De boxers van modehuis Calvin Klein zijn niet meer weg te denken uit de mode-industrie. Het waren immers baanbrekende onderbroeken in de jaren 80 van de vorige eeuw. Het was voor die tijd namelijk niet gewoon om je als modehuis te richten op ondergoed. Calvin Klein liep hier als mode-ontwerper en merk in voorop en lanceerde als een van de eerste merkkleding in deze branche. De collectie was een instant hit. De reden hiervoor was simpel: de advertentiecampagne was al net zo baanbrekend (helemaal in het decennium erna) en plaveide de weg voor menig model. Kate Moss bijvoorbeeld, maar ook later Mark Wahlberg en zelfs Justin Bieber waren te zien in de sensuele zwart-wit campagnes.

Laat je boxer zien

Met de lancering van de boxers van Calvin Klein opende er een nieuwe wereld voor het dragen van dit ondergoed. Want zeg nu zelf, of je de boxers in een Calvin Klein boxers sale koopt of meteen bij lancering, je wil natuurlijk een beetje laten zien dat je merkondergoed draagt. Vooral mannen mogen de band van de boxer boven hun Calvin Klein jeans uit laten komen. Sindsdien hebben andere merken dit voorbeeld gevolgd en piepen er andere merken boven de broekband uit. Maar daarbij blijft Calvin Klein toch wel het meest iconisch.

Comfortabele onderkleding

Naast het feit dat je gewoon merkondergoed wil hebben van Calvin Klein, zit het daarbij gewoon heel lekker. Het brede elastiek om je taille zorgt ervoor dat de boxer goed op zijn plek blijft. En door het elastische katoen zit de boxer heel comfortabel. Dit geldt overigens voor al het ondergoed van Calvin Klein. De vraag alleen is, ga je voor de klassieke, witte, wijde boxer of juist voor een vrolijk gekleurde, op de huid aansluitende variant?

Voor hem…

Calvin Klein boxershorts zijn in eerste instantie ontworpen voor mannen. Door het grote succes werd er voor jongens ook een lijn ontworpen. Het verschil tussen de collectie voor heren en jongens is dat de herencollectie een klassiek karakter heeft. Met klassiek bedoelen we natuurlijk de kleuren; donkergrijs, wit, donkerblauw en zwart. Voor jongens en tieners zien we meer kleur, zoals helderblauw, mintgroen en zelfs geel, oranje en roze, en camouflageprintjes.

…maar ook voor haar

Calvin Klein boxers zijn er niet alleen voor mannen; er is ook een hele ondergoedlijn voor dames. Voor vrouwen zijn er mooie hipsters ontworpen, waarbij de iconische elastische band uiteraard voorzien is van de naam van de ontwerper. Het damesondergoed is verder uitgebreid met sportieve bralettes om de set compleet te maken. Deze functioneren overigens ook fijn als sportbeha of als je eigen sportieve geheimpje onder een lekkere slobbertrui. De collectie voor dames en meisjes is comfortabel en speels. Zo zien we in die collectie allerlei vrolijke printjes en frisse kleuren terug. Maar uiteraard ontbreken die iconische zwarte en witte uitvoeringen niet in de damescollectie.

Zwart en wit

Dat zwart en wit is echt een kleurstelling van Calvin Klein uit de begintijd van het ondergoed. Witte stof met in duidelijk zwart contrast de naam Calvin Klein in de band geborduurd. Later kwam de zwarte variant met daarin – je raadt het al – in wit de merknaam op de band. Om die witte boxershort extra aandacht te geven in de reclamecampagnes werd er dus gebruik gemaakt van zwart-wit foto’s. Hierdoor straalde de boxer van Calvin Klein nog meer.

Compleet modehuis

Calvin Klein heeft als kledingmerk nog meer mooie

 mode. Denk aan jeans, shirts en zelfs sportkleding. Maar ook accessoires en herenparfums worden met zorg ontworpen. Zo kom je vanaf je ondergoed tot aan je bovenkleding helemaal goed voor de dag.