Hoe leuk is het om gezellig bij te kletsen met vriendinnen onder het genot van een heerlijk hapje en drankje? Heel erg leuk volgens veel mensen, dat is ook de reden dat een high-tea zo populair is. Toch is het iets wat je niet zomaar doet. Niet alleen wegens gezondheidsoverwegingen, ook omdat zo’n high-tea best wel aan de prijs is. Maar wees niet getreurd; je kunt dit leuke uitje gewoon thuis uitvoeren, ook wanneer je iets minder te besteden hebt. In deze blog vertellen we je hoe je zelf een heerlijke high-tea op tafel kunt zetten.

Wat heb ik nodig?

Wanneer je een high-tea gaat organiseren heb je wel een aantal spullen nodig. De dingen die je nog moet kopen kun je vaak voor een klein prijsje aanschaffen. Je hebt de volgende dingen sowieso nodig voor een geslaagde high-tea: verschillende soorten thee, honing en suiker, melk, lekkere snacks en een etagere om de high-tea op te serveren. Wanneer je thuis een high-tea gaat organiseren kan het leuk zijn om van tevoren een thema te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald land uitkiezen dat heerlijk eten heeft, maar je zou je high-tea ook een gezonde twist kunnen geven of kunnen koppelen aan een feestdag.

Zorg voor allemaal kleine hapjes

Het is belangrijk dat je overheerlijke kleine hapjes bereid voor de perfecte high-tea. Je kunt bepaalde dingen kant-en-klaar kopen in de winkel. Denk dan bijvoorbeeld aan lekkere taartjes, koekjes of snoepjes. Wanneer je houdt van bakken en koken, kun je zelf aan de slag gaan in de keuken. Met een goedkope pannenset zet je de leukste hapjes op tafel. Als je wel graag lekkere dingen wil serveren, maar geen tijd hebt om zelf allerlei verse hapjes verse te bereiden, te bakken en te koken kun je ook vragen of iedereen die komt iets kan maken en het mee wil nemen naar de high-tea. 

Zorg voor een mooie opmaak

Als je een high-tea gaat geven, wil je waarschijnlijk dat het er erg gezellig uitziet. Een goede manier om dat te kunnen doen is zorgen voor een mooie opmaak. Als je het leuk vindt, kun je jouw mooie tafellaken uit de kast trekken. Ook is het leuk om gebruik te maken van je beste bestek en servies. Hoewel de hapjes er niet per se lekkerder om gaan smaken, heeft het zeker zijn voordelen. 

We hopen dat je met behulp van deze tips zelf een heerlijke high-tea kunt organiseren.