In Nederland zijn veel huishoudens bezig met het verduurzamen van hun woning. Hier zijn veel voordelen aan verbonden. Mensen die kiezen voor het verduurzamen van hun huis zullen een lagere energierekening hebben. Hierdoor zullen ze aan het eind van de rit hun investering terugverdienen. Daarnaast is het nog eens beter voor het milieu. Maar wat zijn de beste manieren om je huis te verduurzamen? In dit artikel ga ik jou het volgende vertellen: De beste manieren om je huis te verduurzamen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede manier om je huis te verduurzamen. Het fijne van de zonnepanelen is dat je er helemaal geen last van hebt. Ze liggen op je dak en zetten zonne-energie om in bruikbare stroom. Met deze stroom kun jij vervolgens je telefoon opladen of een wasje draaien. Zonnepanelen zijn relatief erg duur, maar deze kosten ga je binnen een aantal jaar terugverdienen doordat je minder betaald voor je energiekosten.

Airco

De volgende duurzame manier die we gaan bespreken is een airco. Met bijvoorbeeld een airco in Limburg kun je jouw huis verkoelen in de zomer. Maar nu denk je misschien, dit is helemaal niet duurzaam? Dat klopt. Een airco wordt pas duurzaam in de winter, want je kunt er je woning ook mee verwarmen. Hierdoor hoef je jouw cv-ketel niet of minder aan te zetten. En dit is duurzaam. Een airco gaat ontzettend goed samen met zonnepanelen. Airco’s verbruiken namelijk veel stroom, maar met zonnepanelen heb je hier niet tot nauwelijks last van.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen komen in Nederland steeds vaker voor. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel in je huis en verbruikt stroom in plaats van aardgas. Je kunt hierdoor tot wel 60% minder gas verbruiken. Daarnaast kunt je hier nog een subsidie op krijgen en je gaat minder betalen voor je energierekening. Een hybride warmtepomp gebruikt buitenlucht om warmte op te wekken. De pomp wordt aangesloten aan je huidige cv-ketel waardoor het een goede tussenstap is naar een huis zonder aardgas. Er zijn wel twee nadelen verbonden aan een hybride waterpomp. Er komen grote units aan je huis te hangen die relatief veel geluid maken en de investering is redelijk groot. Maar ook deze verdien je natuurlijk gewoon terug.

Isolatie

De laatste manier om je huis te verduurzamen is het isoleren van je huis. Als jij je huis goed hebt geïsoleerd, beschik je over een energiezuinig huis. Dit komt doordat er dan minder warmte naar buiten toe kan. Hierdoor hoeft de cv-ketel minder aan te staan waardoor je weer kosten bespaart. Er zijn verschillende manieren waarop jij je huis kunt isoleren. Denk hierbij aan het isoleren van je spouwmuren of het isoleren van ramen. Dit waren ze dan, de beste manieren om je huis te verduurzamen. Kijk eens wat goed bij jouw huis past.