1. Vermogen van
  2. Wessel van Diepen

Wessel van Diepen vermogen

€20 miljoen

Geboortedatum: 12 november 1966
Woonplaats: Nederland
Bekend van: Artiest
Geboorteplaats: Delft
Beroep: Producer
Vermogen: €20 miljoen

Altijd al benieuwd geweest naar het vermogen van Wessel van Diepen? Zoek dan niet verder! Op deze pagina presenteren we verschillende info over Wessel van Diepen zoals wie het precies is en wat het vermogen en salaris is in 2024.

Wie is Wessel van Diepen?

Wessel Dietrich van Diepen, geboren in Delft op 12 november 1966 is de bedenker, producer en componist van internationaal succesvolle acts L.A. style, Alice deejay en vengaboys. Verder is hij medeoprichter, diskjockey en huidige station voice van radio 538 en sinds 2013 ook van fox NL.

Wessel van diepen werd in delft geboren als zoon van voormalig circusartiest joep van diepen en modeverkoopster Gertrude van Denzel. Het gezin leefde hippieachtig, als een commune. Hij besteedde zijn vrije tijd op jonge leeftijd aan muziek, skateboarden en graffiti. Op zijn 15e, in 1981, begon hij zijn Mediacarrière met een eigen illegaal radiostation: radio stad delft. Een station dat overigens de grote concurrent was van radio eldorado, de piratenzender van dj Jurgen (voor wie van diepen 18 jaar later de wereldhit Better off- alone zou coproduceren). Na een politie-inval in van Diepens ouderlijke huis vond het muziekstation na ongeveer 18 maanden zijn einde. Van diepen werkte vervolgens in Den Haag voor een aantal grote zendpiraten waaronder radio centraal, Telstar en hofstad radio. Vanwege het illegale karakter van deze stations maakte hij destijds gebruik van een schuilnaam: martin kortmoos. Op zijn 17e besloot van diepen de wijde wereld in te trekken en brak zijn havo-opleiding af.

Wekelijkse activiteiten van Wessel

Hij ging naar New York en daarvandaan per bus naar Wichita, Kansas daar kreeg hij onderdak bij een oude schoolvriend en slaagde erin vriendschap te sluiten met dj Lyam James van de lokale radiozender 107 KKRD het best beluisterde top 40 station van deze stad met zo’n 350.000 inwoners. In Wichita legde van diepen de basis voor zijn eigen radiostijl die hem later in nederland bekend zou maken. Terug in nederland leerde van diepen eind november 1985 kas van lersel (toen: AVRO) en rob Stenders (toen: VARA) kennen, die hij beiden een demo gaf met het verzoek deze bij hun respectievelijke werkgevers te laten horen. Zowel de VARA als AVRO wilden de inmiddels 19-jarige Van Diepen wel hebben. Hij koos voor de VARA waar hij vanaf juni 1986 een wekelijks programma op Radio 3 kreeg: Van Diepen draait door, elke dinsdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur. Vanaf 2 september 1988 is Van Diepen te horen op de befaamde Volle Vrijdag van Veronica op Radio 3 met Van Diepen draait door, totdat hij per oktober 1989 samen met Lex Harding de overstap maakt naar het dan net opgerichte en gestarte commerciële tv-station RTL Veronique. Van Diepen is de drijvende kracht achter een reeks succesvolle activiteiten.

Wat is het vermogen van Wessel van Diepen?

Het vermogen van Wessel van Diepen in 2024 wordt geschat op €20 miljoen. Dit bedrag werd berekend aan de hand van verschillende betrouwbare nieuwsbronnen. Of dit bedrag 100% accuraat is, kunnen we geen definitief antwoord geven. Het zal er in ieder geval wel in de buurt liggen.

Huidige salaris van Wessel van Diepen

Ook over het huidige salaris van Wessel van Diepen kunnen we geen precies antwoord geven. Dit bedrag is momenteel onbekend. We kunnen hierover natuurlijk wel speculeren als we kijken naar het beroep van Wessel van Diepen.

Andere celebrity’s:

Veelgestelde vragen

Wat is het geschatte vermogen?

Het vermogen van Wessel van Diepen wordt geschat op €20 miljoen

Wat is het huidige salaris?

Het salaris van Wessel van Diepen in 2024 is niet bekend.

Bekend van?

Wessel van Diepen is bekend als Producer.