Zit je regelmatig op de fiets, dan is het wel zo prettig dat je van alle gemakken bent voorzien. Daarbij maakt het niet uit of je een recreatieve fietser bent of bijvoorbeeld iedere week in de bossen te vinden bent op je mountainbike. Omdat we tegenwoordig in ons dagelijks leven in bijna alles worden voorzien van de meest gemakkelijke hulpmiddelen, zijn er ook voor onze fiets allerlei praktische accessoires. Niet alleen maken deze accessoires het je allemaal net even een stukje makkelijker, maar vooral ook veiliger. Wanneer we tegenwoordig om ons heen kijken, is het geen uitzondering meer dat veel jeugd zonder licht fiets in het donker en nog erger, met hun hoofd in de telefoon zit, waardoor er jaarlijks de meest vreselijke ongelukken gebeuren. Om dit te voorkomen, hebben we een aantal praktische accessoires voor je verzameld, die het niet alleen prettiger, maar dus ook veiliger maken op de fiets.

Zorg voor goede verlichting en reflectoren op je e-bike

We beseffen ons vaak niet hoe slecht we eigenlijk te zien zijn in het donker zonder verlichting. Dit realiseren we ons vaak pas op het moment dat we zelf in de auto zitten en iemand zonder verlichting wel kunnen vervloeken. Het is daarom ontzettend belangrijk om te zorgen voor niet alleen goede verlichting, maar ook reflectoren voor bijvoorbeeld in het wiel. Op het moment dat er dan iemand van de zijkant komt, bijvoorbeeld op een rotonde, is de kans dat je over het hoofd wordt gezien een stuk kleiner. Gelukkig hoef je je daar bij de meeste nieuwe fietsen geen zorgen over te maken en zijn de meeste e-bikes voorzien van niet alleen goede verlichting, maar ook reflectoren om nog beter zichtbaar te zijn. Kies daarom voor de beste E-bikes van Amslod, zodat je veilig en verantwoord op je fiets kunt stappen. Niet alleen als het donker is, maar ook wanneer je overdag ontspannen en comfortabel wilt fietsen.

Fietstassen

Tegenwoordig doen we steeds vaker onze boodschappen op de fiets. Hoe handig is het dan om een paar goede stevige fietstassen te hebben? Het is namelijk niet bepaald praktisch om je boodschappen tas aan je stuur te hangen tijdens het fietsen, om over de gevaren nog maar te zwijgen. Belangrijk is wel dat je niet alleen kijkt naar de inhoud van de fietstas, maar ook de mogelijkheid om ze goed dicht te doen en of ze waterdicht zijn, ja of nee. Uiteraard zullen de meesten niet in de regen fietsen, maar is het wel prettig dat wanneer je ergens bent waar je je fiets niet droog kunt wegzetten en het begint te regenen, niet alleen ook van binnen zeiknat wordt.

Telefoonhouder

Wanneer je een flink eind wilt gaan fietsen, is het wel prettig dat je ook weet waar je langs moet fietsen. Omdat we tegenwoordig alles op onze smartphone doen, is het hebben van een goede houder voor op de fiets waar je je telefoon veilig in kan zetten een absolute aanrader. Allereerst is het verboden om je telefoon tijdens het fietsen in de hand te houden en is het ook gewoon een stuk veiliger. Zo kun je beide handen aan het stuur houden en eenvoudig zien waar je naartoe moet. Met de verschillende navigatie apps op je telefoon kun je zelfs een aantal tussenstops inplannen, zodat jullie na een kilometer of 10 even ergens rustig een kop koffie kunnen gaan drinken.