Magento is een van de populairste en grootste e-commerceplatformen van Nederland. Er zijn wel meer dan 10.000 verschillende webshops en platformen aan gekoppeld. Vele webshops voor kledingwinkels en andere grote concerns draaien op het platform van Magento. En dat is niet voor niks. Met heel veel verschillende mogelijkheden en koppelingen kunnen organisaties alle kanten op wat betreft hun e-commerce activiteiten. Maar wat zijn nu dan concreet de voordelen van een hosting in combinatie met Magento? In dit artikel lees je er alles over.

Uitstekende performance

Wanneer je jouw webwinkel laat draaien via Magento hosting, ben je verzekerd van een uitstekende performance voor jouw website. Je hoeft je geen zorgen te maken over de snelheid, want achter de schermen is Magento helemaal ingericht op het bieden van performance. Op deze manier profiteer je van de beste infrastructuur in de cloud. De gemiddelde snelheid van webshops die draaien op Magento is 167% sneller dan andere software. 

Veiligheid voorop

Om informatie van een webwinkel en alle gegevens van de klanten goed en veilig op te slaan, is veel tijd en energie nodig. Het is namelijk cruciaal dat er niks met die data kan gebeuren. Dat geldt voor de klanten zelf, maar ook voor de reputatie van de organisatie. Met hosting via Magento word je volledig ontzorgd op het gebied van beveiliging. Er wordt via een slimme manier gezorgd dat er geen kwaadaardige bots op je website kunnen komen en er is een goede integratie voor bescherming tegen brute force. 

24/7 support

Een ander belangrijk voordeel is dat er volledige support is van specialisten. De platforms en de webshops die aangesloten zijn via e-commerceplatformen zoals Magento of Shopware worden dag en nacht in de gaten gehouden door de technische specialisten als men voor de betaalde versies kiest. Mochten er problemen of storingen voorkomen, wordt dit binnen een mum van tijd opgelost en kan jij snel een update installeren waarin alles is opgelost. De bezoekers van jouw webwinkel zullen zo nooit lang last hebben. Het team van specialisten staat voor jou klaar om je op een enthousiaste manier te helpen.

Met platformen als Magento, maar ook alternatieven als Shopware, zorg je voor een ongestoorde en perfecte online shopervaring voor al jouw klanten. Gestroomlijnd en zonder enkele problemen kunnen jouw bezoekers producten bekijken, onderzoeken en uiteindelijk afrekenen. Voor iedereen een prettige ervaring dus. De belangrijkste voordelen zijn vooral de snelheid, de veiligheid en de ondersteuning vanuit een team van specialisten. Met het hosten van deze platformen wordt het leven van jezelf en van jouw eventuele Magento developers een stuk makkelijker.