De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent dan ook dat het weer tijd is om drank in te slaan als de familie en vrienden langskomen, want drank is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het kerstfeest. Het maakt dan ook niet uit of je op zoek bent naar dranken om je op te warmen, echte winterse cocktails of lekkere wijnen. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het kerstfeest hebben wij een lijst samengesteld van de top 10 beste dranken om de kerst door te komen.

Glühwein

Glühwein is een verwarmende drank die vooral tijdens de koude wintermaanden en met name rond de kerstperiode populair is. Het is en drank die afkomstig is uit Duitsland, maar tegenwoordig in veel landen gedronken wordt. Voor Glühwein te maken heb je als basis een sterke rode wijn nodig zoals Merlot of Cabernet Sauvignon. Dit wordt bewust gedaan, zodat de smaak nog aanwezig zal zijn na het toevoegen van een aantal kruiden. De meest voorkomende kruiden om toe te voegen zijn kaneelstokjes, kruidnagel en steranijs, maar het is ook mogelijk om er wat extra flair aan toe te voegen door middel van sinaasappelschillen, citroenschillen en suiker eraan toe te voegen.

Warme chocolademelk

Chocolademelk is een warme drank die perfect is om het weer even warm te krijgen als je het koud hebt. Het is een drank waarbij je de chocolademelk doet opwarmen en er eventueel nog wat dingen bij toevoegt. Zo kan je er marshmallows of slagroom bij toevoegen, maar je kan er ook voor kiezen om er kruidenbitters zoals jägermeister of sterke drank zoals whisky er aan toe te voegen. 

Eggnog

Eggnog is een traditionele drank wat meestal gedronken wordt tijdens de kerstperiode. Oorspronkelijk komt de drank uit Europa, maar het is vooral populair geworden in de Verenigde Staten en Canada. Zoals het de naam van de drank al zegt, is het hoofdcomponent eieren. Ook wordt het gecombineerd met melk, suiker, room, kruiden en soms nog alcohol.

Warme appelcider

Warme appelcider is een drankje dat vaak wordt gedronken tijdens de herfst en winterperiode. Deze drank wordt gemaakt van appelsap, kruiden zoals kaneelstokjes en kruidnagel en suiker. Het is een drank die zelf geen alcohol bevat, hierdoor is het ideaal voor kinderen om te drinken. Op deze manier kan er toch gezorgd worden dat hun ook in de feeststemming komen, terwijl de ouders alcohol houdende dranken drinken.

gluhwein

Irish Coffee

Irish coffee is een warme koffiecocktail die oorspronkelijk uit Ierland komt, maar onderhand overal op de wereld wordt gedronken. Om een klassieke Irish coffee te maken heb je natuurlijk sterke, hete koffie nodig, suiker, slagroom en natuurlijk een Ierse Whisky zoals Jameson of Bushmills. Dit is de ideale drank voor de echte koffieliefhebber die ook van alcohol kan genieten.

Bacardi Winter Punch

Bacardi Winter Punch is een warme cocktail die speciaal is samengesteld voor de wintermaanden. Deze cocktail combineert Bacardi rum met verschillende winterse smaken en kruiden om een drankje te creëren dat perfect is voor de gezellige avonden bij de open haard.  Het is een cocktail die wordt gemaakt met Bacardi, warme appelsap, kaneelstokjes, kruidnagels, honing en vers citroensap.

Pepermuntschnaps

Pepermuntschnaps is een verfrissende en smaakvolle likeur met een sterke muntsmaak, maar het heeft ook een zoete nasmaak. Deze likeur is geliefd om zijn verkoelende effect en wordt vaak gedronken als een aperitief, digestief of als ingrediënt in verschillende cocktails en mixdrankjes. Het wordt gemaakt van muntextract, alcohol en suiker.

Kerstbier

Kerstbier is een speciaal type bier dat traditioneel wordt gebrouwen en geconsumeerd tijdens de kerstperiode. Het staat bekend om de rijke en complexe smaken die passen bij de feestelijke sfeer van de winter en de kerstvieringen. Zo kunnen de smaakprofielen van deze drank verschillen van licht en verfrissend tot donker en complex. Sommige kerstbieren hebben kruidige, fruitige, krachtige of zelfs zoete smaken bevatten. Hierdoor hebben ze dus een breed scala aan verschillende ingrediënten waaronder kruiden, specerijen, fruit en noten.

Cranberry Mule

De Cranberry Mule is een verfrissende cocktail die afstamt van de Moscow Mule. Het is de perfecte cocktail voor bij de feestdagen te drinken door middel van de rode kleur die toegevoegd wordt door cranberry sap. Zo wordt deze cocktail gemaakt van Wodka, gemberbier, limoensap en natuurlijk cranberry sap. Als je nu geen fan bent van cranberry sap, kan je er ook voor kiezen om deze weg te laten. Als je dit weg laat heb je echter een Moscow Mule gemaakt.

Wijn

Wijn is natuurlijk een drankje wat niet weg kan blijven van deze top 10. Het is een drank die het hele jaar door wordt gedronken, maar tijdens de feestdagen komt deze drank ook weer om de hoek kijken. Of je nu ervan houdt om een droge witte, zoete witte wijn of een rode wijn te drinken. Voor iedereen is er wel een wijn die lekker is. Zo kan je deze wijnen altijd overal halen, maar als je nu geen zin hebt om uit huis te gaan kan je altijd naar Drinks4You gaan om ze bestellen. Zo kan jij ervoor zorgen dat je voorbereid aan de tafel kunt gaan zitten.