Grofvuil kan op verschillende manieren ontstaan. Je hebt je huis gerenoveerd of pas afgebouwd. Als gevolg daarvan ligt er nog een hoop puin dat afgevoerd moet worden. Of je hebt aardig wat bomen en struiken in de tuin die je hebt gesnoeid. Nu ligt er een flinke hoop takken en bladeren die weg moeten. Het opruimen vergt ook nogal wat tijd. En hoe raak je ervan af dan, het grofvuil?

Hoe kom je van je grofvuil af?

Het is niet moeilijk om van het grofvuil af te komen. Het enige wat je moet doen is een grofvuil container huren. Het bedrijf heeft verschillende bakken te huur voor verschillende typen grofvuil en voor verschillende hoeveelheden. Je selecteert de bak afhankelijk van het type grofvuil en de hoeveelheid. Daarna spreek je een datum af voor wanneer de bak bij je geleverd moet worden.

Wanneer de bak vol is, komt het bedrijf de bak zelf halen. Het enige wat je moet doen is contact maken met de ophaalservice van het bedrijf.

Verschillende containers

Er is een geschikte bouwbak of container voor elke type grofvuil. Zo zijn er bakken voor bouw en sloopafval, grofvuil, schoon puin, dakafval, houtafval, groenafval en grondafval. Bij bijna allemaal kun je aan de naam zien waarvoor de bak bestemd is. De grofvuilbak is bestemd voor afval van banken, bureaus, kasten, stoelen, tafels, tapijten of ander meubilair.

Terwijl de bak voor schoon puin, bestemd is voor afval van metselwerk en van betonconstructies zonder verontreiniging. Ook de inhoud van de bak kan een rol spelen, afhankelijk van de hoeveelheid grofvuil dat je moet opruimen. De bakken zijn te krijgen in vier verschillende formaten van 3m3, 6 m3, 10 m3 tot 15 m3. Bovendien geldt er een standaardperiode van 4 weken voor het huren van de bakken. Maar als deze al vol is, kan het ook eerder opgehaald worden.

Het is tenslotte gemakkelijk om van al je grofvuil af te zijn. Er is een speciaal bedrijf dat zich bezighoudt met het opruimen van verschillende soorten grofvuil. Het bestellen van de bak moet je alleen aangeven waarvoor je deze nodig hebt. Zo krijg je de juiste bak voor het type grofvuil dat je wilt laten opruimen. Verder moet je ook aangeven hoe groot de bak moet zijn. Je kunt kiezen tussen vier formaten. Het enige wat je moet doen is bestellen en opnieuw contact maken wanneer de bak vol is.