Voor de een komen de woorden toner en cartridge erg bekend voor, terwijl de ander allemaal vraagtekens erbij heeft. Beide worden gebruikt om bijvoorbeeld teksten af te drukken. Ze kunnen beide ervoor zorgen dat iets afgedrukt wordt, maar toch wordt dit op een andere manier gedaan. Hieronder lees je hier meer over!

Gebruik jij een printer?

Op veel plaatsen waar je komt, zie je wel een printer staan. Hoewel veel dingen tegenwoordig online gebeuren, kunnen we de printer zeker nog niet loslaten. Zo wordt de printer nog op veel kantoren gebruikt, maar ook op andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan scholen waarbij de leerlingen toetsen op geprint papier maken. Voor kantoren en banen is het logisch dat een printer noodzakelijk is, maar is dit thuis ook het geval? Sommige woningen hebben wel een printer, maar andere weer niet. Het is bij de aanschaf vooral van belang hier goed over na te denken. Je hebt namelijk erg veel verschillende soorten.

Waar bestaan de toner en cartridge uit?

Je krijgt uiteindelijk hetzelfde resultaat, geprint papier. Toch werken een toner en cartridge totaal anders. Een toner bestaat uit poeder. De toner wordt gebruikt in een laser printer. De toner bestaat uit poeder, maar een cartridge bestaat uit iets heel anders. Deze bestaat namelijk uit inkt. De printer die hiervoor gebruikt wordt is een inktjetprinter. Een printer die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor het printen is een hp printer

Verschillende manieren printen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bevatten de toner en cartridge andere materialen. Ook worden deze gebruikt in andere soorten printers. Hierdoor krijgen ze ook een andere manier van printen. Zo wordt er bij de cartridge gebruik gemaakt van inkt. Deze inkt wordt door middel van een printkop op het papier gespoten. Doordat het apparaat verschillende schokjes van elektriciteit geeft, komt de inkt op de juiste plek terecht. Bij de toner wordt er gebruikt gemaakt van lasers. De lasers projecteren de gewenste afbeelding of tekst die geprint moet worden. Doordat de lasers warm licht uitstralen, zal de poeder hieraan blijven plakken. Hierdoor krijg je uiteindelijk het gewenste resultaat. 

Wat gaat het langste mee?

Er zitten ook verschillen in de houdbaarheid van de producten. Zo zal een toner uiteindelijk langer meegaan. De reden hiervan is dat de toner van poeder is. Hierdoor kan het niet uitdrogen. Toch is dit alleen belangrijk wanneer je de printer weinig gebruikt, want anders zal de inkt al op zijn voordat deze uit heeft kunnen drogen. De toner gaat dus langer mee, maar kost in verhouding met de cartridge ook wel meer. 

Welke printer neem jij?

Je hebt dus een inkjet- en een laser printer. Beide hebben ze hun voor- en nadelen. Naast dat je deze soorten printers hebt, heeft iedere printer weer een andere kleur of vorm. Wanneer je op zoek bent naar een goede printer en je wilt een printer kopen, is het van belang goed onderzoek te doen. Bij een goed onderzoek kun je denken aan het zoeken op internet. Je kunt hier veel informatie vinden, maar denk hierbij wel goed na over de betrouwbaarheid. Daarnaast zijn er veel winkels die je kunnen helpen. Hierbij krijg je een goed advies, waarbij meerdere keuzes voorgesteld worden. Ga vooral jouw wensen na, dan kom je uiteindelijk tot de juiste keuze.