontwijken. De batterijduur moet passen bij de grootte van de ruimtes die je wilt laten schoonmaken. Je kunt zelfs een model kiezen met Wi-Fi, zodat je hem via een app op je smartphone kunt bedienen. En kijk ook naar hoe gemakkelijk het is om de stofbak te legen, de robot schoon te maken en te onderhouden. Zo blijft die langdurig presteren.

Onderhoud van je robot

Het onderhoud van je robotstofzuiger vereist een halfjaarlijkse grondige controle om slijtage te controleren. Tijdens deze check-up moeten verschillende onderdelen, zoals de accu, wielen, zijborstels, virtuele muren, filters, magneetstrip en dweil, worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Deze vervangende onderdelen zijn verkrijgbaar bij de winkel waar je je robotstofzuiger hebt aangeschaft. Na elk gebruik dien je de stofbak leeg te maken en schoon te maken. De filter moet worden uitgeklopt en gewassen, terwijl de sensoren voorzichtig met een droog wattenstaafje kunnen worden gereinigd. Een brillenpoetsdoekje is geschikt voor het schoonmaken van de lasersensor.

De beste wint

Maakt een robotstofzuiger nu echt beter schoon dan een professionele schoonmaakkracht? Ja, de vloeren worden echt schoner door verfijnde lasertechniek en sensoren die obstakels en details verfijnd en stevig aanpakken. Het voordeel van stilte in huis kan jouw winst zijn. Het gezellige kopje thee met koekjes met de schoonmaakster is nu wel echt voorbij. Het net even extra bijverdienen van de armoedlastige alleenstaande moeder ook. Hoewel, de leren bank, de deurposten, de fotolijstjes, de vaat, de spinneraggen aan het plafond, de badkamertegels, het toilet, en de plinten hebben nog altijd een menselijke touch nodig.