Het is niet heel verwonderlijk dat plissé gordijnen steeds vaker in woningen voorkomen. Plissé gordijnen hebben namelijk veel voordelen! Zo zijn ze bijvoorbeeld erg veelzijdig en ze passen in vele interieurs. Ook het gemak waarmee ze opgehangen en gebruikt kunnen worden, samen met hun energie- en geluiddempende eigenschappen, zijn belangrijke voordelen. Ontdek hier de voordelen van plissé gordijnen op maat!

Een goede isolerende werking

Raamdecoratie zorgt voor een goede isolerende werking, vooral dubbele plissé gordijnen. Dit heeft te maken met de honingraatstructuur van plissé gordijnen. Deze structuur biedt extra isolatie omdat de lucht tussen de stoffen niet bijdraagt aan de circulatie van warmte of kou. Hierdoor geniet je in de winter van de isolerende werking omdat de warmte binnen wordt gehouden. Je verwarmt dus minder, wat ook weer goed is voor je portemonnee. In de zomer houden de plissé gordijnen de hitte juist buiten.

Geschikt voor vele ramen

Een van de grootste voordelen van plissé gordijnen is hun veelzijdigheid. Plissé gordijnen kunnen op verschillende soorten ramen gemonteerd worden, zoals dakramen, dakvensters, schuine ramen, kiepramen of zelfs op deuren. Je kunt plissé gordijnen op maat heel eenvoudig online bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is het raam opmeten en de afmetingen invullen. 

Past bij ieder interieur

Dankzij hun veelzijdigheid zijn plissé gordijnen geschikt voor bijna elk interieur. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en stofsoorten. Plissé gordijnen worden vooral veel in de slaapkamer of badkamer opgehangen. Met plissé gordijnen wordt het licht tegengehouden en heb je veel privacy, wat heel aangenaam is. Transparante of doorschijnende plissé gordijnen worden het vaakst gebruikt in woonkamers, kantoren of keukens. Het is prettig om in deze kamers voldoende licht te hebben en tegelijk de zonnestralen tegen te houden. 

Eenvoudige montage

Ook de installatie van plissé gordijnen is heel eenvoudig. Het installatiegemak hangt af van het gekozen bevestigingsmateriaal. Voor plafondclips of een wandsteun is alles wat nodig is boren, schroeven en klemmen. Er zijn ook plissé gordijnen die zonder boren gemonteerd kunnen worden, wat plissé gordijnen ideaal maakt als raamdecoratie kunststof kozijnen. Deze plissé gordijnen worden bijvoorbeeld door middel van een speciaal kliksysteem in de ramen bevestigt. Dit kliksysteem is zonder boren of schroeven op het kunststof kozijn te bevestigen. Vervolgens wordt het plissé gordijn in dit kliksysteem geklikt en is het gordijn klaar voor gebruik.