De lente is begonnen en de eerste zomerse temperaturen zijn een feit! Het is nog te koud voor een zomerjasje maar intussen is het ook al te warm geworden voor een dikke winterjas. Dan maar een tussenseizoen vestje, toch? Hoe dan ook heb je het liever niet te warm of te koud. Daarom is het belangrijk dat je een jas voor elke tijd van het jaar in je kast hebt hangen zodat je makkelijk en snel kan switchen. Maar welke jas past nu het best bij welk seizoen?

Ook materiaal telt

Bij het kiezen van een jas kijk je uiteraard naar de look ervan, maar tegelijk is het ook belangrijk om te denken aan de eigenschappen. Zo heeft een jas best een goede voering en vulling want je wil ervoor zorgen dat je beschermd bent tegen de wind en de koude. Het is ook handig als je een jas hebt die waterafstotend of waterdicht is. Je weet namelijk nooit wanneer je in een regenbui terecht komt. En het spreekt voor zich dat je best een langdurig alsook aangenaam materiaal en type kiest.

Winter versus zomer

Of je nu op zoek bent naar een warme winterjas, een licht zomerjasje of een ideale tussenseizoen jas, voor elk seizoen is er een gepaste jas.

Zo bestaat een winterjas veelal uit verschillende onderdelen die je lekker warm houden. De binnenlaag is vaak voorzien van schapenwol omdat dit veel warmte geeft. Een parka jas daarentegen bestaat uit pels, waar ook de naam vandaan komt. Wanneer je een winterjas kiest, kan een kraag een goed middel zijn om je warm te houden. Daarnaast zijn een aantal zakken altijd handig zodat je er niet alleen makkelijk je handschoenen in kan bewaren, maar ook je handen lekker warm kan houden. Zakken zijn ideaal om je handen te beschermen tegen de koude en ze zitten op de meest handige plekken zodat je er altijd goed bij kunt.

Een zomerjas kiezen verloopt veelal iets sneller dan de zoektocht naar een winterjas. Dat komt vooral omdat die minder dient om je echt warm te houden. Je gaat best voor een zomerjasje uit materiaal dat ademt en prettig aan je lichaam voelt. Daarnaast is de kans reëel dat je eens in een regenbui terecht komt en dan is een zomerjas die waterafstotend is een goede keuze. Laat je voor de rest gerust helemaal gaan bij het uitkiezen van een zomerjas. Of je nu gaat voor een jasje met een rits, met knopen of zonder sluiting, het moet vooral gemakkelijk en luchtig zitten.

Jassen trends

Een echte trend onder de winterjassen is de oversized wollen mantel. Die herken je simpelweg aan het feit dat hij er te groot uitziet, alsof hij gemakkelijk van je vader of partner zou kunnen zijn. Als je fan bent van een oversized coat, dan ga je best voor een effen kleur en draag je er een minimalistische outfit bij. Puffer jackets of de leren puffer zijn andere populaire trends. De korte of lange gewatteerde jassen hebben een leren coating, wat een stoere en luxueuze uitstraling geeft. Nog een andere trend wordt gezet door de statement jassen: felgekleurde jassen die de winter net iets aangenamer en vooral vrolijker maken. Ook de quilted jas, die iets weg heeft van de jassen die ruiters dragen op hun paard, is heel erg in. En de trends zouden niet volledig zijn zonder… de befaamde teddy coat. Deze “berenjas” houdt je niet alleen warm maar is ook gewoon op en top fashion!