1. Vermogen van
  2. Karel van Eerd

Karel van Eerd vermogen

€ 2,9 miljard

Geboortedatum: 8 april 1938
Woonplaats: Nederland
Bekend van: Jumbo
Geboorteplaats: Veghel
Beroep: Supermarktondernemer
Vermogen: € 2,9 miljard

Altijd al benieuwd geweest naar het vermogen van Karel van Eerd ? Zoek dan niet verder! Op deze pagina presenteren we verschillende info over Karel van Eerd zoals wie het precies is en wat het vermogen en salaris is in 2024.

Wie is Karel van Eerd ?

Carolus Johannes Maria van Eerd is de bekende supermarktondernemer die geboren is op 8 april 1938 in Veghel. Jarenlang was hij algemeen directeur en daarna president-commissaris van Jumbo Supermarkten. Hij gold als een van de pioniers van het vrijwillig filiaalbedrijf sinds de opkomst van de zelfbediening van supermarkten in de jaren 50 van de twintigste eeuw.

Jaarlijkse omzet

Zijn werkzame leven begon in 1956 toen zijn vader, Frits van Eerd senior, eigenaar van Van Eerd Groothandel in Veghel, gedwongen werd het rustiger aan te doen. Al in 1957 nam Karel van Eerd de dagelijkse leiding over. In het midden en oosten van Brabant was Van Eerd Groothandel eind jaren 60 sterk vertegenwoordigd. De jaaromzet groeide in een klap van 18 naar 24 miljoen gulden met de overname van drie Kroon- groothandels in Limburg die op het punt stonden met elkaar te fuseren. Eind jaren 70 werden de groothandels van concurrenten A&O overgenomen.

Exploitatie van supermarkten

Naast de supermarkten exploiteerde Karel van Eerd met zijn echtgenote een eigen golfbaan, The Duke in Nistelrode. Daarnaast waren zij sinds 2003 eigenaar van zeven golfwinkels. Jumbo Golfwereld werkt volgens precies dezelfde principes als de supermarkten. In 2011 bestond de Van Eerd Groep negentig jaar. De formule Jumbo nieuwe stijl vierde haar vijftiende verjaardag. Jumbo was op basis van absolute en relatieve groei in het aantal werknemers en omzet de snelstgroeiende supermarktketen van Europa, zo becijferde het Amerikaanse Dun en Bradstreet. De gezamenlijke omzet van de supermarktketen Jumbo en de overgenomen Super de Boer- vestigingen kwam in 2010 uit op ruim 3,5 miljard euro tegen 1,57 miljard in 2009. Het hoofdkantoor van Jumbo is nog steeds gevestigd in Van Eerds geboorteplaats Veghel.

Wat is het vermogen van Karel van Eerd ?

Het vermogen van Karel van Eerd in 2024 wordt geschat op € 2,9 miljard. Dit bedrag werd berekend aan de hand van verschillende betrouwbare nieuwsbronnen. Of dit bedrag 100% accuraat is, kunnen we geen definitief antwoord geven. Het zal er in ieder geval wel in de buurt liggen.

Huidige salaris van Karel van Eerd

Ook over het huidige salaris van Karel van Eerd kunnen we geen precies antwoord geven. Dit bedrag is momenteel onbekend. We kunnen hierover natuurlijk wel speculeren als we kijken naar het beroep van Karel van Eerd .

Andere celebrity’s:

Veelgestelde vragen

Wat is het geschatte vermogen?

Het vermogen van Karel van Eerd wordt geschat op € 2,9 miljard

Wat is het huidige salaris?

Het salaris van Karel van Eerd in 2024 is niet bekend.

Bekend van?

Karel van Eerd is bekend als Supermarktondernemer.