Wist je dat er verschillende rijksoverheid opleidingsprogramma’s aangeboden worden? Er zijn er zoveel verschillende dat het moeilijk kan zijn om ze allemaal bij te houden. In deze blogpost zullen we alle verschillende rijksoverheid opleidingsprogramma’s en hun doelen doornemen. We hopen dat deze informatie je zal helpen beslissen welk programma voor jou geschikt is. Lees verder voor de beste trainingen Rijksoverheid!

Effectief Adviseren in de Publieke Sector

Als overheidsprofessional is het vertrouwen winnen van degenen die je adviseert essentieel om effectief te zijn. Communicatievaardigheden en creativiteit zijn twee belangrijke hulpmiddelen om vertrouwen te winnen en oplossingen te vinden. In deze training leer je hoe je beide vaardigheden kunt ontwikkelen.

Door middel van interactieve lessen en praktische oefeningen doe je de kennis en ervaring op die nodig zijn om een effectieve adviseur te zijn. Je leert ook over de rol en positie die je in de samenleving hebt, en hoe je die kunt gebruiken om veranderingen te inspireren.

Beleid Maken en Beleid Schrijven

Het beleidsproces van de overheid kan ingewikkeld en moeilijk te begrijpen zijn. In deze training leer je over de verschillende fasen van het proces en hoe je beleid maakt. Ook leer je hoe je documenten schrijft die duidelijk, aantrekkelijk en doelgericht zijn. De lessen zijn afgestemd op je eigen werksituatie, zodat je wat je leert meteen kunt toepassen.

De docenten hebben praktijkervaring in het veld en kunnen je helpen het geleerde te vertalen naar je eigen werk. Met deze training zul je met gemak door het beleidsproces van de overheid kunnen navigeren en beleid maken dat effectief en zinvol is. Als je op zoek bent naar masterniveau Rijksoverheid opleidingen, dan moet je zeker door blijven lezen!

Master Bestuurskunde

De Master of Public Administration van NCOI is zo opgezet dat je deze opleiding gemakkelijk kunt combineren met een baan. Dit betekent dat het programma flexibel is en in je schema past. Het programma is ook zeer interactief, waardoor je kunt leren van je klasgenoten en professoren. Bovendien biedt het programma je de mogelijkheid je te specialiseren in een van de twee sporen: beleid of management.

Na afronding van het programma ben je in staat om: strategieën voor complexe bestuurskwesties te ontwikkelen en te innoveren; kritisch na te denken over hervormingsprocessen in de publieke sector; behoeften en eisen van het publiek te identificeren, te beoordelen en daarop te reageren; personele en financiële middelen effectief te beheren; en overtuigend te communiceren met verschillende doelgroepen.