Rijden voor slechts ongeveer een cent per kilometer aan elektriciteitskosten, en bijna overal kunnen opladen. Geen wegenbelasting en parkeerkosten. En zonder veel herrie te maken, dus fijn voor de mensen en natuur om je heen. De lijst met voordelen van elektrische scooters is behoorlijk lang. Niet gek dus ook dat ze steeds populairder worden. Al enige jaren worden er meer nieuwe elektrisch aangedreven brom- en snorfietsen verkocht dan benzinevarianten volgens BOVAG. Wat zijn nu eigenlijk de beste elektrische scooters van 2023?

Praktisch en milieuvriendelijk

Steeds meer mensen kiezen voor een electrische scooter. Onder meer omdat ze erg praktisch zijn en milieuvriendelijk. Je kunt er goed mee uit de voeten in een stad als vervanging van een fiets of zeker een auto, maar ook steeds meer mensen gebruiken ze als vervanger van hun auto voor woon-werkverkeer.

Wat de beste elektrische scooter is, hangt af van je eigen wensen en eisen. Denk aan de voorkeur voor een bepaald merk, een beperkt budget of de wens een grote actieradius te hebben. Omdat het aanbod steeds meer toeneemt, kan het wel lastig kiezen zijn. Wil je enigszins op weg geholpen worden met je keuze, of een idee krijgen welke scooters over het algemeen goed beoordeeld worden? Hieronder vind je de beste elektrische scooters van 2023 van Voordeelscooters.

En dan: de top 3!

IVA E-GO S4

Op de eerste plaats van dit lijstje van beste elektrische scooters staat de IVA E-GO S4. Zowel de 25 km als 45 km versie heeft een relatief grote actieradius, en er is bovendien plaats voor een tweede accu. De accu is uitneembaar om op te laten en gemakkelijk te vervangen. De scooter heeft verder een krachtige motor, zodat je zelfs met een passagier achterop soepel wegrijdt. Hij is verder voorzien een EBS remsysteem en ingebouwd alarmsysteem. Comfortabel, een mooi uiterlijk en veilig rijden: deze elektrische scooter biedt een alles-in-een-pakket. Goed om te weten: de IVA E-GO S4 kwam vorig jaar ook als beste elektrische scooter uit de test van de ANWB.

IVA E-GO S5

Op de tweede plaats van de lijst met beste elektrische scooters vind je de IVA E-GO S5. Eigenlijk de grotere, sterkere broer van de hierboven genoemde S4. Hij biedt nagenoeg dezelfde specificaties, maar is net wat sterker en groter. Vooral handig voor wat langere of zwaardere personen dus.

Senzo Balance

Op de derde plaats tenslotte staat de Senzo Balance. Deze elektrische scooter heeft een iets kleinere actieradius van ongeveer zestig kilometer, maar ook een sterke en kwalitatief goede Bosch motor, een comfortabele rijervaring. De wat lagere aanschafprijs maakt het voor een zeer grote doelgroep dé ideale scooter.

Succes met de aanschaf van je elektrische scooter, en veel rijplezier!