Met SEO of search engine optimization kan je ervoor zorgen dat je webpagina’s hoger in de zoekresultaten van zoekmachines als Google belanden. Dat doe je onder andere door het gebruik van de juiste keywords. Hoe je je webteksten optimaliseert met de juiste zoektermen lees je hier!

Gebruik keyword tools

Je hebt misschien al een lijstje gemaakt van zoektermen die je wil gebruiken voor je webpagina’s. Gebruik dan een (gratis) keyword tool om te achterhalen wat het zoekvolume van de door jou gekozen termen is. Het is uiteraard van belang dat de zoektermen waarop je wil inzetten, een bepaald zoekvolume hebben. Mensen moeten er met andere woorden voldoende naar op zoek zijn.

Maak je zoektermen specifiek

Zoektermen met een hoog zoekvolume zijn uiteraard zeer gegeerde keywords. En je bent natuurlijk niet de enige boekhouder in Aalst of verhuisfirma in Gent die zijn website hoog wil laten scoren in Google. Op zoektermen met een hoog zoekvolume is er natuurlijk ook heel veel concurrentie. Ben je dus net gestart met je website en wil je erg populaire, generieke keywords gebruiken? Dan zal het bijzonder lastig worden om hier hoog mee te scoren. Beter is dan om je zoekterm specifieker te maken. In het geval je een verhuisfirma hebt of een boekhouder bent, is het ook een goed idee om de naam van je stad of gemeente te gebruiken. Mensen die een boekhouder of verhuisfirma zoeken, zullen immers graag samenwerken met een lokale partner of een bedrijf dat dichtbij gelegen is. Zet dus bijvoorbeeld in op boekhouder Aalst of verhuisfirma Aalst als je activiteiten in Aalst plaatsvinden. Combineer zo telkens je activiteit met je locatie. Het zoekvolume van deze termen is kleiner, maar je zal er een betere vindbaarheid in zoekmachines mee bekomen.

Hoe zet je je keywords vervolgens optimaal in?

Weet je welke keywords je gaat gebruiken? Goed, dan kan je daar nu mee aan de slag. De belangrijkste regel op het vlak van SEO-copywriting is ongetwijfeld om je teksten niet vol te proppen met keywords. Pas hier ten zeerste voor op. Gebruik je keywords in je titel, tussentitels, je page title, je meta description, doorheen je tekst … Doe dit op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Vergeet ook je afbeeldingen niet te optimaliseren met je keywords.

Verder is het van belang om ervoor te zorgen dat je content relevant en bovendien lang genoeg is. Short copy is leuk, maar niet als je goed wil scoren in zoekmachines. Probeer een minimale lengte van 400 woorden per webpagina te voorzien.