De sneakers, we dragen ze tegenwoordig allemaal. Iedereen heeft wel een paar in de kast staan, maar meestal zelfs wel twee of drie paar. In de wereld van de sneakers wordt er iedere dag wel een paar nieuwe sneakers op de markt gebracht. De meeste sneakers daarvan verdwijnen weer van de markt na een succesvol jaar en komen dan ook nooit meer terug. Toch is dit niet met alle sneakers zo. Een aantal sneakers keren toch ieder jaar weer terug de markt op en dat is niet voor niets. Dit komt omdat ze tijdloos en stijlvol zijn en bovendien ook nog eens lekker zitten. Heb jij één of meerdere paren sneakers van onderstaand lijstje ook in je kast staan?

#1 Nike air max 1

De Nikes die al heel lang bestaan zijn ontworpen door Tinker Hatfield. De sneaker heeft ultiem comfort met een luchtbel, ook wel de big window genoemd. In 1987 werden de eerste Air Max 1 ontworpen. Dit werd toen als een schok gezien, want zo een schoen hadden mensen toen nog nooit gezien. Tegenwoordig is het een van de bekendste sneakers die er bestaan, die ook nog steeds heel veel gedragen worden. Vandaag de dag komen er nog steeds nieuwe ontwerpen van dit model op de markt.

#2 Vans old skool

Wie kent Vans niet? In zowel een hoog als een laag model is deze schoen verkrijgbaar op de markt in zwart-wit en tegenwoordig nog zoveel meer kleuren. De schoen was in het begin vooral erg populair onder surfers die van old skool hielden. Dee schoen werd hierdoor als eerste heel populair aan de kustlijn van Californië, want de schoen kwam in de surfshop daar terecht. Jongeren die deden skaten ontdekten de schoen daar. Al heel snel waren Vans essentieel als je een skateboard had, bijna net zo essentieel als het board zelf. Waren de sneakers vies en moest je de sneakers schoonmaken? Dan was dat zo gedaan, want je gooide ze gewoon in de wasmachine of ging erlangs met een doekje. Uiteindelijk zagen ‘normale’ consumenten de Vans ook en is Vans ook andere modellen gaan uitbrengen. Tegenwoordig is Vans dan ook een merk voor iedereen wereldwijd en niet meer alleen voor surfers en skaters.

#3 Chuck Taylor All Star ‘70

De sneakers die al jaren populair zijn dat zijn de All Stars. Ze worden gemaakt van canvas en rubber door Converse. Wist je dat Converse een dochteronderneming is van Nike? De allereerste All Stars waren een lap stof met een bodem van rubber, maar tegenwoordig is het merk al flink uitgebreider. Er bestaan tegenwoordig zelfs lage versies en slip-on schoenen. Toch zien we de hoge, de Chuck Taylor All Star ’70 vandaag de dag nog steeds heel veel in het straatbeeld. Deze sneakers schoonmaken? Makkelijk, gooi ze gewoon in de wasmachine en ze zijn weer als nieuw. Ook daarom zijn ze zo populair.