Een dagje naar het pretpark is altijd leuk. In Nederland zijn er genoeg pretparken te bezoeken, dus je hoeft niet snel naar het buitenland. Jezelf onderdompelen in een andere wereld kan gewoon kortbij je woonplaats. Hou je van achtbanen of hou je juist meer van waterattracties? Het kan tegenwoordig in het pretpark allemaal. Welk pretpark je moet bezoeken? Dat is natuurlijk afhankelijk van wat je leuk vindt, maar hier hebben wij alvast een top vijf samengesteld. In deze pretparken moet je al eens zijn geweest in Nederland, want ze zijn echt de moeite waard.

1: De Efteling

Met kop en schouders op nummer een, De Efteling. De Efteling is al jaren het populairste pretpark van Nederland. Dat is niet gek, want De Efteling heeft per jaar 3,9 miljoen bezoekers. De Efteling is te vinden in Kaatsheuvel in Noord-Brabant. Wist je dat De Efteling door een Amerikaanse website vorig jaar is uitgeroepen als beste pretpark ter wereld? De nieuwste attractie van De Efteling is de Symbolica. Bezoek De Efteling zelf en beleef de wereld vol wonderen.

2: Attractiepark Slagharen

Slagharen is een vakantiepark, waterpark en attractiepark in elkaar. Het park wordt jaarlijks erg goed bezocht, mede doordat het park de afgelopen jaar veel is gegroeid. Wist je dat Attractiepark Slagharen vroeger bekend stond als ponypark? Dit komt, omdat je er toen een huisje kon huren en er dan een shetlandpony bij kreeg. Het park kun je vinden in Slagharen.

3. Duinrell

Duinrell is geen heel groot pretpark, maar jaarlijks trek Duinrell toch wel veel bezoekers. Dit komt mede door het Tikibad, wat het zwembad is van Duinrell. Ook Duinrell, is net als Attractiepark Slagharen een vakantiepark, waterpark en attractiepark in elkaar. Het park kent veertig attracties. De kids kunnen genieten van de nieuwste attractie: het kids waterpark playa.

4. Walibi Holland

Als je van achtbanen houdt dan moet je in Walibi Holland zijn. Walibi staat bekend om de vele achtbanen. Ben je dus een echte daredevil? Dan moet je in Walibi zijn. De Goliath is de snelste, hoogste en hoogste achtbaan van de Benelux, die staat dus gewoon zomaar in Nederland. Wil je liever drie keer over de kop? Dan kun je het beste in de Speed of Sound gaan. Walibi kun je vinden in Biddinghuizen.

5. Toverland

Toverland is een park wat de afgelopen jaren hard gegroeid is. Nog steeds wordt Toverland ieder jaar groter en krijgt Toverland ook ieder jaar meer bezoekers. Toverland is deels overdekt, wat leuk is voor de allerkleinsten. Binnen is namelijk veel voor de kinderen te doen. Van springkussens tot de treintjesachtbaan. Een springkussen kun je ook in Toverland testen. Een springkussen kopen vinden de kinderen namelijk vaak leuk voor in de achtertuin. Liever van de glijbaan? Ook dat kan prima in Toverland, want er is een leuke glijbaan voor de kids. Toverland vind je in het Limburgse Sevenum.