De meeste verzendpartners lijken in grote lijnen op elkaar. Over het algemeen leveren deze verzendpartners leveren tijdens kantooruren en op zaterdag middag. Het grootste verschil tussen deze verzendpartners is de prijs. Bij de een is een internationale levering goedkoper, bij de ander is juist de nationale verzending goedkoper.

Wanneer je op zoek bent naar een verzendpartner om je pakketjes voor een aantrekkelijke prijs binnen Nederland te laten bezorgen, is er een verzendpartner die zich duidelijk onderscheidt van de andere pakketbezorgers. We hebben het natuurlijk over Budbee. Hoe Budbee zich onderscheidt van de andere transportbedrijven binnen Nederland lees je in dit artikel.

Levering wanneer je klanten thuis zijn

Budbee bezorgt tot aan de voordeur net als de meeste verzendpartners. Het verschil zit hem in het moment dat je pakketten worden geleverd. De meeste mensen werken tijdens de kantooruren. Budbee bezorgt pakketjes daarom juist in de avonden en op zaterdag middag. Hiermee is de kans aanzienlijk groter dat een pakket  succesvol geleverd wordt bij de eerste poging.

Het doel van Budbee is om de klantvriendelijkste bezorgdienst in Nederland worden. De klant krijgt een tijdvak van een uur en kan de bezorging real-time volgen via de tracking-link. Een klant kan ook aangeven hoe het pakket geleverd wordt. Misschien wil de klant wel graag dat er om een of andere reden niet wordt aangebeld, dan kan de klant laten weten dat hij liever wil dat er wordt aangeklopt of dat het pakket bij de deur wordt neergelegd.

Elkaar toch gemist?

Ondanks dat ongeveer 98% van de pakketjes bij de eerste poging succesvol worden geleverd, kan het helaas toch voorkomen dat je klant bij die twee procent zit. Je klant kan dan binnen 10 dagen een nieuw bezorgmoment inplannen. Zo kan het de tweede keer niet weer mis gaan.

Wie is Budbee?

Budbee komt uit Zweden en is in 2016 in Zweden ontstaan. In 2019 is Budbee ook naar Nederland gekomen. Het netwerk bevindt zich ook in Zweden, Denemarken en Finland. Daardoor kun je je pakketten naar deze landen voor een aantrekkelijke prijs versturen.

Budbee en ShopsUnited

Budbee werkt samen met ShopsUnited. Met ShopsUnited kun je een gratis account maken en met meerdere verzendpartners versturen. Zo heb je al je verzendingen op één plaats en heb je voor elk pakketje een tarief die daar goed bij past. Elk bedrijf dat ingeschreven staat bij de KVK kan zich gratis aanmelden. Je betaalt alleen voor de pakketten die je daadwerkelijk verstuurt. Via ShopsUnited kun je afspreken dat Budbee de pakketten bij je ophaalt. Hier is geen minimum aantal pakketten voor. Bovendien zijn er verschillende opties die je toe kunt voegen aan een zending. Zo kun je een handtekening of ID-verificatie toevoegen aan een zending.