Elk bedrijf dient rekening te houden met de corona pandemie. Voor het ene bedrijf pakt dit negatief uit, terwijl de ander er juist profijt van heeft. Ook bookmakers hebben te maken met een verandering waarmee ze rekening moeten houden. Echter, de grootste tegenslagen hebben de bookmakers inmiddels al gehad.

Hoe verdienen bookmakers geld?

Bookmakers verdienen geld door weddenschappen aan te bieden. Je hebt bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd de mogelijkheid om op diverse verwachtingen een voorspelling te plaatsen. Zo kun je kiezen voor winst, verlies, gelijkspel, maar ook voor wie er als eerste gaat scoren. Bookmakers verdienen geld door hier een commissie voor te vragen. Deze commissie zit automatisch bij de commissie inbegrepen. Als er geen wedstrijden plaatsvinden, dan keldert zowel de omzet als de winst van een bedrijf fors naar beneden. Vooral in 2020 werden er veel wedstrijden afgelast met alle gevolgen van dien. 

2020 was een zwaar jaar

Vooral het jaar 2020 was zwaar voor de bookmakers. De wedstrijden gingen niet door en bookmakers liepen grote winsten mis. Sterker nog, een aantal bookmakers kwamen door de blijvende kosten onder water te staan.  Echter, in 2021 zijn de meeste wedstrijden weer doorgegaan. Het voetbalwedden is weer erg populair en momenteel wordt er veel geld verdient op het EK. Het jaar 2021 lijkt nu dus de goede kant op te gaan. 

Elk bedrijf gaat anders met de situatie om

Ondanks dat 2020 een zwaar jaar was, hebben de meeste bookmakers zich staande gehouden. Elk bedrijf gaat anders met de maatregelen om en probeert er het beste van te maken. Juist tijdens de corona pandemie kan een bedrijf laten zien hoe sterk zij zijn. Wel is het voor bedrijven die erg leden onder de omstandigheden nodig geweest om vreemd vermogen aan te trekken. 

Wat als een wedstrijd niet doorgaat?

Ondanks dat het einde van de corona pandemie nadert worden er nog steeds wedstrijden afgelast. Als je een weddenschap hebt geplaatst op een weddenschap die vervolgens niet doorgaat en ook niet binnen twee dagen alsnog wordt gespeeld, dan wordt de quotering op 1 gezet. Dit houdt in dat iedereen zijn inzet weer terugkrijgt. 

Als een wedstrijd tijdens het spelen gestaakt wordt, dan geldt hiervoor hetzelfde. Behalve voor de weddenschappen waarbij je bijvoorbeeld voorspelt dat er meer dan 2,5 doelpunten vallen en er al drie keer is gescoord. In dat geval krijg je alsnog je winst gewoon uitbetaald. 

De verschillende aanbieders

In Nederland kan je bij erg veel bedrijven een voetbalweddenschap plaatsen. BetFIRST voetbalweddenschappen is tegenwoordig erg populair. Daarnaast kiezen er ook voor mensen voor TOTO. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar en kijk welke jou de beste quoteringen en mogelijkheden bieden. Er zit namelijk wel degelijk een verschil per aanbieder en daar kun je het beste rekening mee houden. Daarnaast is het ook aan te raden om vooraf na te denken over hoeveel je maximaal per weddenschap kunt en wilt inzetten. Houd je hieraan en voorkom onnodige geldproblemen.