Als je een beetje bekend bent in de wereld van bedrijfswagens, weet je wellicht dat de Iveco Daily een buitenbeentje binnen het aanbod is. We hebben het hier over een bestelbus dat gebouwd is op een onderstel van een vrachtauto. Wat mag je verwachten van zo’n “cross-over”’ onder de bedrijfsauto’s en hoort de Iveco Daily occasion bij de 10 beste gebruikte bedrijfswagens? In dit artikel ontdek je het antwoord.

Hoe Iveco zijn eigen weg kiest met de Daily

De Daily is een model dat al vele jaren meegaat. Voor de eerste uitvoeringen van deze bedrijfsauto moeten we immers terug naar 1978. De Iveco Daily is op meerdere manieren onderscheidend. Het betreft hier een bestelauto die voorzien is van een ladderchassis. Hierdoor heeft de bestelauto meer het karakter van een truck. De Iveco Daily is dan ook uitstekend geschikt voor het zwaardere werk. Daarnaast zie je dat het Italiaanse merk ook duidelijk de focus legt op duurzaamheid. Naast het rijke aanbod in dieselmodellen zijn veel nieuwere uitvoeringen ook verkrijgbaar met aardgas aandrijving ( CNG) verkrijgbaar. Dit aardgas initiatief wordt aangeboden onder de naam “Natural Power” en vormt hiermee de verdere stap na de Daily Electric. Ook hieruit blijkt hoe Iveco zijn eigen weg kiest met de Daily.

Wat mag je verwachten van de Iveco Daily?

Het bovenstaande roept uiteraard de vraag op wat je mag verwachten van de Iveco Daily. Ook op dit gebied slaagt Iveco erin om de goede naam hoog te houden. Zowel een Iveco Daily occasion als de nieuwere modellen hebben een prima rijgedrag. De bladveren en het zware onderstel doen je tijdens het rijden denken dat je in een kleine vrachtwagen zit. Een ander belangrijk punt is uiteraard de laadruimte. Met betrekking tot de ruimte die je tot je beschikking hebt, hangt dit af van het model waar je voorkeur naar uitgaat. Je kunt de keuze maken voor een Iveco Daily model met een laadruimte van 7,3 m³ tot maar liefst 19,6 m³. De laadruimte is prima toegankelijk maar doordat de bedrijfswagen voorzien is van een vrachtwagen onderstel staat deze ruimte wat hoger van de grond. De stevige opstaptrede aan weerszijden van de auto lost dit “probleem” voor een groot deel op.

Tot slot het antwoord op de vraag of de Iveco Daily occasion bij de 10 beste gebruikte bedrijfswagens hoort. Het antwoord laat zich raden. Niemand kan immers om een model dat sinds 1978 op de markt is (en nog steeds blijft vernieuwen) heen.