Huisdieren is echt een onderwerp waar de meningen bijna altijd over verschillen. Voor de een is het raar dat de ander niet van honden houdt, de ander kan niet zonder trouwe viervoeter. Wist je dat zes op de tien huishoudens in Nederland huisdieren hebben. Daarnaast hebben wij in ons KIKKERlandje meer dan 27 miljoen huisdieren. Omdat de voorkeuren over dieren altijd afwijken, gaan we de populairste huisdieren in Nederland voor jou op een rijtje zetten.

 De kat

We trappen ons lijstje meteen af met het populairste huisdier van Nederland en dit is de kat. De Nederlanders vinden het fantastisch om een kat op schoot te hebben, ze te aaien en met ze te spelen. Veel mensen kiezen er voor om één of twee katten in huis te nemen. Frappant om te zien, is dat de raskatten het niet zo goed doen als de katten zonder stamboom. Dit komt, omdat de katten zonder stamboom er unieker uitzien dan een raskat.

De hond

Nederland telt ongeveer zo’n 1,5 miljoen honden. Honden zijn meestal de favoriet, omdat ze ontzettend loyaal zijn. Daarnaast kun je met een hond lekker knuffelen, spelen en natuurlijk een flink stuk wandelen. Tegenover de katten doen rashonden het wel beter dan de honden zonder stamboom. De populairste hondenrassen zijn de Labrador Retriever, de Golden Retriever en de Duitse Herder.

De vijvervis

Waarschijnlijk verwacht je dit huisdier niet snel in de top tien, omdat je dit dier niet zo vaak ziet. Echter zijn er in Nederland maar liefst 9 miljoen vijvervissen. Gemiddeld heeft de gemiddelde vijvervishouder maar liefst 13 tot 14 vissen in hun vijver. Denk hierbij aan vissen zoals goudvissen, koi karpers en windes.

De vogel

Op de vierde plek in onze lijst staat de vogel. Wat is er nu leuker dan een parkietje wat vrolijk fluit in je huis. Daarnaast hebben veel vogelhouders een volière waar meerdere vogels inzitten. Over het algemeen houden de Nederlanders wel van vogels. Sommige vogels kun je zelfs leren om te praten. Hoe leuk is dat. De vogel zal niet meer lang blijven scoren op onze lijst, want de mensen die een volière hebben vergrijsd.

Het konijn

Konijnen doen het tegenwoordig nog altijd goed onder de kinderen. Ik denk dat iedereen vroeger wel een konijn heeft gehad of wilde hebben. De populairste konijnenrassen in Nederland zijn: de Vlaamse Reus, de Kleurdwerg en de Hangoor Dwerg.

De goudvis

Ontzettend veel mensen hebben een goudvis in huis. De meeste mensen hebben een klein aquarium met één of meerdere goudvissen. Maar sommige mensen kiezen ook voor een warm zoet- of zoutwateraquarium met tropische vissen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Nederland telt ongeveer zo’n 9 miljoen aquariumvissen met een gemiddelde van 17-18 vissen per aquarium.

Dit waren ze dan, de 6 populairste huisdieren in Nederland. Blijf je dieren goed verzorgen en vergeet je huisdier niet naar een huisdierendokter te brengen als dit nodig is.