Een heerlijk wijntje drinken op het terras, dat is pas maximaal genieten. Zoals je misschien wel weet is wijn een alcoholische drank. Wijn ontstaat door het vergisten van druiven. Wijn is erg geliefd net zoals bier, maar weet jij wat de 10 populairste wijnen van Nederland zijn? Na het lezen van deze blog in ieder geval wel!

Merlot

Merlot is een blauwe druivensoort die speciaal gebruikt wordt voor het maken van wijn. Merlot wijn heeft medium tannines en medium zuurgraad. Het is een zachte rode wijn, door deze soepele smaak is de wijn perfect voor het leren drinken van rode wijn. Merlot komt meestal uit Frankrijk, Italië en Australië.

Chardonnay

De wijn die zich in de meeste wijnglazen bevindt in restaurants, Chardonnay. Chardonnay wijn wordt gemaakt van het druivenras Vitis ‘Chardonnay. Deze wijn heeft het vermogen om zich aan te passen aan het klimaat en bodem. De witte wijn heeft een fruitige smaak.

Cabarnet Sauvignon

Cabarnet Sauvignon is het meest aangeplante druivenras ter wereld. Deze wijn is erg populair bij wijnmakers vanwege de hoge opbrengst ervan. De rode wijn heeft een vol karakter en is erg stevig. De wijn smaakt vooral naar zwart fruit en soms zelfs naar chocolade of tabak. De wijn komt vooral uit Frankrijk, Zuid-Afrika en Chili.

Müller-Thurgau

De witte druifsoort Müller-Thurgau is in 1882 ontwikkelt door de Wetenschapper Hermann Müller uit Thurgau. Deze druiven worden vooral veel verbouwt in Duitsland. De wijn die ontstaat uit deze druif is vrij licht met een bloemig aroma.

Pinot Blanc

Pinot Blanc, familie van Pinot Noir en Pinot Gris, wordt vooral verbouwd in Elzas, een regio in Frankrijk. Deze wijn is ideaal als aperitiefwijn, het heeft wat weg van de Chardonnay, maar is toch iets lichter en fruitiger. Met aroma’s van appel en lychee is de Pinot Blanc perfect in combinatie met ei-gerechten.

Sauvignon Blanc

Samen met de Chardonnay is dit een van de bekendste wijnsoorten. De witte druif met een groenige schil creëert een droge smaak en is daarom zeer geschikt voor de beginnende wijndrinker. Deze droge witte wijn heeft zijn naam gebaseerd op het Franse woord Sauvage, oftewel wild.

Riesling

Riesling staat bekend om zijn sterke aroma’s. Deze ronde en groene druif levert een witte wijn op met heerlijke fruitsmaken. De kwaliteit van de wijn die van de druif ontstaat hangt af van een paar dingen. Namelijk de bodemsamenstelling van de grond waar de druiven groeien, maar ook op welke manier de wijn wordt geproduceerd.

Viognier

Als je een Chardonnay liefhebber bent, zal je vast de Viognier wijn heerlijk vinden. Net zoals de Chardonnay is de Viognier een volle witte wijn en smaakt naar bloemen, fruit en romig. De wijn komt meestal uit Frankrijk, Australië of Italië vandaan.

Tempranillo

Ook deze wijn is perfect voor een beginnende wijndrinker door zijn zachte smaak. De rode wijn heet een gemiddelde hoeveelheid aan tannines en heeft een relatief lage zuurgraad. Tempranillo druiven komen meestal uit Spanje, Portugal en Argentinië. De wijn heeft een neutraal karakter en heeft een fruitige smaak.

Malbec

Als je voor een krachtige en kruidige rode wijn wilt gaan is Malbec de perfecte keuze voor jou. De druif heeft een kleine vorm en is zeer donker van kleur, maar dit hangt ook af van het klimaat waar de druif is gegroeid. De herkomst van de malbec-druif is het zuidwesten van Frankrijk. De wijn heeft een diepe paarse