Malaga is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Spanje. En dat is zeker niet voor niets. De in Andalusië gelegen stad heeft veel te bieden voor toeristen. Je kunt er zowel lekker genieten en uitrusten aan het strand als cultuur snuiven in een van de prachtige musea. Tickets naar Malaga zijn makkelijk verkrijgbaar. Wil je alvast van tevoren wat leuke activiteiten verzinnen om te doen in Malaga? Hieronder vind je een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie naar Malaga! 

Kathedraal van Malaga 

De Kathedraal van Malaga is een prachtige bezienswaardigheid die je zeker moet zien als je de stad bezoekt. De kathedraal is in de 16e eeuw gebouwd en is eigenlijk nooit helemaal afgemaakt. Door de jaren heen is er steeds een stukje aan verbouwd en mede daarom heeft de kathedraal verschillende stijlen. Je zult er zowel gotische als barokke elementen in terugzien. Het is een van de meest indrukwekkende gebouwen van de hele stad. Zeker een aanrader om te bezoeken! 

Dagje strand 

De meeste mensen denken bij de stad Malaga aan het strand. De stad is de perfecte bestemming om heerlijk een of meerdere dagen aan het te strand liggen. De mooiste stranden om te bezoeken zijn La Malagueta, Playa La Caleta en Banos del Carmen. Je kunt voor elke vakantiedag wel aan een ander strand liggen, er is genoeg keuze in Malaga! La Malagueta ligt in het stadscentrum en is dus het ideale strand voor als je een dagje shoppen en strand wilt combineren. De rest van de stranden liggen aan de rand van Malaga en zijn ook prima te bereiken. Zo is er voor iedereen wel een geschikt strand! 

Picasso museum 

Het bekendste museum van Malaga is het Picasso museum. Voor de cultuurliefhebbers echt een must-see. Picasso is in Malaga geboren en het huis waar hij heeft gewoond is dicht bij het museum. Het huis van Picasso kun je ook bezoeken tegen een kleine vergoeding. In het museum hangen vooral werken uit de laatste periode van Picasso’s leven. Na het bezoeken van het museum kun je even lekker wat eten op het plein ‘Plaza de la Merced’. Je vind hier veel restaurants en barretjes en kunt hier goed lunchen of dineren. 

Plaza de Toros de la Malagueta

Een ander plein dat erg bekend is heet: ‘Plaza de Toros de la Malagueta’. Het plein is in 1874 gebouwd en is een plein waar stierengevechten gehouden worden. Tot op de dag van vandaag zijn stierengevechten nog erg populair onder de Spanjaarden. Gelukkig kun je de arena gewoon bezoeken wanneer er geen stierengevechten te zien zijn. Zo krijg je een goed beeld van de cultuur en de cultuurgeschiedenis van de stierengevechten. Echt een typisch Spaans uitje!

Malaga 10beste