Magnani airfryer review

Iedereen lust weleens een sappig stuk gefrituurde kip of een heerlijke portie frites! Helaas weten we ook dat wanneer deze lekkernijen op de traditionele manier klaargemaakt worden, ze niet erg gezond zijn. Traditioneel omdat er ook een andere, gezonde manier is, nl. met de airfryer. Tegenwoordig vind je een heleboel airfryers in de winkel en in je eentje naar een goed merk zoeken kan erg lastig worden. Daarom geven we hier een review van een beter bekend merk: de Magnani Air fryer.

Ontwerp

De Magnani airfryer ziet er stevig en toch elegant uit. Het is ongeveer 32 cm hoog, 26 cm lang en breed en heeft een gewicht van rond de 3.5 kg. Wat we nog meer kunnen vertellen, is dat de behuizing van het materiaal van plastic is. Erg handig dus om schoon te maken maar nog steeds veilig, in verband met de hoge temperaturen. Wel moet je er rekening mee houden dat de airfryer niet in de vaatafwasser kan. Gelukkig is de bakpan/kom verwijderbaar en dus makkelijk schoon te maken. Ook heeft deze kom een anti – aanbaklaag. Het eerste dat we over de features kunnen vertellen, is dat deze airfryer een inhoud heeft van 2.6 liter, daarmee maak je een maaltijd voor zeker 2 – 3 personen in 1 keer klaar. Om je een indicatie te geven: er gaat in 1 keer 500 – 750 gram aan frites in de airfryer! De Magnani airfryer werkt verder op een vermogen van 1350 watt, heeft een indicatie lampje en geeft waarschuwingssignalen wanneer de temperatuur bijvoorbeeld te hoog wordt.

Gebruik

Met de Magnani Air fryer kan je gezond snacken, omdat deze airfryer werkt met de unieke hetelucht – circulatie technologie. Hetelucht circuleert in het apparaat (de pan) en maakt het eten gaar, waardoor je eigenlijk geen frituurolie of vet nodig hebt. Behalve dat je gezond eet, is het eten ook erg lekker: sappig van binnen en krokant van buiten. Het handige aan de airfryer is, dat je je maaltijd binnen korte tijd klaarmaakt zonder echt erop te hoeven letten. De Magnani airfryer heeft nl. een timer die tot 30 minuten gesteld kan worden. Ook kan je de temperatuur stellen van 80 tot 100 graden celcius. Dit allemaal doe je met een draaiknop. In feite kan je met deze airfryer van alles: frituren, grillen, roosteren, bakken en opwarmen. Tijdens dit alles hoef je je geen zorgen te maken dat het eten aanbrand, dankzij de timer. Ook is de airfryer zodanig ontworpen dat er bijna geen bakgeurtjes en dampen vrijkomen. Er zijn verder veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo geeft de airfryer een waarschuwingssignaal als de temperatuur bijvoorbeeld te hoog wordt of het apparaat te lang aanstaat. Ook gaat in dit geval de airfryer automatisch uit. Minpunt in het geheel is, dat je niet door het deksel heen kunt zien. Ook is er geen maatverdeling aangebracht in de pan.

De beoordeling (review)

Als we het allemaal op een rijtje zetten, dan is de Magnani Air fryer best wel handig in de keuken. Vooral als je op bepaalde dagen haast hebt en dus snel iets op tafel moet hebben. Dat kan met deze airfryer: behalve dat je binnen no time het eten gereed hebt, is dit ook gezond en lekker. Als je dus gaat voor het gemak van bakken, frituren, grillen en roosteren in 1, zonder al teveel tijd erin te stoppen en niet in een huis met bakgeuren komen te zitten, dan is de Magnani Air fryer zeker iets voor jouw.
Voordelen Magnani Air fryer:
  • Pan met anti – aanbaklaag
  • Multifunctioneel
  • Minder bakgeuren en dampen
Nadelen Magnani Air fryer:
  • Geen maatverdeling
  • Kan niet door het deksel zien
  • Niet geschikt voor de vaatafwasser