Wanneer de trap een te groot obstakel wordt, is de aanschaf van een traplift een optie. Misschien wel dé optie: een traplift kent namelijk vele voordelen. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Geen gedwongen verhuizing
De montage van een traplift voorkomt een gedwongen verhuizing. We blijven immers het liefst op onze vertrouwde stek wonen, ook als we iets gaan mankeren. Hulpmiddelen zoals een traplift zorgen ervoor dat we langer thuis kunnen blijven wonen. En: door de aanschaf van een traplift is een (veel duurdere) verbouwing, bijvoorbeeld om beneden een slaapkamer te realiseren, niet nodig.

Veiligheid op 1
Na de ingebruikname van de nieuwe aanwinst staat veiligheid weer op 1. Een definitief einde van de periode met onverantwoorde wandelingen de trap op en af. De kans op een lelijke valpartij op de trap wordt drastisch verkleind. Fijn voor de trapliftgebruiker, maar zeker ook voor de bezorgde familieleden.

Je blijft zelfredzaam
Wie niet meer zelfstandig kan traplopen blijft met een traplift zelfredzaam. Veilig en comfortabel naar boven en beneden. Ook voor wie aan een rolstoel gebonden is kan een traplift een uitkomst zijn. Voorwaarde is wel dat de transfer van trapliftstoel naar rolstoel (en andersom) probleemloos kan worden gemaakt, eventueel met ondersteuning.

Kleiner en goedkoper dan huislift
Een traplift neemt aanzienlijk minder ruimte in dan een huislift, waar iemand met zijn/haar rolstoel in kan. Een huislift is comfortabel voor een rolstoelgebruiker, maar vanwege ruimtegebrek is het in lang niet elke woning mogelijk om er één te laten plaatsen. Ruimtegebrek is vrijwel nooit de spelbreker als het om een traplift gaat: op een smalle trap van zestig centimeter kan al een traplift worden geïnstalleerd. Daarnaast is een traplift aanmerkelijk goedkoper dan een huislift.

Mogelijk op elke trap
Het is in principe mogelijk om op elke trap een traplift te monteren. Een traplift is altijd maatwerk, afgestemd op de situatie in huis en de persoonlijke wensen. Ook op een sierlijke trap met meerdere bochten is een traplift te installeren. De adviseur zal tijdens een thuisbezoek inventariseren wat de meest ideale optie is en een geheel vrijblijvend aanbod doen.