Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

1. Meer bitcoin naar beurzen

Het is bekend dat beleggers recent wat winst hebben genomen na het breken van de $50.000 deze week. Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000! Dat ligt ook voor de hand, want sommigen wisten de dip te kopen bij $30.000 en vinden dat ze nu wel genoeg winst hebben gemaakt. $50.000 is namelijk een psychologisch level en de koers heeft moeite om door deze weerstand te breken. Kortom, meer munten in omloop en meer liquiditeit. Met name entiteiten met minstens 1.000 bitcoin op de balans zagen kans om wat munten van de tafel te halen.

2. Bitcoin miners

Verkopen bitcoin mining bedrijven op de top van de markt? Dat is de vraag die deze analist stelt. Historisch gezien zijn mining bedrijven er snel bij om juist vóór de markttoppen te verkopen. Uitgaande van on-chain data in de bulljaren 2013 en 2017. Tot nu toe houden ze de hand op hun knip en verkopen ze niet, Bitcoin nieuws vertelt meer hierover. De voorraden BTC die op miners’ wallets staan, stijgen namelijk. Het is een metric, ontworpen door David Puell, om de winstgevendheid van miners te meten. Deze indicator deelt door de waarde van alle nieuw geminede BTC door het gewogen gemiddelde van het afgelopen 12 maanden. De uitkomst is een getal tussen de 0 en 1. Hoe lager het getal, hoe relatief minder winstgevend de miners zijn.

3. Ruim 1,8 miljard dollar aan opties die verlopen

Tenslotte nog een feitje uit de optiemarkt. Aanstaande vrijdag verlopen een hele bulk aan opties met een totale contractwaarde van 1,83 miljard dollar. Opvallend: 91% van de put opties speculeerden op een prijs van $46.000 of lager. Het moet gek lopen willen deze opties nog wat waard worden en de spotprijs onder dat niveau zakt. Maar de markt doet uiteindelijk wat hij wil.