De meeste onder ons wonen waarschijnlijk in een appartement, een huurhuis, een studio of een flat bijvoorbeeld. Er zijn er een paar op deze wereld die kunnen genieten van een grote villa. Er zijn villa’s die rond de €800.000 zijn, maar er zijn er zeker ook die een paar miljoen waard zijn, of zelfs een miljard. Zo woont Kylie Jenner bijvoorbeeld in een villa van $16 miljoen in California. Dat is zeker niet de duurste villa die er bestaat, maar wij vertellen graag wat meer over top 5 duurste en grootste villa’s.

1. Antilia Mumbai

De villa die in bezit is van een van de rijkste mensen ter wereld, Mukesh Ambani. Hij woont hier met zijn vrouwen en kinderen. Deze villa is eigenlijk niet de standaard villa wat je zou verwachten, het is eigenlijk een grote toren die lijkt op een flat. Deze villa is meer dan 2 miljard dollar waard.

2. Biltmore Estate kasteel

Niet echt een villa, maar hij hoort zeker in het lijstje. Het Biltmore Estate kasteel is het grootste woonhuis in de Verenigde Staten. Het kasteel ligt net buiten Asheville in North Carolina. Het kasteel heeft 3 keukens, 3 wasserettes, 15 werkkamers, 35 gastenverblijven, 43 tolletten en nog 310 kamers waaronder 60 voor personeel bedoeld zijn. De waarde van dit kasteel is rond de 1,2 miljard dollar.

3. The Penthouse

The Penthouse, gelegen in Londen, is in bezit van Penhouse Magazine. Dit appartement heeft 6 kamers en heeft een prachtig uitzicht over het centrum van Londen. Dit penthouse heeft een prijskaartje van 220 miljoen dollar.

4. Updown Court

Updown Court is een residentie in een Californische stijl dat bevestigd is in Surrey in Engeland. Dit mega grote herenhuis heeft wel 103 kamers en beschikt voer een 58 hectare aan tuinen en bos. Deze villa kost 150 miljoen dollar. In 2005 was dit het duurste particuliere huis ter wereld.

5. Villa Leopolda

De villa die al wat dichterbij ons in de buurt ligt, is Villa Leopolda in België. Deze villa is in 1902 gebouwd toentertijd voor Koning Leopold ll, daarvan ook de naam. De villa wordt gezien als de duurste villa van Europa, en heeft dan ook een prijskaartje van 750 miljoen dollar. Dit landgoed heeft zelfs 50 fulltime tuinmannen in dienst. 

Tegenover al deze villa’s is ons huurhuis of appartement eigenlijk best klein, maar het gaat er natuurlijk nog altijd om dat we een dak boven ons hoofd hebben!