Het juiste mes in de keuken hebben is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen. Het is uiteindelijk de basis van ieder gerecht. Messen zijn er in verschillende vormen en maten, het vinden van de juiste mes kan dus een hele uitdaging zijn. Daarnaast wil het oog ook wat, daarom raden wij messen van Sumisu Knives aan. Deze zijn niet alleen kwalitatief, maar zien er ook nog eens prachtig uit! In dit artikel bespreken we een aantal messen die niet mogen ontbreken in jouw keuken.

Universele messen

Een must have voor elke keuken is het universele mes. Dit zijn veelzijdige messen die je voor alles kan inzetten, van het snijden van een baguette tot aan het snijden van groente. Een mes dat erg geliefd is, is de santoku, wat letterlijk ‘drie eigenschappen’ betekent. Het mes is inzetbaar voor verschillende taken die je moet uitvoeren in de keuken. Ideaal voor degene die niet continu van mes wilt wisselen en onmisbaar in elke keuken!

Vleesmessen

Het vleesmes is speciaal ontworpen voor het snijden van vlees. Vleesmessen hebben een scherpe gebogen rand, zodat je makkelijk door je vlees heen kan snijden. Deze messen zijn ideaal voor het uitbenen van vlees en het wegsnijden van vet, pezen en huid. Door het formaat is het eenvoudig om in één snede het werk te kunnen doen. Of je nu een biefstuk fijn in reepjes wilt snijden of een grote ham in stukjes, een goed vleesmes is een must voor elke keuken waar veel vlees wordt bereid.

Vismessen

Ben je meer een visliefhebber? Dan is een vismes onmisbaar in jouw keuken. Ze hebben een scherp, maar flexibel lemmet. Dankzij het flexibele lemmet kun je makkelijk door de huid van de vis snijden. Door het lichte gewicht en hoge flexibiliteit is het vismes ideaal voor het fileren van de vis. Of je nu een grote zalm of een kleinere vis wilt bereiden, een goed vismes zal uiteindelijk het meeste werk voor je doen.

Groentemessen

Zoals de naam al zegt is de groentemes speciaal ontworpen voor het snijden van groente. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en is ook ideaal voor het snijden van fruit. Doordat een groentemes scherp is en een puntig lemmet heeft, kun je eenvoudig door je groente heen snijden of door de schil van je fruit. Het snijden van een knapperige sla of een rijpe avocado is met een groentemes geen enkel probleem!