Ook dit jaar zijn er weer verschillende trends op de markt te vinden rondom tuinsets voor in jouw tuin. Van diverse materialen en keuren, tot vormen en styles. Wij vertellen je in dit artikel meer over de nieuwste trends en waar jij dit voorjaar op moet letten. Dus ben je op zoek naar een nieuwe tuinset en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder!

  1. Natuurlijke kleuren

Dit voorjaar zien we veel natuurlijke kleuren terugkomen binnen de collecties van tuinset aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan aardetinten, maar ook groen. Deze groene kleur is zelfs een trend op zich. Hier komen we later in dit artikel dan ook nog even op terug. De kleurtinten blenden prachtig weg in jouw tuin. Zo wordt het een warm en gezellig geheel en kun je nog jaren vooruit met jouw tuinset. Natuurlijke kleurtinten zijn namelijk niet alleen heel mooi in 2023, maar ook nog eens ontzettend tijdloos. Je combineert deze heel eenvoudig met de volgende trend: warme kleuren.

  1. Warme kleuren

Heb jij net een nieuwe tuinset gekocht of ben je nog op zoek? Dan kunnen gezellige accessoires natuurlijk niet ontbreken. Om jouw tuinset helemaal af te maken, style je deze met gezellige kussens, plaids en windlichten. Kies hierbij voor warme kleuren, want dit is een absolute must deze zomer. Warme kleuren geven jouw tuin gezelligheid en een behaaglijk gevoel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan rood, geel of roze. Waar je ook voor gaat, zolang het een warme en zomerse kleur heeft, kun je de plank niet misslaan!

  1. Organische vormen

Niet alleen in de tuinwereld, maar ook binnen zie je deze trend al veel voorbij komen. Misschien is het wel dé belangrijkste trend uit deze lijst. De organische vormen zie je terug in tafels, vloerkleden en kussens. Niet alleen binnen, maar dus ook buiten. Ga bijvoorbeeld voor een ovale of rode tafel en combineer deze met stoelen die afgeronde hoeken hebben, in plaats van een vierkant frame. Of kies je voor een rond of ovaal tuinkleed? Er zijn in ieder geval meer dan genoeg mogelijkheden waarop jij deze trend terug kunt laten komen in jouw tuin.

Nu je een beter beeld hebt van de trends is het tijd om jouw eigen tuin te gaan stylen. Hou jij je aan bovenstaande kenmerken? Dan weet je zeker dat de tuin er stijlvol bij zal staan deze zomer! Bestel jouw tuinset snel bij vdGarde en je bent helemaal ready voor een stijlvolle zomer in 2023.