Heb je behoefte aan wat extra geld? Dan kan een persoonlijke lening voordelen bieden voor jou. Je kunt met dat extra geld bijvoorbeeld een grote aankoop doen of een andere grote uitgave waarvoor je het geld nu niet hebt. Een persoonlijke lening is een lening waarbij je een vast bedrag leent van een bank of een andere kredietverstrekker en dit bedrag in vaste termijnen terugbetaalt. Je spreekt de periode waarin je terugbetaalt van tevoren af. Een persoonlijke lening kan enkele voordelen bieden. Ben je benieuwd naar alle voordelen van een persoonlijke lening? Lees dan verder.

Vaste rente en termijnen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een persoonlijke lening is dat er vaste rente en vaste termijnen zijn. Je weet precies hoeveel je maandelijks moet gaan terugbetalen en voor hoe lang dit is. Hierdoor krijg je meer zekerheid en je weet dat je in je financiën iets aan de kant moet zetten om te kunnen terugbetalen. Je kan budgetteren, waardoor je dit mogelijk kunt maken.

Onderpand

Een ander belangrijk voordeel is dat je geen onderpand nodig hebt voor een persoonlijke lening. Bij een hypotheek moet dit wel altijd, maar hier niet. Je hoeft dus geen bezittingen te riskeren om een lening te kunnen krijgen. Voor veel mensen is een zo’n lening dan ook aantrekkelijk, zeker als je geen onderpand hebt. Je hebt bijvoorbeeld geen onderpand als je een huis of appartement huurt of als je nog geen eigen woning hebt.

Flexibel

Een persoonlijke lening is ook erg flexibel en dat is dan ook meteen nog een voordeel. Je kiest zelf hoeveel geld je wil lenen en je kiest ook zelf voor hoe lang. Wel moet je even opletten, want het bedrag wat je kunt lenen hangt af van je kredietwaardigheid en je inkomen. Waar je het geleende bedrag uiteindelijk voor gebruikt maakt niet uit.

Goedkeuring

Heb je een persoonlijke lening aangevraagd? Dan kan deze lening snel worden goedgekeurd en heb je het geld vaak al binnen een paar dagen op je rekening staan. Wanneer je geld nodig hebt voor een noodgeval is een zo’n lening dus zeker een goede optie, omdat je niet lang op je geld hoeft tee wachten.

Lage rente

We hadden het net over rente, maar dit moet nog even worden benoemd. Een persoonlijke lening heeft een lagere rente dan een creditcard. Dit komt omdat de creditcard vaak een hoog rentetarief heeft en je deze ook blijft betalen zo lang je een saldo hebt staan op je creditcard.