Een crypto-exchange is een bedrijf dat haar klanten de mogelijkheid biedt om digitale valuta te verhandelen voor fiatgeld of voor andere digitale munten. Bij veel van deze platformen is het mogelijk om de cryptomunten ook daadwerkelijk op te nemen en door te zenden naar een wallet, hoewel er ook uitzonderingen zijn. Crypto-Valuta.nl, een website die onder meer helpt met het kopen van crypto, heeft alvast een top tien samengesteld met de beste crypto-exchanges. We lichten de top drie voor je toe en benoemen ook zeven andere goede keuzes.

# 1. Binance

Volgens Crypto-Valuta.nl is Binance de beste crypto-exchange van dit moment. Binance is in 2017 opgericht en is gevestigd op de Kaaimaneilanden. Het platform is in het Nederlands toegankelijk en is eenvoudig in gebruik. Dag en nacht geniet je er van ondersteuning, wat een belangrijk pluspunt is. Op vrijwel alle domeinen scoort Binance een acht op tien. Voor wat het aanbod betreft, gaat het zelfs om een mooie negen. Het aanbod is dan ook uiterst breed. Zelfs de kleinste cryptomunten zijn er te verkrijgen. Uiteraard kan je er ook de bekende Binance Coin aanschaffen.

# 2. Libertex

De tweede plaats gaat naar Libertex, een exchange die sterk focust op crypto-CFD’s en de handel in CFD-paren. Ook de website van Libertex is in het Nederlands toegankelijk. De focus op crypto-CFD’s hoeft niet te verbazen. Het bedrijf is namelijk al sinds 1997 actief op de CFD-markt. Aanvankelijk ging het voornamelijk om CFD’s voor grondstoffen, aandelen en valuta’s, maar tegenwoordig biedt het ook crypto-CFD’s aan. Het is een gevestigde speler op de beleggersmarkt en qua betrouwbaarheid zit het met andere woorden heel goed.

Het nadeel van Libertex is dat er relatief weinig cryptomunten worden aangeboden. Zeker de kleinste en nieuwste munten ontbreken vaak. Ook is de chatsupport niet doorlopend toegankelijk, in tegenstelling tot wat bij bijvoorbeeld Binance wel het geval is. Hierdoor word je mogelijk iets minder snel geholpen.

# 3. OKX

De crypto-exchange OKX is opgericht in 2013 en focuste aanvankelijk sterk op de Chinese markt. Omdat de Chinese regelgeving de laatste jaren steeds strenger en strenger werd, is het bedrijf uiteindelijk naar Malta verhuisd en op de bredere markt beginnen te focussen. Het cryptoplatform is voldoende eenvoudig voor beginners en tegelijkertijd ook voldoende uitgebreid voor experts. Het scoort uitstekend op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid, terwijl het aanbod net als bij Binance heel ruim is. Dankzij de verschillende betaalmogelijkheden en de uitstekende support zijn veel experts erg tevreden over deze exchange. Weet wel dat de chatsupport niet in het Nederlands beschikbaar is, maar dat is slechts een klein minpuntje.

Andere goede crypto-exchanges

De cryptomarkt is een competitieve markt die snel groeit en waarbij de concurrentie vaak enorm is. Het zal dan ook niet verbazen dat er nog heel wat alternatieven zijn voor de bovenstaande drie crypto-exchanges. Hieronder vind je dan ook de zeven andere crypto-exchanges die de top tien van Crypto-Valuta.nl vervolledigen.

  • # 4. Bitvavo
  • # 5. Anycoin Direct
  • # 6. SATOS
  • #7. LiteBit
  • # 8. eToroX
  • # 9. Coinbase Pro
  • # 10. Gemini